Basset bleu de Gascogne

Korkeus: 34-39 cm
Korkeus: noin 34-38 cm
Paino: noin 16-18 kg (uros)
Paino: 16-18 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Gascognen sininen basset

Basset Bleu de Gascogne: Rotu Tutuksi

Basset Bleu de Gascogne on koirarotu, joka tunnetaan erityisesti ranskalaisista juuristaan sekä oivallisista metsästysominaisuuksistaan. Tämä rotu on monille tuntematon, mutta se ansaitsee huomiota sekä ulkonäkönsä että persoonallisuutensa puolesta. Tässä artikkelissa tutustumme Basset Bleu de Gascogneen tarkemmin ja kerromme, mitä koiranomistajien tulisi tietää tästä mielenkiintoisesta rodusta.

Historia ja alkuperä

Basset Bleu de Gascogne on kotoisin Ranskasta, erityisesti Gascognen alueelta, minkä myös rodun nimi paljastaa. Tämä rotu on ollut olemassa jo keskiajalta lähtien, ja se on historiallisesti kehitetty pääasiassa metsästystarkoituksiin. Rotu on saanut alkunsa Blue de Gascogne -rotuisesta koirasta, jota on risteytetty lyhytjalkaisten bassetien kanssa.

Ulkonäkö

Basset Bleu de Gascogne on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus on yleensä 30-38 cm ja paino 16-18 kg. Koiran turkki on lyhyt ja tiheä, ja värityksessä on usein sinertäviä pilkkuja valkoisella pohjalla. Tämän lisäksi turkissa voi olla mustia, ruskeita ja harmaita merkkejä.

  • Korkeus: 30-38 cm
  • Paino: 16-18 kg
  • Turkki: Lyhyt ja tiheä
  • Väritys: Valkoinen, mustilla ja sinisillä pilkuilla

Luonne ja käyttäytyminen

Basset Bleu de Gascogne on tunnettu lempeästä ja sosiaalisesta luonteestaan. Se on ystävällinen sekä ihmisiä että muita eläimiä kohtaan, ja sopeutuu hyvin erilaisiin ympäristöihin, mikä tekee siitä erinomaisen lemmikin perheisiin. Kuitenkin, tämän rodun metsästysvaistot ovat yhä vahvoja, joten koira tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä.

  • Ystävällinen ja sosiaalinen
  • Sopii hyvin perheisiin
  • Vahvat metsästysvaistot
  • Paljon liikuntaa ja virikkeitä

Hoito ja terveys

Tämä rotu on suhteellisen helppohoitoinen. Lyhyt turkki vaatii vain säännöllistä harjausta irtokarvojen poistamiseksi, ja pesu silloin tällöin riittää. Kuten monilla basset-roduilla, myös Basset Bleu de Gascognella voi olla alttius korvaongelmiin, joten korvien säännöllinen tarkistus ja puhdistus on tärkeää.

Hoito Frequentie
Harjaus 1-2 kertaa viikossa
Pesu Tarpeen mukaan
Korvien tarkistus ja puhdistus Viikoittain

Koulutus ja aktiviteetit

Basset Bleu de Gascogne on älykäs ja halukas oppimaan, mutta saattaa olla myös itsenäinen. Tämä tarkoittaa, että johdonmukainen ja positiivinen koulutusmenetelmä on tarpeen. Aktiviteetteihin kuuluvat pitkät kävelyt, juoksulenkit sekä erilaiset koirien älypelit ja -leikit.

  1. Johdonmukainen ja positiivinen koulutus
  2. Pitkät kävelyt ja juoksulenkit
  3. Koirien älypelit ja -leikit

Yhteenveto

Basset Bleu de Gascogne on monipuolinen ja tasapainoinen koirarotu, joka sopii erityisesti aktiivisille perheille. Se on tunnettu ystävällisestä ja sosiaalisesta luonteestaan sekä oivallisista metsästysominaisuuksistaan. Ainoastaan perustiedot ja hoitotoimenpiteet hallitsemalla, tällainen koira voi tuoda paljon iloa ja energiaa taloon.

Lisätietoja Basset Bleu de Gascogne -rodusta saat esimerkiksi tarkistamalla rotuyhdistysten verkkosivuja tai eläinlääkäriltäsi.

Basset bleu de Gascognen lähteet

American Kennel Club – Basset Hound

United Kennel Club – Basset Hound