Welsh Terrier

Korkeus: noin 39-41 cm
Korkeus: noin 39-41 cm
Paino: noin 9-10 kg (uros)
Paino: 9-9,5 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Welsh Terrierin muita nimiä ovat welshterrieri, walesinterrieri ja walesin terrieri.

Welsh Terrier – Energinen ja Älykäs Koira

Welsh Terrier on viehättävä ja energinen koirarotu, joka hurmaa omistajansa älykkyydellään ja iloisuudellaan. Tämä pieni, mutta voimakas terrieri on tunnettu ystävällisestä luonteestaan ja erinomaisista metsästystaidostaan. Welsh Terrierin alkuperä juontaa juurensa Walesiin, missä sitä on käytetty muun muassa kettujen ja saukkojen metsästykseen.

Ulkonäkö ja Koko

Welsh Terrier on keskikokoinen koira, jolla on tiivis ja lihaksikas ruumiinrakenne. Sen turkki on karkeaa ja tiheää, mikä suojaa sitä sääntöjen ja pienten vaurioiden vaikutuksilta. Yleisimmät värit ovat musta ja ruskea, tai musta ja harmaa. Welsh Terrierin korvat ovat usein pystyssä ja sen ilme on valpas ja utelias.

Ominaisuus Kuvaus
Koko Keskikokoinen, 9-10 kg, 36-39 cm
Turkki Karkea ja tiheä
Väri Musta ja ruskea tai musta ja harmaa

Luonne ja Käyttäytyminen

Welsh Terrier on tunnettu ystävällisestä ja iloisesta luonteestaan. Se on hyvin seurallinen ja rakastaa ihmisten seuraa, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Tämä rotu on erittäin älykäs ja oppii nopeasti uusia käskyjä ja temppuja. Sen energinen luonne vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, joten se ei välttämättä sovi perheille, jotka eivät pysty tarjoamaan riittävästi virikkeitä ja liikuntaa.

  • Ystävällisyys: Erittäin ystävällinen ja seurallinen.
  • Älykkyys: Korkea, oppii nopeasti.
  • Energisyys: Erittäin energinen, tarvitsee paljon liikuntaa.
  • Sopivuus perheille: Hyvin soveltuu perheisiin, jotka pystyvät tarjoamaan tarpeeksi toimintaa.

Hoito ja Terveys

Welsh Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Turkki tulee harjata ja trimmata säännöllisesti. Myös kynsien leikkaaminen, hampaiden harjaus ja korvien puhdistaminen ovat tärkeitä osia tämän rodun hoitorutiinia. Terveysongelmien osalta Welsh Terrier on yleensä terve rotu, mutta voi olla altis joihinkin perinnöllisiin sairauksiin, kuten lonkkadysplasiaan ja silmäongelmiin.

  1. Harjaus ja trimmaus: säännöllisesti.
  2. Kynsien leikkaus: tarpeen mukaan.
  3. Hampaiden harjaus: päivittäin tai viikoittain.
  4. Korvien puhdistus: säännöllisesti.

Yhteenveto

Welsh Terrier on energinen, älykäs ja ystävällinen koirarotu, joka sopii erinomaisesti aktiivisille perheille. Sen iloinen luonne ja nopea oppimiskyky tekevät siitä miellyttävän kumppanin. Oikeanlaisen hoidon ja liikunnan avulla Welsh Terrierista tulee uskollinen ja pitkäaikainen ystävä, joka ilahduttaa omistajiaan monin tavoin.

Lisätietoja Welsh Terrierista ja sen hoidosta löydät esimerkiksi täältä.

Welsh Terrierin lähteet