Cavalier King Charles Spaniel

Korkeus: noin 30-33 cm
Korkeus: noin 30-33 cm
Paino: 5-8 kg (uros)
Paino: 5-8 kg (naaras)
Elinikä: 9-14 vuotta

Cavalier, King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel on pienikokoinen, ystävällinen ja energinen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti suloisesta ulkonäöstään ja lempeästä luonteestaan. Tämä rotu on saanut nimensä Englannin kuningas Kaarle II:n mukaan, joka oli suuri tämän rodun ihailija. Artikkelissa tarkastelemme rodun historiaa, fyysisiä ominaisuuksia, luonteenpiirteitä sekä hoitovaatimuksia.

Historia

Cavalier King Charles Spanielin juuret ulottuvat 1600-luvulle, jolloin spanielityyppisiä koiria alettiin jalostaa Englannin hovissa. Ne olivat suosittuja erityisesti kuningas Kaarle II:n aikana. Rodun ulkonäkö on muuttunut jonkin verran ajan myötä, mutta sen perusominaisuudet ja viehättävä luonne ovat säilyneet. Nykyisin Cavalier King Charles Spaniel on suosittu perhekoira ympäri maailmaa.

Fyysiset ominaisuudet

Ominaisuus Kuvaus
Koko Pieni, paino yleensä 5-8 kg, säkäkorkeus 30-33 cm
Turkki Keski-pitkä, silkinpehmeä ja aaltoileva
Värit Neljä värivaihtoehtoa: musta ja ruskea, rubiini, blenheim (punavalkoinen) ja tricolor (mustavalkoinen ruskein merkein)
Silmät Isot ja ilmeikkäät
Korvat Pitkät ja riippuvat

Luonteenpiirteet

  • Ystävällinen ja seurallinen
  • Energiaa pursuava ja leikkisä
  • Lojaali ja hellyydenkipeä
  • Helppo kouluttaa ja älykäs
  • Hyvin sopeutuva erilaisiin ympäristöihin ja perheisiin

Cavalier King Charles Spaniel on erinomainen lemmikki lapsiperheille ja yksineläjille, jotka etsivät uskollista ja rakastavaa kumppania.

Hoitovaatimukset

Vaikka Cavalier King Charles Spaniel on pääasiassa helppohoitoinen rotu, se vaatii kuitenkin säännöllistä huolenpitoa pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana.

  1. Turkin hoito: Turkin harjaus vähintään kerran viikossa estää takkujen muodostumisen ja pitää turkin kauniina.
  2. Korvien puhdistaminen: Pitkät korvat voivat altistua tulehduksille, joten säännöllinen tarkistus ja puhdistus on tärkeää.
  3. Liikunta: Päivittäinen liikunta, kuten kävelyt ja leikkiminen, on tarpeellista energiaa puhkuvalle rodulle.
  4. Ravitsemus: Tasapainoinen ja laadukas ruokavalio auttaa ylläpitämään koiran terveyttä.
  5. Terveyden seuranta: Cavalier King Charles Spanielilla on taipumus tiettyihin perinnöllisiin sairauksiin kuten sydänsairauksiin, joten säännölliset eläinlääkärikäynnit ovat suositeltavia.

Yhteenveto

Cavalier King Charles Spaniel on hurmaava rotu, joka tarjoaa iloa ja rakkautta omistajilleen. Sen ystävällinen luonne ja kaunis ulkonäkö tekevät siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin kotiympäristöihin. Säännöllinen hoito ja huolenpito varmistavat tämän viehättävän rodun hyvinvoinnin ja pitkäikäisyyden.

Lisätietoa rodusta voi löytää Suomen Kennelliiton sivustolta.

Cavalier King Charles Spanielin lähteet