Petit basset griffon vendéen

Korkeus: noin 34-38 cm
Korkeus: 34-38 cm
Paino: 15-20 kg (uros)
Paino: 15-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

PBGV

Mikä on Petit basset griffon vendéen

Petit basset griffon vendéen on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan lyhyesti PBGV:nä. Se on keskikokoinen ja energinen metsästyskoira, joka on alun perin kehitetty metsästämään pienriistaa, kuten jäniksiä ja kettuja.

PBGV on luonteeltaan iloinen, ystävällinen ja leikkisä koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Se on älykäs ja oppivainen rotu, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja omatoiminen. PBGV tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Tämä rotu on tunnettu karkeasta ja karvaisesta turkistaan, joka vaatii säännöllistä harjausta ja trimmausta. PBGV on myös melko terve rotu, mutta sillä voi olla taipumusta korviin ja iho-ongelmiin, joten niitä tulee tarkkailla ja hoitaa asianmukaisesti.

Petit basset griffon vendéenin historia

Petit basset griffon vendéen on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Vendéen alueelta länsi-Ranskasta. Rotu kehitettiin metsästyskoiraksi, erityisesti pienriistan metsästykseen, kuten jäniksiin ja kaneihin.

Petit basset griffon vendéenin alkuperäinen tarkoitus oli toimia metsästyskumppanina ja jäljittää riistaa vaikeassa maastossa. Rotu on kestävä, rohkea ja itsenäinen, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

Petit basset griffon vendéenin historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin rotua alettiin kehittää risteyttämällä erilaisia griffon-tyyppisiä koiria. Rotu tunnustettiin virallisesti omaksi rodukseen vuonna 1950, ja siitä lähtien se on ollut suosittu metsästyskoira sekä seurakoira ympäri maailmaa.

Petit basset griffon vendéen luonne

Petit basset griffon vendéen on iloinen, leikkisä ja ystävällinen koira. Se on energinen ja aktiivinen rotu, joka nauttii ulkoilusta ja liikunnasta. Petit basset griffon vendéen on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja omalaatuinen. Se on seurallinen ja rakastaa olla perheensä kanssa. Petit basset griffon vendéen on myös rohkea ja utelias, mikä tekee siitä hyvän vahti- ja harrastuskoiran.

Petit basset griffon vendéen haasteet

 • Energia: Petit basset griffon vendéen on erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä.
 • Itsenäisyys: Tämä rotu voi olla hieman itsepäinen ja itsenäinen, mikä voi tehdä koulutuksesta haastavaa.
 • Metsästysvietti: Petit basset griffon vendéen on alun perin metsästyskoira, joten niillä voi olla vahva metsästysvietti ja taipumus jahtaa pieniä eläimiä.
 • Äänekkyys: Tämä rotu voi olla melko äänekäs ja haukkuherkkä, mikä voi olla ongelmallista kerrostaloasunnossa tai lähellä naapureita.
 • Turkki: Petit basset griffon vendéenin pitkä ja karhea turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja harjaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

  Petit basset griffon vendéen koko

  Petit basset griffon vendéen on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 34-38 cm ja nartuilla hieman pienempi. Paino vaihtelee yleensä 15-20 kg välillä. Rotu on vankkarakenteinen ja lihaksikas, mutta silti kevyt ja ketterä liikkeissään.

  Petit basset griffon vendéen turkinhoito

  Petit basset griffon vendéen on keskikokoinen ja karkea turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Petit basset griffon vendéenin turkki on karkea ja vettähylkivä, joten se ei yleensä vaadi usein pesua. Riittää, että koira harjataan säännöllisesti pitääkseen turkin puhtaana.
  • Koira tulee harjata vähintään kerran viikossa, mieluiten karstaharjalla tai kammalla, jotta irtoava karva saadaan poistettua ja turkki pysyy hyvässä kunnossa.
  • Korvat tulee tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, jotta korvatulehduksilta vältytään.
  • Kynnet tulee leikata tarvittaessa, yleensä noin kerran kuukaudessa. Jos et ole varma miten kynnet leikataan, pyydä apua eläinlääkäriltä tai koiratrimmaajalta.
  • Älä unohda myöskään hampaiden harjausta, jotta koiran suuhygienia pysyy hyvänä ja hammaskivi ei pääse muodostumaan.

  Noudattamalla näitä ohjeita ja huolehtimalla säännöllisestä turkinhoidosta, voit pitää Petit basset griffon vendéenin turkin kauniina ja terveenä.

  Petit basset griffon vendéen hinta

  Petit basset griffon vendéen elinikä

  Petit basset griffon vendéen keskimääräinen elinikä on noin 12-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Huolehtimalla koiran terveydestä ja tarjoamalla sille aktiivisen elämäntyylin, voit auttaa pidentämään sen elinikää.

  Petit basset griffon vendéen terveys

  Petit basset griffon vendéen on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 12-15 vuotta. Rotu voi kuitenkin altistua joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Petit basset griffon vendéen sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä PBGV voi olla itsepäinen ja tarvitsee johdonmukaista ohjausta

  – arvostaa seurallista ja leikkisää luonnetta, sillä PBGV on iloinen ja ystävällinen koira

  – on valmis harjaamaan koiran karvapeitettä säännöllisesti, sillä PBGV:n karva vaatii hoitoa ja trimmausta

  Petit basset griffon vendéen lähteet