Kai Ken

Korkeus: 49-56 cm
Korkeus: 46-56 cm
Paino: 14 kg (uros)
Paino: 14 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Tiger Dog, Tora Inu

Mikä on Kai Ken

Kai Ken on harvinainen japanilainen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Tora Inu eli ”tiikerikoira”. Rotu on peräisin Japanin Kain maakunnasta, josta se on saanut nimensä. Kai Kenit ovat keskikokoisia ja vahvarakenteisia koiria, joilla on tiheä ja karhea turkki. Niiden luonne on uskollinen, rohkea ja itsenäinen.

Kai Kenit ovat erinomaisia metsästyskoiria ja ne ovat erityisen hyviä jahtamaan villisikoja ja peuroja. Ne ovat myös erittäin hyviä vahtikoiria, jotka suojelevat omistajiaan ja kotiaan. Kai Kenit ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta ne voivat olla myös itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista koulutusta.

Kai Kenit ovat harvinaisia myös Japanissa, ja rotu onkin uhanalainen. Niitä pidetään arvokkaina ja perinteisinä japanilaisina koirina, ja niitä arvostetaan niiden uskollisuuden ja rohkeuden vuoksi.

Kai Kenin historia

Kai Ken on alkuperäinen japanilainen koirarotu, joka on peräisin Kain maakunnasta Honshun saarella. Rotu on ollut olemassa jo vuosisatojen ajan ja sitä on alun perin käytetty metsästyksessä ja vartioinnissa.

Kai Kenit ovat tunnettuja uskollisuudestaan ja älykkyydestään. Ne ovat myös erittäin kestäviä ja itsenäisiä koiria, jotka pärjäävät hyvin vaikeissakin olosuhteissa. Rotu on harvinainen ja sitä pidetään Japanissa kansallisaarteena.

Kai Kenit ovat myös erinomaisia perhekoiria, jotka ovat hyvin kiintyneitä omistajiinsa. Ne ovat aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Kai Kenin luonne

Kai Ken on rohkea, itsenäinen ja uskollinen koirarotu. Se on älykäs ja oppivainen, mutta samalla myös itsepäinen ja omatoiminen. Kai Ken on erittäin uskollinen omistajalleen ja se voi olla varautunut vieraita kohtaan. Rotu on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Kai Kenin haasteet

 • Harvinainen rotu Suomessa, vaikea löytää kasvattajia ja pentuja
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, ei sovi kaikille perheille
 • Saattaa olla vaikea koulutettava, tarvitsee johdonmukaista ja kärsivällistä ohjausta
 • Saattaa olla aggressiivinen muita koiria kohtaan, tarvitsee sosiaalistamista ja valvottuja leikkitilanteita
 • Terveysongelmat voivat olla yleisiä, kuten lonkka- ja silmäsairaudet

  Kai Kenin koko

  Kai Ken on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 51-56 cm korkeita ja narttujen noin 46-51 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 14-25 kg välillä.

  Kai Kenin turkinhoito

  Kai Ken on keskikokoinen ja vahva rotu, jolla on karkea ja tiheä turkki. Tämän rodun turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

  Harjaa Kai Kenin turkkia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka sopii karkealle turkille.

  Kai Kenin turkki ei yleensä vaadi usein pesua, mutta tarvittaessa voit pestä sen miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen välttääksesi ihon ärsytystä ja tulehduksia.

  Trimmaa Kai Kenin turkkia tarvittaessa erityisesti korvien ympäriltä ja tassujen alueelta. Leikkaa myös kynnet säännöllisesti ja puhdista korvat ja silmät viikoittain.

  Muista myös tarkistaa Kai Kenin turkki ja iho säännöllisesti mahdollisten loisten tai iho-ongelmien varalta. Jos huomaat jotain epäilyttävää, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

  Kai Koen hinta

  Kai Kenin elinikä

  Kai Kenin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. On tärkeää huolehtia Kai Kenin terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

  Kai Ken terveys

  Kai Ken on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja pitkäikäinen, ja monet yksilöt elävät jopa 12-15 vuoden ikään.

  Kai Kenit voivat kuitenkin olla alttiita joillekin terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Rotu on myös herkkä lämpöhalvaukselle, joten varmista, että koira saa tarpeeksi vettä ja lepoa kuumina päivinä. Lisäksi Kai Kenit ovat herkkiä tietyille lääkkeille, joten ole tarkkana lääkärin määräämien lääkkeiden kanssa.

  Kai Ken sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Kai Ken tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on kärsivällinen ja omistautunut, sillä Kai Ken voi olla hieman itsenäinen ja vaativa koulutettava

  – asuu alueella, jossa on tilaa ja mahdollisuus ulkoiluun, sillä Kai Ken tarvitsee tilaa juosta ja leikkiä

  – haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

  Kai Kenn lähteet