Italian Greyhound

Korkeus: 32-38 cm
Korkeus: 32-38 cm
Paino: 3-5 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Italianvinttikoira

Italian Greyhound

Italian Greyhound, eli ”italianvinttikoira,” on pieni, siro ja eleganteilta liikkeiltään kevyesti ja sulavasti etenevä rotukoira. Tämä rotu kuuluu vinttikoirarotuihin ja on tunnettu erityisesti kauneudestaan, sympatioistaan ja vikkelyydestään. Seuraavassa artikkelissa tutustumme tarkemmin tämän koirarodun historiaan, ominaisuuksiin ja hoito-ohjeisiin.

Historia

Italian Greyhoundien alkuperä juontaa juurensa muinaiseen Egyptiin, jossa saman tyyppisiä koiria on esiintynyt faaraoiden aikakaudella. Rotu kuitenkin kehittyi nykyisen kaltaiseksi Italiassa, josta se sai nimensä. Se oli erityisen suosittu keskiajan ja renessanssin aikana eurooppalaisissa hoveissa, jossa se toimi sekä seurakoirana että metsästysapulaisena pienriistan parissa.

Italian Greyhoundit olivat suosittuja myös monien merkittävien henkilöhahmojen keskuudessa, kuten Fredrik Suuren ja Houssin I:n sidosryhmässä. 1800- ja 1900-luvuilla rotu saapui Pohjois-Amerikkaan ja levisi laajemmin ympäri maailmaa. Nykyään sen pääasiallinen tehtävä on olla rakastettu ja uskollinen perheenjäsen.

Ominaisuudet

Italian Greyhound on pieni ja hoikka koira, jonka paino vaihtelee yleensä 3,6 – 8,2 kilogramman välillä. Sen säkäkorkeus on 32 – 38 cm. Tämän rodun ulkonäkö on erittäin elegantti ja jalo, ja se liikkuu kevyesti ja sulavasti. Turkki on lyhyt ja kiiltävä, ja väreissä esiintyy monia erilaisia sävyjä, kuten mustaa, sinistä, fawn-väristä sekä erilaisia yhdistelmiä valkoisen kanssa.

Italian Greyhoundit ovat tunnettuja ystävällisestä ja rakastavasta luonteestaan. Ne ovat myös energisiä ja leikkisiä, mutta samalla hyvin herkkiä ja kiintyneitä omistajaansa. Ne ovat älykkäitä koiria, mutta joskus myös itsepäisiä, joten johdonmukainen ja lempeä koulutus on tärkeää.

Hoito ja Terveys

Italian Greyhoundin hoito on melko helppoa sen lyhyen turkin ansiosta. Turkki vaatii vain säännöllistä harjausta ja pesua tarpeen mukaan. Talvisin tämä rotu tarvitsee kuitenkin lisälämmitystä, kuten lämpimiä vaatteita, sillä ohut turkki ei tarjoa paljon suojaa kylmältä.

Terveydellisesti Italian Greyhoundit ovat alttiita muutamille erityisille sairauksille, kuten hammasongelmille, luuston haavoittuvuudelle ja erilaisille silmäongelmille. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja huolellinen seuranta ovat tärkeitä tämän rodun terveyden ylläpitämiseksi.

  • Hammasongelmat: Italian Greyhoundit ovat taipuvaisia kärsimään hammas- ja ikeniongelmista, joten päivittäinen hampaiden harjaus on suositeltavaa.
  • Kylmänkestävyys: Rodun ohut turkki tekee siitä erityisen herkän kylmälle, joten omistajien on varmistettava, että koira pysyy lämpimänä viileämmissä ilmastoissa.
  • Liikkuminen: Italian Greyhoundit tarvitsevat päivittäistä liikuntaa pitääkseen mielensä ja kehonsa vireänä. Koska ne ovat vikkeliä ja energisiä, ne arvostavat tilaa juosta ja leikkiä vapaasti.

Loppusanat

Italian Greyhound on erinomainen valinta niille, jotka etsivät eleganttia, rakastavaa ja leikkisää koiraa. Vaikka se vaatii erityistä huomiota terveyden ja kylmän sietokyvyn osalta, nämä koirat palkitsevat omistajansa uskollisuudellaan ja suloisuudellaan. Tämä rotu sopii erityisesti niille, jotka pystyvät tarjoamaan paljon rakkautta ja huolenpitoa tälle herkkäsieluiselle kaunottarelle.

Italian Greyhoundin lähteet