Petit Basset Griffon Vendéen

Korkeus: noin 34-38 cm
Korkeus: 33-38 cm
Paino: 15-20 kg (uros)
Paino: 15-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

PBGV, Vendéenin pikkubassetti, Vendéenin karkeakarvainen basset, Vendéenin griffon

Petit Basset Griffon Vendéen: Tutustuminen Rotuun

Petit Basset Griffon Vendéen on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan ystävällisestä ja energisestä luonteestaan. Tämä artikkeli tarjoaa kattavan kuvan rodusta, sen historiasta, ulkonäöstä, luonteesta ja hoidosta. Artikkeli on suunnattu henkilöille, joille rotu ei ole ennestään tuttu.

Rodun Historia ja Tausta

Petit Basset Griffon Vendéen, lyhyesti PBGV, on alun perin kehitetty 1500-luvulla Ranskan Vendéen alueella. Se on yksi neljästä Griffon Vendéen -rodusta, joista PBGV on pienin. Nämä koirat kehitettiin pienriistan metsästykseen, erityisesti jänisten ja kanien jahtaamiseen, ja ne tunnetaan erinomaisena hajuaistin ja kestävyyden ansiosta.

Ulkonäkö

PBGV on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus on noin 34-38 cm. Paino vaihtelee 15-20 kilogramman välillä. Rodulle tyypillinen ulkonäkö sisältää vahvat jalat, tiheän ja karkean turkin sekä ilmeikkäät ja tummat silmät.

  • Turkki: Karkea ja suojaava, vaatii säännöllistä harjausta.
  • Värit: Valkoinen mustilla, harmailla tai kellanruskeilla merkeillä.
  • Pää: Kulttuuriperintöä heijastava pitkä kuono ja vahva leuka.

Luonne ja Käyttäytyminen

PBGV on luonteeltaan iloinen, sosiaalinen ja itsepäinen. Se on sekä helläperäinen perhekoira että energinen metsästyskoira. Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

  1. Ystävällisyys: Hyvä lasten ja muiden koirien kanssa.
  2. Energisyys: Rakastaa ulkoilua ja leikkejä.
  3. Älykkyys: Nopea oppimaan, mutta joskus itsepäinen.

Hoito ja Terveys

PBGV:n hoitoon kuuluu säännöllinen turkin harjaus, korvien puhdistus ja kynsien leikkaus. Rotu on yleisesti terve, mutta tietyt perinnölliset sairaudet voivat esiintyä, kuten lantion dysplasia ja korvatulehdukset. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ovat tärkeitä koiran terveyden ylläpitämiseksi.

Toimenpide Tiheys
Turkin harjaus 2-3 kertaa viikossa
Kynsien leikkaus Kuukausittain
Korvien puhdistus Kerran viikossa

PBGV Perhekoirana

PBGV on erinomainen valinta perhekoiraksi, ja se sopii erityisen hyvin aktiivisiin koteihin. Tämän rodun omistajan tulee olla valmis tarjoamaan koiralle runsaasti liikuntaa ja virikkeitä. PBGV:n energinen ja iloinen luonne tekee siitä valloittavan perheenjäsenen.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan Petit Basset Griffon Vendéen -rodun koiran, suosittelemme tutustumaan aiheeseen tarkemmin ja keskustelemaan asiaan perehtyneiden kasvattajien kanssa. Lisätietoa rodusta saat esimerkiksi wikipedian sivuilta.

Petit Basset Griffon Vendéen lähteet