Moscow Watchdog

Korkeus: 66-76 cm
Korkeus: 66-69 cm
Paino: 45-68 kg (uros)
Paino: 45-68 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Moskovanvartijakoira

Johdanto Moskovan Vahtikoiraan

Moskovan vahtikoira, venäjäksi Москoвcкие сторoжевые, on suurirotuinen koira, joka on tunnettu vahvasta vartiointikyvystään, älykkyydestään ja uskollisuudestaan. Tämä koirarotu kehitettiin Neuvostoliitossa 1900-luvun puolivälissä, ja se on erityisen arvostettu peltonsa ja tilansa suojelemiseksi. Tutustutaan tarkemmin tähän vaikuttavaan koirarotuun.

Rodun Historia ja Kehitys

Moskovan vahtikoira on tulos Romanovin lauman (toisin sanoen venäläisen työkoiran) ja Saint Bernardin sekä Kaukasiansusikoiran risteytyksestä. Tämän risteytyksen tavoitteena oli luoda rotu, joka yhdistäisi Romanovin vahvan työeetoksen, Saint Bernardin suuruuden ja ystävällisyyden sekä Kaukasiansusikoiran suojeluvietin ja rohkeuden.

Rodun Alkuperä

Rodun kehittäminen alkoi 1940-luvulla, aikana jolloin Neuvostoliitto tarvitsi luotettavia ja kestäviä vahtikoiria. Moskovan vahtikoira soveltui erityisen hyvin lauman suojeluun ja vahtimiseen. Rodun kehitystyöstä vastasivat Neuvostoliiton armeijan koirankasvattajat ja Moskovan sotilasteriologinen instituutti.

Ulkonäkö ja Fyysiset Ominaisuudet

Moskovan vahtikoira on erittäin suuri ja voimakasrakenteinen koira. Rotu tunnetaan erityisesti seuraavista ulkonäköön liittyvistä piirteistä:

  • Koko: Urokset voivat saavuttaa jopa 68–78 cm säkäkorkeuden ja painaa 45–68 kg. Nartut ovat jonkin verran pienempiä mutta silti vaikuttavan suuria.
  • Turkki: Tiheä ja keskikokoinen karvapeite, joka suojaa elementeiltä. Turkki on yleensä valkoinen, jossa on suuret ruskeat tai mustat merkit.
  • Pää ja Kallo: Suuri pää, jossa on leveä kallo ja vahva kuono. Silmät ovat keskikokoiset ja mantelinmuotoiset, ilmekäs ja tarkkaavainen ilme.
  • Runko: Vahva ja lihaksikas runko, suora selkä ja voimakkaat jalat, jotka antavat koiralle vakauden ja voiman.

Luonne ja Käyttäytyminen

Moskovan vahtikoirat ovat tunnettuja ystävällisestä ja tasapainoisesta luonteestaan. Ne ovat yleensä rauhallisia ja itsevarmoja, mikä tekee niistä erinomaisia perhekoiria sekä valppaita vahtikoiria. Rotu on tunnettu seuraavista luonteenpiirteistä:

  1. Uskollisuus ja Suojeluvietti: Moskovan vahtikoirat ovat erittäin uskollisia omistajilleen ja perheelleen. Ne ovat luonnostaan suojelevia ja reagoivat nopeasti uhkiin.
  2. Älykkyys: Tämä rotu on erittäin älykäs ja oppii nopeasti uusia komentoja. Ne ovat helposti koulutettavissa, mutta tarvitsevat johdonmukaista ja selkeää ohjausta.
  3. Ystävällisyys: Huolimatta niiden suojeluvietistä, Moskovan vahtikoirat ovat yleensä ystävällisiä ja sosiaalisia. Ne tulevat hyvin toimeen lasten ja muiden eläinten kanssa, kunhan ne ovat asianmukaisesti sosiaalistettuja.

Hoito ja Ylläpito

Moskovan vahtikoiran hoito ja ylläpito vaativat jonkin verran aikaa ja vaivaa, mutta asianmukaisella huolenpidolla nämä koirat voivat elää pitkään ja terveinä.

Liikunta

Tämä rotu tarvitsee säännöllistä liikuntaa pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Päivittäiset kävelyt, leikit ja aktiviteetit ovat välttämättömiä.

Turkin Hoito

Vaikka turkki ei ole erityisen pitkä, se on tiheä ja kaipaa säännöllistä harjausta. Harjaaminen auttaa ehkäisemään takkuja ja vähentää irtokarvan määrää kodissa.

Terveys

Moskovan vahtikoirat ovat yleisesti ottaen terveitä, mutta kuten kaikki isot koirarodut, ne voivat olla alttiita tietyille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja asianmukainen ruokinta ovat tärkeitä koiran hyvinvoinnille.

Päätelmä

Moskovan vahtikoira on erinomainen valinta niille, jotka etsivät suurikokoista, uskollista ja suojeluhaluista koiraa. Tämä rotu vaatii jonkin verran hoitoa ja liikuntaa, mutta vastineeksi omistajansa saa älykkään, ystävällisen ja voimakasrakenteisen koiran, joka on aina valmis suojelemaan perhettään ja omaisuuttaan.

Moscow Watchdogin lähteet