Saarloosin susikoira

Korkeus: 65-75 cm
Korkeus: 60-75 cm
Paino: 36-41 kg (uros)
Paino: 30-40 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Hollannin susikoira

Saarloosin susikoira – Koiramaailman Erikoisuus

Saarloosin susikoira on poikkeuksellinen koirarotu, joka herättää kiinnostusta niin ulkonäkönsä kuin käyttäytymisensä vuoksi. Tämä rotu on kehitetty Alankomaissa, ja sillä on ainutlaatuinen tausta sekä kiehtovia ominaisuuksia. Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin Saarloosin susikoiraan ja sen erityispiirteisiin.

Rodun Historia

Saarloosin susikoira on nimetty sen kehittäjän, Leendert Saarloosin mukaan. Saarloos oli innokas koirankasvattaja, joka halusi luoda rodun, jossa yhdistyisivät susien luonnolliset ominaisuudet ja koirien seurallinen luonne. Vuonna 1935 hän risteytti saksanpaimenkoiran ja eurooppalaisen suden, ja näin syntyi ensimmäinen Saarloosin susikoira. Rotu saavutti virallisen tunnustuksen vuonna 1975 Alankomaissa.

Ulkonäkö

Saarloosin susikoira muistuttaa ulkonäöltään sutta. Sen ruumiinrakenteessa on vahvoja, mutta solakoita ja jänteviä piirteitä. Rotu on keskikokoinen, ja sen säkäkorkeus vaihtelee 65-75 cm välillä uroksilla ja 60-70 cm nartuilla. Paino vaihtelee 35-45 kg uroksilla ja 30-40 kg nartuilla.

  • Turkki: Saarloosin susikoiralla on tiheä, kaksikerroksinen turkki, joka suojaa sitä vaihtelevilta sääolosuhteilta. Turkki voi olla eri värivaihtoehdoissa, kuten harmaa, ruskea tai punertavanruskea.
  • Silmät: Rodun silmät ovat mantelinmuotoiset ja niiden väri vaihtelee keltaisesta ruskeaan. Silmien ilme on usein tarkkaavainen ja älykäs.
  • Korvat: Korvat ovat pystyt, kolmiomaiset ja keskikokoiset, mikä lisää sudenomaista ulkonäköä.

Luonne ja Käyttäytyminen

Saarloosin susikoirani tunnetaan ystävällisyydestään ja uskollisuudestaan omistajaansa kohtaan. Se on erittäin älykäs ja valpas koira, joka vaatii paljon henkistä ja fyysistä aktiviteettia. Tämä rotu ei kuitenkaan sovi kaikille, koska sen käyttäytyminen voi olla hyvin itsenäistä ja varautunutta vieraita ihmisiä kohtaan.

  • Aktiivisuus: Saarloosin susikoira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Sille sopivat erityisesti pitkät lenkit, vaellusretket ja erilaiset tehtävien ratkaisutehtävät.
  • Sosiaalistaminen: Varhainen ja kattava sosiaalistaminen on tärkeää, jotta koira tottuu erilaisiin ihmisiin, eläimiin ja ympäristöihin.
  • Koulutus: Positiivinen vahvistaminen ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa koulutuksessa. Tämä rotu saattaa olla vaikea kouluttaa, jos sen itsenäistä luonnetta ei huomioida.

Terveys ja Hoito

Kuten useimmat koirarodut, myös Saarloosin susikoirat ovat alttiita tietyille terveysongelmille. Niiden elinikä on yleensä 10-12 vuotta, ja ne vaativat säännöllisiä terveystarkastuksia terveyden ylläpitämiseksi.

Sairaus Kuvaus
Lonkkavika Yleinen koirien vaiva, joka voi aiheuttaa liikuntakipuja ja lonkan kulumista.
Selkäongelmat Saarloosin susikoirilla saattaa esiintyä selkävaivoja, erityisesti vanhemmalla iällä.

Päätelmä

Saarloosin susikoira on ainutlaatuinen ja kiehtova rotu, joka yhdistää koiran ja suden parhaat puolet. Tämä rotu vaatii omistajaltaan paljon aikaa, sitoutumista ja ymmärrystä koiran luonteesta. Mikäli harkitset Saarloosin susikoiran hankkimista, on tärkeää perehtyä rodun erityispiirteisiin ja varmistaa, että voit tarjota sille sopivan ympäristön ja hoidon.

Lue lisää Saarloosin susikoirasta Wikipediasta.

Saarloosin susikoiran lähteet