Alentejonkoira

Korkeus: 55-60 cm
Korkeus: 28-34 senttimetriä
Paino: 23-32 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Portugalinpodengo

Mikä on Alentejonkoira

Alentejonkoira on peräisin Portugalista ja se on alkuperältään vanha rotu, jota käytettiin metsästyksessä ja karjan paimentamisessa. Rotu on keskikokoinen ja vahvarakenteinen, ja sillä on tiheä ja karhea turkki. Alentejonkoira on älykäs ja rohkea koira, joka sopii hyvin monenlaiseen aktiviteettiin, kuten agilityyn ja tottelevaisuuskoulutukseen.

Alentejonkoira

Alentejonkoira on Portugalista peräisin oleva koirarotu, joka on perinteisesti käytetty metsästyksessä. Rotu on nimetty Alentejon alueen mukaan, joka sijaitsee eteläisessä Portugalissa.

Alentejonkoira on vanha rotu, jonka alkuperä juontaa juurensa antiikin aikoihin. Rotua on käytetty metsästyksessä erityisesti lintujen ja jänisten metsästyksessä, ja se on tunnettu sitkeydestään ja rohkeudestaan. Alentejonkoira on myös ollut suosittu vahti- ja seurakoira Portugalissa.

Alentejonkoiran suosio on kasvanut myös Suomessa, ja rotu on saavuttanut mainetta erinomaisena metsästyskoirana. Rotu on myös sopeutunut hyvin suomalaiseen ilmastoon ja elämäntapaan.

Alentejonkoiran luonne

Alentejonkoira on älykäs, energinen ja ystävällinen koirarotu. Se on erittäin leikkisä ja nauttii ihmisten seurasta. Alentejonkoira on myös itsenäinen ja rohkea, mikä tekee siitä erinomaisen vahti- ja metsästyskoiran. Se on myös erittäin oppivainen ja halukas miellyttämään omistajaansa. Alentejonkoira on yleensä hyvin sosiaalinen muiden koirien kanssa, mutta se voi olla hieman varautunut vieraita ihmisiä kohtaan. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Alentejonkoiran haasteet

Alentejonkoirat ovat harvinaisia ja niitä on vaikea löytää, mikä voi vaikeuttaa rodun säilyttämistä.

Alentejonkoirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.

Alentejonkoirat saattavat olla epäsosiaalisia muiden koirien kanssa ja tarvitsevat paljon sosiaalistamista.

Alentejonkoirat ovat älykkäitä ja itsenäisiä, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.

Alentejonkoiran koko

Alentejonkoira on keskikokoinen rotu, uroksilla korkeus on noin 50-55 cm ja paino noin 15-20 kg. Nartuilla korkeus on noin 45-50 cm ja paino noin 13-18 kg.

Alentejonkoiran turkinhoito

Alentejonkoiran turkki on lyhyt ja sileä, joten sen hoitaminen on melko helppoa verrattuna muihin rotuihin. Alla on ohjeita Alentejonkoiran turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus pitää turkin hyvässä kunnossa ja auttaa poistamaan irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse usein, mutta tarvittaessa Alentejonkoiran voi pestä miedolla koirashampoolla. Kuiva turkki hyvin pesun jälkeen.
  • Trimmaus ei ole välttämätön, mutta silmien ympärillä olevaa karvaa kannattaa leikata tarvittaessa.
  • Korvienpuhdistus säännöllisesti ehkäisee korvatulehduksia. Puhdista korvat varovasti ja käytä siihen tarkoitettua korvanpuhdistusainetta.
  • Kynsienleikkaus kannattaa tehdä säännöllisesti, jos koira ei kuluta niitä tarpeeksi itse ulkoillessaan.

Ylläpitämällä Alentejonkoiran turkkia säännöllisesti ja huolellisesti varmistat, että sen turkki pysyy terveenä ja kauniina.

Alentejonkoiran hinta

Alentejonkoira elinikä

Alentejonkoiran elinikä vaihtelee yleisesti noin 10-14 vuoden välillä.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

On tärkeää pitää huolta Alentejonkoiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja onnellisen elämän.

Alentejonkoiran terveys

Alentejonkoirat ovat yleisesti terveitä rotuja, joilla ei ole tunnettuja perinnöllisiä sairauksia. Niiden elinikä on keskimäärin 12-14 vuotta. On kuitenkin tärkeää pitää Alentejonkoira hyvässä fyysisessä kunnossa ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja laadukasta ravintoa.

Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja rokotukset ovat tärkeitä Alentejonkoiran terveyden ylläpitämisessä. Lisäksi on hyvä muistaa tarkistaa koiran korvat ja hampaat säännöllisesti sekä pitää sen turkki hyvässä kunnossa.

Mikäli omistaja huomaa koirallaan muutoksia käytöksessä, ruokahalussa tai ulosteessa, on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian.

Alentejonkoiran sopii ihmisille, joka

Alentejonkoiran lähteet