Hamilton Hound

Korkeus: noin 53-61 cm
Paino: 25 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Hamiltonin ajokoira

Mikä on Hamilton Hound

Hamilton Hound on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Ruotsista. Se tunnetaan myös nimellä Hamiltonstövare. Rotu on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti jänisten ja kettujen metsästykseen. Hamilton Hound on älykäs, rohkea ja aktiivinen koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Hamilton Houndin historia

Hamilton Hound on peräisin Ruotsista ja se on perinteinen metsästyskoirarotu. Rotu kehitettiin 1800-luvulla ja se on saanut nimensä ruotsalaisen metsästäjän, Adolf Patrik Hamiltonin mukaan. Hamilton halusi luoda koiran, joka olisi erinomainen jäljestäjä ja metsästyskumppani.

Hamilton Hound on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on erittäin kestävä ja nopea. Se on erinomainen jäljestäjä ja se pystyy seuraamaan hajua pitkiä matkoja. Rotu on suosittu erityisesti Pohjoismaissa metsästyskoirana, mutta se on myös hyvä perhekoira.

Hamilton Houndia käytetään edelleen aktiivisesti metsästyksessä, mutta se on myös suosittu seurakoira monissa maissa ympäri maailmaa.

Hamilton Houndin luonne

Hamilton Hound on ystävällinen, leikkisä ja energinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Hamilton Houndit ovat myös erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat hyviä perhekoiria ja tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Hamilton Houndit ovat myös erinomaisia metsästyskoiria ja niillä on vahva saalisvietti. Ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Hamilton Houndin haasteet

  • Hamilton Houndit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Niiden energiataso voi olla haastava hallittavaksi, jos niille ei tarjota riittävästi liikuntaa.
  • Hamilton Houndit voivat olla itsepäisiä ja omalaatuisia, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa. Ne saattavat tarvita johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
  • Hamilton Houndit voivat olla herkkiä eroahdistukselle ja tarvitsevat paljon seuraa ja huomiota. Ne eivät välttämättä viihdy yksin pitkiä aikoja.
  • Hamilton Houndit voivat olla melko äänekkäitä ja haukkuvat helposti, mikä voi olla ongelma kerrostaloasunnossa tai muissa tilanteissa, joissa hiljaisuus on tärkeää.

Hamilton Houndin koko

Hamilton Hound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 53-61 cm korkeita ja narttujen noin 49-57 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-27 kg välillä.

Hamilton Houndin turkinhoito

Hamilton Hound on keskikokoinen koirarotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä harjaamista ja pesemistä.

Hamilton Houndin turkki on vettähylkivä, joten se ei yleensä likaannu helposti. Riittää, että koira harjataan viikoittain karvanlähdön vähentämiseksi ja ihon terveyden ylläpitämiseksi. Koiraa kannattaa myös tarkkailla korvien ja silmien puhtaanapitoon, ja tarvittaessa ne on puhdistettava erityisillä tuotteilla.

Kun Hamilton Houndia pestään, on tärkeää käyttää koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta. Koiran turkki on kuivattava huolellisesti pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny. Lisäksi koiran kynnet on leikattava säännöllisesti ja hampaita harjattava päivittäin.

Yleisesti ottaen Hamilton Houndin turkinhoito on melko vaivatonta, kunhan sitä tehdään säännöllisesti ja huolellisesti. Näin varmistetaan koiran hyvinvointi ja terveys.

Hamilton Houndin hinta

Hamilton Houndin elinikä

Hamilton Houndin elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 14 vuotiaiksi saakka.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhuolto. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja tarjota sille laadukasta ravintoa sekä riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Hamilton Houndin terveys

Hamilton Hound on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys, kun sitä hoidetaan asianmukaisesti.

Hamilton Houndit voivat kuitenkin olla alttiita joillekin yleisille koirien terveysongelmille, kuten nivelvaivoille ja iho-ongelmille. On tärkeää pitää huolta koiran ravinnosta, liikunnasta ja hygieniasta, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena.

Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja rokotukset ovat tärkeitä Hamilton Houndin terveyden ylläpitämisessä. Omistajan tulee myös pitää huolta koiran painosta ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Hamilton Hound sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Hamilton Hound voi olla hieman itsepäinen ja vaatii johdonmukaista koulutusta

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Hamilton Hound tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– on valmis tarjoamaan paljon huomiota ja seuraa koiralleen, sillä Hamilton Hound on seurallinen rotu ja kaipaa paljon ihmiskontakteja

Hamilton Houndin lähteet