Segugio Italiano

Korkeus: 52-60 cm
Korkeus: 46-58 cm
Paino: 18-27 kg (uros)
Paino: 18-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Italiansuomalainen ajokoira

Mikä on Segugio Italiano

Segugio Italiano on italialainen metsästyskoirarotu, joka tunnetaan erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään. Se on keskikokoinen ja vankkarakenteinen koira, jolla on pitkä ja joustava askel. Rotu on peräisin Italiasta ja sitä käytetään pääasiassa metsästyksessä, erityisesti jäljitystehtävissä.

Segugio Italiano on älykäs ja itsenäinen koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa.

Tämä rotu on myös erittäin omistautunut ja uskollinen omistajalleen. Segugio Italiano vaatii kuitenkin johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista, jotta se kehittyy tasapainoiseksi ja hyvin käyttäytyväksi koiraksi.

Segugio Italianon historia

Segugio Italiano on italialainen metsästyskoirarotu, joka on peräisin antiikin Roomasta. Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana erinomaiseksi metsästyskoiraksi, erityisesti jäljittämään jäniksiä ja muita pienriistaeläimiä.

Segugio Italiano tunnetaan erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään. Rotu on suosittu metsästyskoira Italiassa ja muissa maissa ympäri maailmaa. Segugio Italiano on myös erinomainen seurakoira, joka on ystävällinen, leikkisä ja omistautunut perheelleen.

Segugio Italiano on yksi vanhimmista metsästyskoiraroduista, ja sen historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Rotu on säilyttänyt alkuperäiset piirteensä ja ominaisuutensa vuosisatojen ajan, ja se on edelleen suosittu valinta metsästäjien ja koiraharrastajien keskuudessa ympäri maailmaa.

Segugio Italianon luonne

Segugio Italiano on erittäin energinen ja aktiivinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja itsenäisiä, mutta myös erittäin ystävällisiä ja leikkisiä. Segugio Italianot ovat erinomaisia metsästyskoiria ja niillä on erinomainen hajuaisti. Ne ovat myös hyviä perhekoiria, jotka ovat kiintyneitä omistajiinsa. Segugio Italianot tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Segugio Italianon haasteet

 • Segugio Italiano on erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä.
 • Rotu saattaa olla haastava koulutettava, sillä niillä on vahva riistavietti ja ne voivat olla hyvin itsenäisiä.
 • Segugio Italiano saattaa olla melko äänekäs ja haukkuherkkä, mikä voi aiheuttaa ongelmia naapureiden kanssa.
 • Rotu tarvitsee paljon sosiaalistamista ja seurustelua, jotta se ei kehity liian araksi tai epäsosiaaliseksi.
 • Segugio Italianon koko

  Segugio Italiano on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 52-58 cm korkeita ja narttujen hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 18-27 kg välillä. Rotu on vankka ja lihaksikas, mutta silti elegantti ja kestävä.

  Segugio Italianon turkinhoito

  Segugio Italiano on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Sen turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä harjaamista ja pesemistä.

  Segugio Italianon turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei yleensä vaadi kovin paljon hoitoa. Riittää, että koira harjataan säännöllisesti karvanlähdön aikana, jotta irtoava karva saadaan poistettua ja turkki pysyy siistinä.

  Koira kannattaa pestä tarvittaessa miedolla koirashampoolla ja varmistaa, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen. Korvat tulee myös tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, jotta korvatulehduksilta vältytään.

  Segugio Italianon turkki ei yleensä vaadi trimmausta, mutta tarvittaessa koiran tassut ja häntä voidaan siistiä saksilla. Kynnet tulee myös leikata säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi.

  Segugio Italianon hinta

  Segugio Italianon elinikä

  Segugio Italianon elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta, mutta terveellä ja hyvin hoidetulla koiralla se voi elää jopa 14 vuotiaaksi.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydenhuolto. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

  Segugio Italianon terveys

  Segugio Italiano on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 12-14 vuoden ikään. Rotu on geneettisesti monipuolinen, mikä auttaa vähentämään perinnöllisiä sairauksia. Kuitenkin kuten kaikilla koirilla, myös Segugio Italianolla voi olla alttius joillekin terveysongelmille.

  Yleisimpiä terveysongelmia, joita Segugio Italiano voi kohdata, ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia sekä silmäsairaudet kuten kaihi. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja pitämällä sen liikunnassa ja terveellisessä ruokavaliossa.

  Segugio Italiano on aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Säännöllinen ulkoilu, leikkiminen ja koulutus auttavat pitämään koiran fyysisesti ja henkisesti kunnossa.

  Segugio Italiano sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Segugio Italiano tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille riittävästi henkistä stimulaatiota.

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Segugio Italiano voi olla äänekäs ja tarvitsee tilaa liikkua.

  – on valmis antamaan koiralleen paljon huomiota ja aikaa, sillä Segugio Italiano on seurallinen rotu ja kaipaa ihmisen läheisyyttä.

  Segugio Italianon lähteet