Bracco italiano

Korkeus: 58-67 cm
Korkeus: 58-67 cm
Paino: 25-40 kg (uros)
Paino: 25-40 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Italialainen bracco

Bracco Italiano – Ylväs ja Monipuolinen Metsästyskoira

Bracco Italiano on rotu, joka kehitettiin Italiassa metsästystä varten. Tämä vahva ja tasapainoinen koira tunnetaan myös nimillä Italian Pointing Dog tai Italian Pointer. Bracco Italiano on yksi maailman vanhimmista metsästyskoiraroduista ja on säilynyt lähes muuttumattomana vuosisatojen ajan.

Rodun Historia

Bracco Italiano -rodun juuret ulottuvat antiikin aikaan, jolloin rotua käytettiin sekä pienriistan että lintujen metsästykseen. Ne ovat olleet suosittuja metsästyskumppaneita Italian aatelisten keskuudessa ja arvostettuja niiden erinomaisten metsästysominaisuuksien vuoksi. Bracco Italiano on rotu, joka yhdistää monia eri metsästyskoirarotujen piirteitä ja soveltuu monipuolisesti erilaisiin metsästystehtäviin.

Ulkonäkö ja Rakenne

Bracco Italiano on keskikokoinen tai suuri koira, jonka korkeus vaihtelee 55-67 cm välillä ja paino 25-40 kg. Sen vartalo on lihaksikas ja voimakas, mikä antaa sille kestävyyttä ja voimaa pitkille metsästysretkille. Rodun tunnusmerkkejä ovat:

  • Pää: Pitkä ja massiivinen, jossa on voimakkaasti erottuvat leuat.
  • Korvat: Pitkät, alhaalle kiinnittyneet ja pehmeät korvalehdet.
  • Turkki: Lyhyt ja tiheä turkki, jonka värit voivat vaihdella valkoisesta oranssiin, ruskeaan ja kastanjanruskeaan.
  • Silmissä: Tumma ja syvän ilmeikäs katse, joka kertoo rodun valppaudesta ja älykkyydestä.

Bracco Italianon ulkonäkö on arvokas ja ylväs, ja sen askeleet ovat pitkät ja voimakkaat, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskoiran.

Käyttäytyminen ja Luonne

Bracco Italiano on aktiivinen ja ystävällinen rotu, joka on erittäin kiintynyt omistajaansa. Sen luonne on innokas ja kuuliainen, mutta samalla independentti ja rohkea. Rodun sosiaalinen luonteensa ja halunsa miellyttää tekevät siitä hyvin koulutettavan koiran, mutta samalla ne tarvitsevat omistajaltaan johdonmukaista ja määrätietoista käsittelyä.

  • Aktiivisuus: Vaatii päivittäistä liikuntaa ja henkistä stimulaatiota.
  • Yhteisöllisyys: Tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa.
  • Koulutus: Hyötyy positiivisista ja kannustavista koulutusmenetelmistä.

Huoltaminen ja Terveydenhoito

Bracco Italianon huolto on suhteellisen yksinkertaista. Sen lyhyt turkki ei vaadi erityistä hoitoa, mutta säännöllinen harjaus auttaa pitämään sen terveenä ja kiiltävänä. Rodulla on taipumus joihinkin perinnöllisiin terveysongelmiin, kuten lonkkadysplasiaan ja korvatulehduksiin, joten säännölliset terveystarkastukset ovat tärkeitä.

Alla on taulukko, joka yhteenvetää Bracco Italianon perustiedot:

Ominaisuus Kuvaus
Koko Keskikokoisesta suureen (55-67 cm, 25-40 kg)
Elinikä 10-14 vuotta
Turkin väri Valkoisesta oranssiin, ruskeaan ja kastanjanruskeaan
Luonne Ystävällinen, aktiivinen, kuuliainen
Erityistarpeet Päivittäinen liikunta ja henkinen stimulaatio

Lopuksi

Bracco Italiano on erinomainen valinta aktiivisille yksilöille ja perheille, jotka nauttivat ulkoilusta ja metsästyksestä. Se on luonteeltaan ystävällinen ja omistautunut, mikä tekee siitä loistavan seuralaisen niin kotiin kuin metsästysretkillekin. Rodun monipuolisuus ja ikivanha historia tekevät siitä ainutlaatuisen ja arvostetun koiran maailmanlaajuisesti.

Lisätietoa Bracco Italianosta löytyy eri koirajärjestöjen ja yhdistysten verkkosivuilta.

Bracco italianon lähteet