Clumber-spanieli

Korkeus: noin 43-51 cm
Korkeus: noin 43-51 cm
Paino: 29-34 kg (uros)
Paino: 25-39 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Clumber-spanieli on myös tunnettu nimillä Clumber, Clumberin spanieli

Clumber-spanieli: Erityispiirteet ja Historia

Clumber-spanieli on harvinainen ja huomiota herättävä koirarotu, joka tunnetaan rauhallisuudestaan, uskollisuudestaan ja älykkyydestään. Tämä artikkeli käsittelee clumber-spanielin historiaa, ulkonäköä, luonnetta ja hoitovaatimuksia. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää tästä ainutlaatuisesta rodusta, jatka lukemista!

Rodun Historia

Clumber-spanielin alkuperä juontaa juurensa 1700-luvun Englantiin. Rodun nimi tulee Clumber Parkista, joka sijaitsee Nottinghamshiressä. Clumber-spanieli kehitettiin erityisesti metsästyskoiraksi, ja se on yksi vanhimmista spanieliroduista.

Aluksi rotu oli suosittu aristokraattien ja metsästysseurojen keskuudessa sen erinomaisten metsästysominaisuuksien vuoksi. Nykyään clumber-spanieli on pääasiassa seurakoira, mutta edelleenkin sen vahvat metsästysinstinkit ovat tallella.

Ulkonäkö

Clumber-spanieli on suurin kaikista spanieliroduista. Se on vahvarakenteinen, matalajalkainen ja sillä on paksu, höyhenpeitteinen turkki. Rodun tunnusomaisiin piirteisiin kuuluvat:

  • Leveä pää ja vahva kallo
  • Syvät, miellyttävät ruskeat silmät
  • Leveä ja syvä rintakehä
  • Vahvat ja tukevat raajat
  • Pitkä, höyhenpeitteinen häntä

Turkki on yleensä valkoinen, ja siinä voi olla sitruunankeltaisia tai oransseja merkkejä, erityisesti korvissa ja selässä.

Luonne ja Käyttäytyminen

Clumber-spanieli on tunnettu rauhallisesta ja tasapainoisesta luonteestaan. Se on erittäin uskollinen ja kiintyy vahvasti perheeseensä. Rodun luonteeseen kuuluu myös:

  • Älykkyys ja oppimiskyky
  • Rauhallisuus ja kärsivällisyys
  • Hyvä suhde lapsiin ja muihin lemmikkeihin
  • Vahva metsästysvietti

Vaikka clumber-spanieli on yleensä rauhallinen, se vaatii säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Hoitovaatimukset

Clumber-spanielin hoitotarve on kohtalainen. Vaikka turkki on paksu ja suojaava, sen ylläpito vaatii säännöllistä harjausta estämään takkuuntumisen. Tärkeimmät hoitosuositukset ovat:

  1. Turkin säännöllinen harjaus vähintään kaksi kertaa viikossa
  2. Kynsien leikkaus noin kerran kuukaudessa
  3. Korvien tarkistus ja puhdistus tulehduksien ennaltaehkäisemiseksi
  4. Säännölliset hammashuollot

Clumber-spanieli tarvitsee myös laadukasta ja tasapainoista ruokaa, joka tukee sen aktiivisuustasoa ja yleistä hyvinvointia. Rotu on altis ylipainolle, joten ruokamäärän ja liikunnan tasapainottaminen on tärkeää.

Terveys

Kuten monet rodut, myös clumber-spanieli on altis tietyille terveysongelmille. Näitä voivat olla lonkkaniveldysplasia, silmäongelmat ja selkävaivat. Tämän vuoksi on tärkeää hankkia pentu vastuulliselta kasvattajalta, joka suorittaa tarvittavat terveystarkastukset.

Yhteenveto

Clumber-spanieli on erinomainen valinta niille, jotka etsivät rauhallista, uskollista ja älykästä kumppania. Vaikka rotu vaatii säännöllistä hoitoa ja aktiviteetteja, sen lempeä luonne ja ystävällisyys tekevät siitä loistavan seurakoiran.

Jos olet kiinnostunut lisäämään clumber-spanielin perheeseesi, suosittelemme tutustumaan tämän rodun hoitotarpeisiin ja terveystilanteeseen huolellisesti. Näin voit varmistaa, että annat uudelle perheenjäsenellesi parhaan mahdollisen elämän.

Clumber-spanielin lähteet