Amerikancockerspanieli

Korkeus: noin 36-41 cm
Korkeus: noin 33-38 cm
Paino: 12-15 kg (uros)
Paino: 11-14 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Amerikan cockerspanieli, cockerspanieli

Mikä on Amerikancockerspanieli

Amerikancockerspanieli on alkuperäinen cockerspanielin rotu Yhdysvalloista. Ne ovat keskikokoisia koiria, jotka ovat tunnettuja kauniista turkistaan ja iloisesta luonteestaan.

Amerikancockerspanielit ovat älykkäitä ja helposti koulutettavia koiria, jotka ovat myös erittäin seurallisia ja sosiaalisia. Ne ovat hyviä perheen lemmikkejä ja sopivat hyvin niin lapsiperheisiin kuin yksinäisillekin.

Amerikancockerspanielin historia

Amerikancockerspanieli on peräisin Yhdysvalloista ja se on kehittynyt englantilaisesta cockerspanielista. Rodun kehitys alkoi 1800-luvulla, kun englantilaisia cockerspanieleita tuotiin Amerikkaan ja jalostettiin eri lailla. Amerikancockerspanielin tarkoituksena oli metsästää pienriistaa, kuten sorsia ja fasaaneja.

Rotu sai vähitellen tunnustuksen ja se hyväksyttiin ensimmäisen kerran Amerikan Kennelliiton rekisteriin vuonna 1878. Amerikancockerspanieli on suosittu seurakoira ja metsästyskoira ympäri maailmaa.

Amerikancockerspanielin luonne

Amerikancockerspanieli on iloinen, energinen ja leikkisä rotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta saattavat olla myös hieman itsepäisiä. Amerikancockerspanielit ovat ystävällisiä ja seurallisia, ja tulevat yleensä hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ne rakastavat huomiota ja ovat usein hyvin kiintyneitä omistajaansa. Amerikancockerspanielit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Amerikancockerspanielin haasteet

1. Amerikancockerspanieleilla voi olla taipumusta resurssivahtaukseen ja suojeluun, mikä voi aiheuttaa aggressiota muita koiria kohtaan.

2. Rotu voi olla altis perinnöllisille terveysongelmille, kuten korvatulehduksille, eturauhasen ongelmille ja silmäsairauksille.

3. Pitkät korvat voivat altistaa Amerikancockerspanielin korvatulehduksille ja infektioille.

4. Rodulla voi olla taipumusta ylipainoon, joten ravinnon ja liikunnan tulee olla tasapainossa.

5. Amerikancockerspanielit vaativat säännöllistä turkin hoitoa ja trimmausta pitämään sen ulkonäkö ja hyvinvointi kunnossa.

Amerikancockerspanielin koko

Amerikancockerspanieli on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 36-41 cm korkeita ja narttujen ollessa hieman pienempiä, noin 34-39 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 7-13 kg välillä. Amerikancockerspanielit ovat siis kompaktin kokoisia ja sopivat hyvin niin kaupunki- kuin maaseutuelämäänkin.

Amerikancockerspanielin koko

Amerikancockerspanieli on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 36-41 cm korkeita ja narttujen ollessa hieman pienempiä, noin 34-39 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 7-13 kg välillä. Amerikancockerspanielit ovat siis kompaktin kokoisia ja sopivat hyvin niin kaupunki- kuin maaseutuelämäänkin.

Amerikancockerspanielin elinikä

Amerikancockerspanielin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 16-18 vuotiaiksi. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ravitsemus, liikunta sekä yleinen terveydentila. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja tarjota sille laadukasta hoitoa ja liikuntaa, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

Amerikancockerspanielin terveys

Amerikancockerspanielit ovat yleisesti ottaen terve rotu, mutta heillä voi esiintyä joitain perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia amerikancockerspanieleilla ovat korvatulehdukset, silmäsairaudet kuten kaihi ja glaukooma, sekä iho-ongelmat kuten allergiat ja hot spotit. On myös hyvä muistaa, että amerikancockerspanielilla voi olla alttius lihomiselle, joten ruokinnan ja liikunnan on oltava tasapainossa.

Amerikancockerspanieli sopii ihmisille, jotka

– rakastavat aktiivista elämäntapaa ja ulkoilua, sillä nämä koirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

– ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon, sillä amerikancockerspanielin pitkä turkki vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista.

– haluavat seurallisen ja leikkisän koiran, joka sopii hyvin perheenjäseneksi ja on ystävällinen myös vieraita kohtaan.

– ovat valmiita kouluttamaan ja sosiaalistamaan koiraa hyvin nuoresta iästä lähtien, sillä amerikancockerspanielit voivat olla herkkiä ja tarvitsevat hyvää kasvatusta.

Amerikancockerspanielin lähteet