Redbone Coonhound

Korkeus: noin 56-68 cm
Korkeus: noin 53-66 cm
Paino: 23-32 kg (uros)
Paino: 20-32 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Redbone Coonhoundilla ei ole muita virallisia nimiä.

Redbone Coonhound: Rodun Yleiskatsaus

Redbone Coonhound on monipuolinen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti metsästys- ja jäljestystaidostaan. Tämä kauniin ruskeanpunainen rotu on peräisin Yhdysvalloista ja on saanut nimensä rikkaan, punertavan turkkinsa mukaan. Redbone Coonhound on ystävällinen, uskollinen ja energinen koira, joka sopii erinomaisesti sekä aktiiviseen elämäntyyliin että perhe-elämään.

Historia ja Alkuperä

Redbone Coonhoundin juuret ulottuvat 1700- ja 1800-lukujen Yhdysvaltoihin. Rotu kehitettiin risteyttämällä paikallisia metsästyskoiria eurooppalaisten koirarotujen, kuten irlanninsetterien ja verikoirien kanssa. Tavoitteena oli luoda monipuolinen metsästyskoira, joka soveltuisi erityisesti pesukarhujen jäljittämiseen ja metsästykseen. Redbone Coonhound hyväksyttiin American Kennel Clubin (AKC) rekisteröityjen rotujen joukkoon vuonna 2009.

Ulkonäkö ja Fyysiset Piirteet

Redbone Coonhound on keskikokoinen koira, joka painaa tyypillisesti 20–32 kiloa ja on säkäkorkeudeltaan 53–69 cm. Rodun tunnusomaisia piirteitä ovat:

  • Turkki: Lyhyt, tiheä ja kiiltävä. Väri on aina rikas, yhtenäinen punainen ilman merkittäviä läiskiä.
  • Pää ja Korvat: Laakea kallo ja pitkät, matalalle sijoittuneet, roikkuvat korvat.
  • Rakenne: Voimakas ja lihaksikas vartalo, jossa on erinomainen kestävyyden ja nopeuden yhdistelmä.
  • Häntä: Pitkä, hieman kaareutunut ja pystyasennossa liikkeessä.

Luonne ja Käyttäytyminen

Redbone Coonhound on luonteeltaan ystävällinen, leikkisä ja uskollinen. Se tulee hyvin toimeen lasten ja muiden eläinten kanssa, mikä tekee siitä erinomaisen perhekoiran. Tämä rotu on myös erittäin älykäs ja tarvitsee sekä fyysistä että henkistä stimulaatiota. Liian vähäisellä aktiviteetilla Redbone Coonhound saattaa turhautua, mikä voi johtaa käyttäytymisongelmiin.

Koulutus ja Harjoittelu

Redbone Coonhoundit ovat älykkäitä ja oppivat uusia asioita nopeasti. Ne ovat kuitenkin myös itsenäisiä ja itsepäisiä, mikä voi tehdä koulutuksesta haastavaa. Johdonmukaisuus ja kärsivällisyys ovat avainasemassa koulutuksen onnistumisessa. Positiivinen vahvistaminen, kuten herkut ja kehut, toimii parhaiten tämän rodun koulutuksessa.

Hoito ja Terveys

Redbone Coonhoundin hoito on melko vaivatonta:

  1. Turkki: Lyhyt turkki vaatii harjausta kerran viikossa irtokarvojen poistamiseksi ja turkin kiillon ylläpitämiseksi.
  2. Kynnet: Kynnet tulee leikata säännöllisesti, yleensä noin kerran kuukaudessa.
  3. Korvat: Korvat on syytä tarkistaa ja puhdistaa viikoittain korvatulehdusten ehkäisemiseksi.

Redbone Coonhoundit ovat yleensä terveitä koiria, mutta niillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten lonkkavian ja silmäongelmien riskiä. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja asianmukainen ravitsemus ovat tärkeitä koiran terveydelle.

Yhteenveto

Redbone Coonhound on monipuolinen ja viehättävä koirarotu, joka sopii erityisesti aktiivisille perheille ja yksilöille, jotka nauttivat ulkoilusta ja liikunnasta. Tämä ystävällinen ja uskollinen koira on erinomainen kumppani niin perheenjäsenenä kuin metsästyskoirana. Asianmukaisella koulutuksella ja huolenpidolla Redbone Coonhound voi tuoda paljon iloa ja energiaa omistajansa elämään.

Redbone Coonhoundin lähteet