Amerikaneskimokoira

Korkeus: 33-40 cm
Korkeus: 43-46 cm
Paino: 22-27 kg (uros)
Paino: 7-10 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Amerikaneskimokoira, American Eskimo Dog, Eskie

Mikä on Amerikaneskimokoira

Amerikaneskimokoira on keskikokoinen, pohjoismainen koirarotu, joka on peräisin Amerikasta. Ne ovat älykkäitä ja energisiä koiria, jotka ovat tunnettuja erinomaisista vartijakoiran ominaisuuksistaan. Amerikaneskimokoirat ovat lempeitä perhekoiria, mutta ne voivat olla myös hyvin suojelevia omistajiensa suhteen. Ne rakastavat liikuntaa ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Amerikaneskimokoira

Amerikaneskimokoira on amerikkalainen koirarotu, joka kehittyi Yhdysvalloissa 1900-luvun alkupuolella. Rotu on peräisin alkuperäisistä eskimokoirista, jotka saapuivat Pohjois-Amerikkaan maahanmuuttajien mukana.

Amerikaneskimokoiraa alettiin jalostaa erityisesti työkoirana, joka kykeni selviytymään ankarissa arktisissa olosuhteissa. Rotu oli suosittu pohjoisen asukkaiden keskuudessa, erityisesti Alaskan kullankaivajien ja valaanpyytäjien parissa.

Nykyisin amerikaneskimokoira on monipuolinen ja luotettava kotikoira, joka on myös suosittu näyttely- ja harrastuskoira. Rotu tunnetaan älykkyydestään, ystävällisyydestään ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Amerikaneskimokoira

Amerikaneskimokoira on ystävällinen, aktiivinen ja leikkisä koirarotu. Se on myös älykäs ja oppivainen, mikä tekee siitä hyvän koulutettavan. Amerikaneskimokoira on usein hyvin seurallinen ja kiintyy vahvasti perheeseensä. Se rakastaa liikkumista ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä. Amerikaneskimokoira on myös herkkä ja tunnollinen koira, joka pyrkii miellyttämään omistajaansa.

Amerikaneskimokoira haasteet

 • Omistajalla tulee olla tarpeeksi aikaa ja motivaatiota koiran liikuttamiseen ja aktivointiin päivittäin.
 • Rotu saattaa olla vaativa ja tarvitsee selkeän ja johdonmukaisen koulutuksen.
 • Amerikaneskimokoira voi olla herkkä erilaisille äänille ja ympäristöille, joten siihen tulee totuttaa jo pentuna.
 • Sosiaalistaminen on tärkeää, jotta koira oppii tulemaan toimeen erilaisten ihmisten ja eläinten kanssa.
 • Säännöllinen turkinhoito vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, erityisesti karvanvaihdon aikana.

  Amerikaneskimokoira koko

  Amerikaneskimokoira on keskikokoinen rotu, urosten ollessa noin 61-70 cm korkeita ja narttujen noin 56-66 cm korkeita. Paino voi vaihdella välillä 25-32 kg. Rotu on vahvarakenteinen ja hyvin liikkuva.

  Amerikaneskimokoira koko

  Amerikaneskimokoira on keskikokoinen rotu, urosten ollessa noin 61-70 cm korkeita ja narttujen noin 56-66 cm korkeita. Paino voi vaihdella välillä 25-32 kg. Rotu on vahvarakenteinen ja hyvin liikkuva.

  Amerikaneskimokoira elinikä

  Amerikaneskimokoira elää yleensä noin 12-15 vuotiaaksi.

  Amerikaneskimokoiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat pidentää sen elinikää.

  Amerikaneskimokoira terveys

  Amerikaneskimokoira on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 12-15 vuotta. Rotu voi kuitenkin altistua joillekin perinnöllisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille. On tärkeää, että amerikaneskimokoira saa säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja että sen ruokavalio ja liikunta ovat tasapainossa ylläpitääkseen sen terveyden ja hyvinvoinnin.

  Amerikaneskimokoira sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, joka pitää liikunnasta ja retkeilystä

  – kaipaa uskollista ja seurallista lemmikkiä, joka rakastaa olla perheensä kanssa

  – on valmis sitoutumaan koiran perus koulutukseen ja liikunnantarpeeseen

  – osaa tarjota riittävästi liikuntaa ja virikkeitä koiralle

  Amerikaneskimokoiran lähteet