Lakeland Terrier

Korkeus: noin 37-39 cm
Korkeus: noin 33-37 cm
Paino: 7-8 kg (uros)
Paino: 7-8 kg (naaras)
Elinikä: 12-16 vuotta

Lakelandinterrieri

Lakelandinterrieri

Lakelandinterrieri, suomeksi myös Lakelandin terrieri, on keskikokoinen koirarotu, joka alun perin kehitettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä rotu on saanut nimensä Pohjois-Englannissa sijaitsevan Lake Districtin mukaan, jossa sitä käytettiin pääasiassa ketunmetsästykseen kivikkoisilla ja vaikeakulkuisilla alueilla. Lakelandinterrieri tunnetaan rohkeudestaan, älykkyydestään ja energisyydestään.

Historia

Lakelandinterrieri juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin se kehitettiin Yhdistyneen kuningaskunnan Lake Districtissä. Tämä rotu syntyi sekoituksesta eri terrierirotuja, kuten bedlingtoninterrieriä ja borderterrieriä, tavoitteenaan luoda ketterä ja kestävä koira, joka pystyy metsästämään pienriistaa vaikeakulkuisessa maastossa.

Ulkonäkö ja rakenne

Lakelandinterrieri on kooltaan keskikokoinen ja hyvin kompaktirakenteinen. Se on kooltaan noin 33–38 cm säkäkorkeudeltaan ja painaa tyypillisesti 7–8 kg.

Ulkonäön pääpiirteet:

– Pää: Pitkä ja kallon yläosasta tyvestä suhteellisen kapea. Kuono on vahva ja pitkä.
– Korvat: Pienet, V-muotoiset ja taittuneet eteenpäin.
– Silmät: Tumma ja ilmeikäs. Ne antavat koiralle älykkään ja valppaan ilmeen.
– Turkki: Karva on tiivis, karkea ja vedenkestävä. Aluskarva on pehmeä. Värit vaihtelevat mustasta, ruskean, punaisen ja sinisen eri sävyihin.

Luonne ja käyttäytyminen

Lakelandinterrieri on tunnettu älykkyydestään ja energisyydestään. Se on hyvin ihmisläheinen ja sosiaalinen koira, joka viihtyy perheensä kanssa ja osallistuu mielellään erilaisiin aktiviteetteihin.

Luonteenpiirteet:

– Rohkeus: Erittäin rohkea ja peloton, mikä tekee siitä hyvän metsästyskoiran.
– Älykkyys: Nopeasti oppiva, mikä tekee siitä erinomaisen kumppanin monenlaisiin harrastuksiin.
– Energia: Voi olla hyvin aktiivinen ja tarvitsee runsaasti liikuntaa ja henkistä stimulaatiota.

Hoito ja terveys

Lakelandinterrierin hoitoon kuuluu säännöllinen turkin trimmaus ja harjaus, sillä sen tiheä ja karkea karvapeite voi helposti takkuuntua. Koiran korvat, hampaat ja kynnet on myös tarkistettava ja hoidettava säännöllisesti.

Yleiset terveysongelmat:

– Lonkkadysplasia: Esiintyy myös tässä rodussa, vaikkakin harvemmin kuin monissa muissa suurirotuisissa koirissa.
– Silmäsairaudet: Tietyt silmäongelmat, kuten katarakta, voivat esiintyä.

On suositeltavaa käyttää koiraa eläinlääkärissä säännöllisesti ja varmistaa, että se saa asianmukaista ravintoa ja liikuntaa.

Liikunta ja aktiviteetit

Lakelandinterrieri tarvitsee paljon päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja tyytyväisenä. Sen älykkyys ja energiataso tekevät siitä erinomaisen kumppanin erilaisiin liikuntamuotoihin, kuten agilityyn, tottelevaisuuskoulutukseen ja jäljestykseen.

Yhteenveto

Lakelandinterrieri on monipuolinen, rohkea ja älykäs koira, joka sopii hyvin aktiiviselle omistajalle. Sen kompakti koko, rohkeus ja innokkuus tekevät siitä oivan kumppanin monenlaisiin aktiviteetteihin ja tehtäviin. Kuitenkin, kuten kaikkien rotujen kohdalla, potentiaalisen omistajan tulisi harkita huolellisesti rodun ominaisuuksia ja tarpeita varmistaakseen, että se sopii heidän elämäntapaansa.

Lue lisää:

Jos olet kiinnostunut Lakelandinterrieristä ja haluat tietää lisää, voit vierailla esim. [Suomen Kennelliiton](https://www.kennelliitto.fi) verkkosivuilla tai ottaa yhteyttä paikallisiin kasvattajiin.

Lakelandinterrierissä yhdistyy monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan niin aktiiviperheille kuin yksittäisille omistajillekin, jotka etsivät haastavaa mutta palkitsevaa eläinkumppania.

Lakeland Terrierin lähteet