Anglo-français de petite vènerie

Korkeus: 52-58 cm
Korkeus: 50-58 cm
Paino: 25-40 kg (uros)
Paino: 20-23 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Pienriistan anglo-ranskalainen

Mikä on Anglo-français de petite vènerie

Anglo-français de petite vènerie on keskikokoinen ranskalainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Rotu on erittäin aktiivinen ja energinen, ja se on erinomainen hajuaisti, mikä tekee siitä hyvän jäljestyksen ja metsästyksen apulaisen.

Anglo-français de petite vènerie on ystävällinen ja seurallinen koira, joka sopii monenlaiseen perheeseen. Se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä. Rotu on myös älykäs ja oppivainen, ja se on valmis työskentelemään omistajansa kanssa erilaisten tehtävien parissa.

Ulkonäöltään Anglo-français de petite vènerie on sopusuhtainen ja elegantti, ja sillä on kaunis karvapeite. Rotu on tunnettu myös hyvästä terveydestään ja pitkäikäisyydestään.

Anglo-français de petite vènerien historia

Anglo-français de petite vènerie on ranskalainen koirarotu, joka on kehittynyt risteyttämällä useita eri metsästysrotuja. Rotu on erityisen suosittu Ranskassa metsästyskoirana, ja sitä käytetään pääasiassa pienriistan metsästyksessä.

Anglo-français de petite vènerie on tunnettu hyvästä hajuaististaan ja sitkeydestään metsästystilanteissa. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja se on erinomainen seuralainen metsästyksessä.

Rodun historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin sitä alettiin kehittää Ranskassa metsästyskoiraksi. Rotu on saanut vaikutteita useista eri ranskalaisista ja englantilaisista metsästyskoiraroduista, ja se onkin monipuolinen ja monipuolinen metsästyskumppani.

Anglo-français de petite vènerie on edelleen suosittu metsästyskoira Ranskassa, ja se on myös saavuttanut jonkin verran suosiota muissa maissa metsästyskoirana. Rotu on monipuolinen ja luotettava kumppani metsästyksessä ja se on myös suosittu seurakoira sen ystävällisen ja leikkisän luonteen ansiosta.

Anglo-français de petite vènerien luonne

Anglo-français de petite vènerie on luonteeltaan ystävällinen, energinen ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat myös erittäin urheilullisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Rotu sopii hyvin perhekoiraksi, koska ne ovat lempeitä ja suojelevia perheenjäseniään kohtaan.

Anglo-français de petite vènerien haasteet

Tämän koirarodun haasteisiin kuuluu se, että se on melko harvinainen ja sitä voi olla vaikea löytää kasvattajilta. Lisäksi sen energia taso on korkea ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä.

Anglo-français de petite vènerie on myös metsästysrotu, joten sen vaistoja ja metsästysviettiä on hyvä pitää hallinnassa erityisesti kaupunkiympäristössä. Se voi myös olla jääräpäinen ja tarvita johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista.

Anglo-français de petite vènerien koko

Anglo-français de petite vènerie on keskikokoinen koirarotu, uroksilla noin 50-58 cm korkea ja nartuilla 48-56 cm korkea. Paino voi olla noin 20-25 kg.

Anglo-français de petite vènerien turkinhoito

Anglo-français de petite vènerie on keskikokoinen metsästyskoirarotu, jonka karvapeite on lyhyt ja tiheä. Koiran turkinhoito vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen sen terveenä ja hyväkuntoisena.

Anglo-français de petite vènerien turkinhoitoon kuuluu säännöllinen harjaus, joka auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estämään takkuuntumisen. Koiran turkki kannattaa harjata vähintään muutaman kerran viikossa, erityisesti karvanvaihdon aikana.

Lisäksi koiran korvat tulee tarkastaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, jotta korvatulehduksilta vältytään. Myös kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa, jotta koiran tassut pysyvät terveinä ja koiran liikkuminen on mukavaa.

Anglo-français de petite vènerie kannattaa kylpeä tarvittaessa, mutta liiallinen peseminen voi kuivattaa koiran ihon ja karvan. Koiran turkkia voi myös trimmata tarvittaessa, esimerkiksi tassujen ympäriltä ja korvien alueelta.

Muista myös tarkistaa koiran turkki säännöllisesti loisten varalta ja tarvittaessa käyttää loishäätövalmisteita. Hyvä turkinhoito takaa koiran hyvinvoinnin ja pitää sen turkin kiiltävänä ja terveenä.

Anglo-français de petite vènerien hinta

Anglo-français de petite vènerie

Anglo-français de petite vènerien elinikä vaihtelee yleisesti noin 10-12 vuoteen.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat sisältää rodun geneettiset taipumukset, ruokavalion laadun, liikunnan määrän, ympäristön stressitekijät sekä mahdolliset perinnölliset sairaudet. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa pidentämään koiran elinikää.

Anglo-français de petite vènerien terveys

Anglo-français de petite vènerie on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suurta alttiutta vakaviin perinnöllisiin sairauksiin. Rotu on yleensä kestävä ja hyväkuntoinen, ja sillä on pitkä elinikä, joka voi olla jopa 12–15 vuotta.

Kuten kaikkien rotujen kohdalla, säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja oikea hoito ovat tärkeitä Anglo-français de petite vènerien terveyden ylläpitämisessä. Rotu voi olla altis lihavuudelle, joten ruokavalioon ja liikuntaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Lisäksi korvat, silmät ja iho tulee tarkastaa säännöllisesti mahdollisten tulehdusten varalta.

Anglo-français de petite vènerie voi olla herkkä tietyille lääkkeille, joten omistajan tulee aina varmistaa, että koira saa tarvittaessa sopivaa hoitoa ja lääkitystä. Rotu voi myös olla altis nivelongelmille, joten liian kovat fyysiset rasitukset tulee välttää.

Anglo-français de petite vènerie sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja haluaa liikkua paljon ulkona

– nauttii metsästyksestä ja metsästyskoirien kouluttamisesta

– osaa tarjota riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen

– on valmis sitoutumaan koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen

Anglo-français de petite vènerien lähteet