Grand bleu de Gascogne

Korkeus: 65-72 cm
Korkeus: 60-70 cm
Paino: 32-36 kg (uros)
Paino: 30-36 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Suuri sininen gascognenajokoira

Mikä on Grand bleu de Gascogne

Grand bleu de Gascogne on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Gascognen alueelta. Se on suuri ja voimakas rotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Grand bleu de Gascogne on erinomainen hajuaisti ja se on erikoistunut metsästämään isoja riistaeläimiä, kuten hirviä ja villisikoja.

Tämä rotu on ystävällinen, lempeä ja älykäs. Se on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Grand bleu de Gascogne on myös erinomainen perhekoira, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa.

Grand bleu de Gascogne on tunnettu sinisestä turkistaan, joka on lyhyt, tiheä ja kiiltävä. Rotu vaatii säännöllistä harjausta pitääkseen turkin hyvässä kunnossa. Grand bleu de Gascogne on myös terve rotu, joka elää yleensä pitkän ja terveen elämän.

Grand bleu de Gascognen historia

Grand bleu de Gascogne on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Gascognen alueelta Etelä-Ranskasta. Rotu on perinteisesti käytetty metsästyksessä, erityisesti suurten riistaeläinten, kuten hirvien, jäljittämiseen.

Grand bleu de Gascognen uskotaan polveutuvan antiikin aikaisista metsästyskoirista, joita roomalaiset toivat alueelle. Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana ja se tunnetaan erityisesti hyvästä hajuaististaan ja kestävyydestään metsästyskäytössä.

Nykyään Grand bleu de Gascogne on edelleen suosittu metsästyskoira Ranskassa ja muissa maissa. Rotu on myös saavuttanut suosiota seurakoirana, kiitos sen ystävällisen ja leikkisän luonteen.

Grand bleu de Gascognen luonne

Grand bleu de Gascogne on ystävällinen, lempeä ja älykäs koirarotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Grand bleu de Gascognet ovat myös erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erinomaisia metsästyskoiria ja niillä on vahva metsästysvietti. Rotu on yleensä hyvin ystävällinen muiden koirien ja lasten kanssa, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Grand bleu de Gascognet ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä.

Grand bleu de Gascognen haasteet

  • Suuri koko ja voimakas luonne vaativat omistajaltaan johdonmukaista ja päättäväistä koulutusta.
  • Rodun metsästysvietti voi aiheuttaa haasteita kaupunkiympäristössä, joten riittävä liikunta ja aktivointi ovat tärkeitä.
  • Grand bleu de Gascogne on itsenäinen ja omatoiminen koira, joka saattaa olla haastava koulutettava.
  • Rodulla voi olla taipumusta omistautua voimakkaasti yhdelle perheenjäsenelle, mikä voi aiheuttaa ongelmia muiden perheenjäsenten kanssa.

Grand bleu de Gascognen koko

Grand bleu de Gascogne on suuri koirarotu, urosten ollessa yleensä noin 65-72 cm korkeita ja narttujen 62-68 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 30-36 kg välillä. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

Grand bleu de Gascognen turkinhoito

Grand bleu de Gascognen turkki on lyhyt, tiheä ja sileä. Sen hoitaminen on suhteellisen helppoa, mutta vaatii säännöllistä harjaamista ja pesemistä.

Grand bleu de Gascognen turkkia kannattaa harjata vähintään kerran viikossa, jotta irtoava karva saadaan poistettua ja turkki pysyy siistinä. Käytä harjaamiseen sopivaa kumiharjaa tai harjaa, joka sopii lyhyelle turkille.

Koiraa kannattaa myös pestä tarpeen mukaan esimerkiksi sään likaannuttua tai jos se on päässyt kuraan. Käytä koiran turkille sopivaa shampoota ja hoitoainetta, ja varmista että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

Grand bleu de Gascognen korvat kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä. Kynnet kannattaa myös leikata tarvittaessa, jos ne eivät kulu luonnollisesti.

Grand bleu de Gascognen hinta

Grand bleu de Gascognen elinikä

Grand bleu de Gascognen elinikä on noin 10-12 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Grand bleu de Gascognen terveys

Grand bleu de Gascogne on suhteellisen terve rotu, joka voi elää jopa 10-12 vuotta. Yleisimpiä terveysongelmia, joita rotu saattaa kohdata, ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia sekä mahdolliset silmäsairaudet. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Grand bleu de Gascognen sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Grand bleu de Gascogne on älykäs mutta myös itsenäinen rotu

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä tämä rotu tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– on valmis antamaan koiralleen paljon huomiota ja aikaa, sillä Grand bleu de Gascogne on seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa

Grand bleu de Gascognen lähteet