Perro de Presa Canario

Korkeus: 60-66 cm
Korkeus: 56-65 cm
Paino: 50-65 kg (uros)
Paino: 40-55 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Kanarianmastiffi

Mikä on Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario on Espanjasta kotoisin oleva suuri ja voimakas koirarotu. Se tunnetaan myös nimellä Canary Dog tai Canary Mastiff. Rotu on alun perin jalostettu karjanvartijaksi ja vartio- sekä vahtikoiraksi.

Perro de Presa Canario on luonteeltaan itsenäinen, rohkea ja uskollinen. Se on erittäin voimakas ja vaatii johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista. Rotu on erittäin suojelushaluinen ja se voi olla aggressiivinen vieraita kohtaan, joten sen omistajan tulee olla kokenut ja pystyä hallitsemaan koiraa.

Perro de Presa Canario on fyysisesti vaikuttava koira, jolla on vahva rakenne ja lihaksikas ulkonäkö. Sen turkki on lyhyt ja tiheä, ja se voi olla eri värejä, kuten musta, harmaa, fawn tai brindle.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Perro de Presa Canario on omistautunut perheelleen ja se voi olla erinomainen vahti- ja suojelukoira niille, jotka osaavat kouluttaa ja hallita sitä oikein.

Perro de Presa Canarion historia

Perro de Presa Canario on peräisin Kanariansaarilta, erityisesti Teneriffalta. Rotu on peräisin alkuperäisistä kanarialaisista koirista, joita käytettiin karjan paimentamiseen ja vartioimiseen. Perro de Presa Canario on vahva ja rohkea koira, joka on tunnettu uskollisuudestaan ja suojeluhalustaan.

Rotua alettiin käyttää myös taistelukoirana, mutta onneksi tämä käytäntö on nykyään kielletty ja rotua käytetään enemmän seurakoirana ja vartijakoirana. Perro de Presa Canario on suosittu rotu myös Suomessa, ja sitä arvostetaan sen älykkyyden ja uskollisuuden vuoksi.

Perro de Presa Canarion luonne

Perro de Presa Canario on rohkea, itsenäinen ja voimakas rotu. Se on uskollinen ja suojeleva perheelleen, mutta voi olla vieraille varautunut. Rotu on älykäs ja oppivainen, mutta myös itsepäinen ja vaativa. Perro de Presa Canario tarvitsee johdonmukaista ja tiukkaa koulutusta sekä paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Perro de Presa Canarion haasteet

Perro de Presa Canario on suuri ja voimakas rotu, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Niiden voimakas luonne ja suuri koko voivat olla haasteellisia omistajille, jotka eivät ole tottuneet hallitsemaan tällaista rotua.

Perro de Presa Canario voi olla aggressiivinen muita koiria kohtaan, joten niiden sosiaalistaminen ja koulutus on erittäin tärkeää. Ne voivat myös olla vaativia ja tarvitsevat johdonmukaista ja päättäväistä johtajuutta.

Lisäksi Perro de Presa Canario on altis joillekin perinnöllisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille. Omistajan tulee olla valmis käyttämään aikaa ja resursseja koiran terveyden ylläpitämiseen.

Perro de Presa Canarion koko

Perro de Presa Canario on suuri ja voimakas koirarotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 60-65 cm ja paino voi olla jopa 50-65 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, säkäkorkeuden ollessa noin 55-60 cm ja painon ollessa 40-55 kg. Tämä rotu on vahva ja lihaksikas, ja se vaatii runsaasti liikuntaa ja tilaa liikkua.

Perro de Presa Canarion turkinhoito

Perro de Presa Canario on suurikokoinen ja voimakasrotuinen koira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Tämän rodun turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa.

Perro de Presa Canarion turkki on lyhyt, mutta se irtoaa säännöllisesti. Siksi koira tulee harjata viikoittain poistaakseen irtoavan turkin ja estääkseen takkujen muodostumisen. Harjaamisen lisäksi koira tulee kylvettää tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota.

Kynsien leikkaaminen on myös tärkeä osa Perro de Presa Canarion turkinhoitoa. Koiran kynnet tulee leikata säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua tai epämukavuutta koiralle.

Perro de Presa Canarion korvat tulee myös tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, jotta korvat pysyvät terveinä ja puhtaina. Lisäksi on tärkeää huolehtia koiran hampaiden harjauksesta ja yleisestä hygieniasta.

Yhteenvetona, Perro de Presa Canarion turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista, kylvettämistä, kynsien leikkaamista, korvien puhdistamista ja yleistä hygienian ylläpitoa. Näiden perushoitorutiinien avulla voit pitää Perro de Presa Canarion turkin terveenä ja kauniina.

Perro de Presa Canarion hinta

Perro de Presa Canarion elinikä

Perro de Presa Canarion elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 12-14 vuotta hyvissä olosuhteissa.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perimä, ruokavalio, liikunta, terveydenhuolto ja yleinen elinympäristö.

Perro de Presa Canarion terveys

Perro de Presa Canario on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja kilpirauhasen ongelmat. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Perro de Presa Canarion sopii ihmisille, joka

etsii vahvaa ja itsenäistä koiraa, joka tarvitsee johdonmukaista ja tiukkaa koulutusta.

on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja säännölliseen liikuntaan, sillä Perro de Presa Canario tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

on kokenut koiran omistaja, joka osaa asettaa selkeät rajat ja olla johdonmukainen koulutuksessa.

Perro de Presa Canarion lähteet