Argentiinanmastiffi (Dogo Argentino)

Korkeus: 60-68 cm
Korkeus: 60–68 cm
Paino: 45-65 kg (uros)
Paino: 35-45 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Dogo Argentino

Mikä on Argentiinanmastiffi (Dogo Argentino)

Argentiinanmastiffi, jota tunnetaan myös nimellä Dogo Argentino, on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Argentiinasta. Rotu kehitettiin 1900-luvun alussa metsästyksen ja vartioinnin tarpeisiin, ja se on edelleen suosittu työkoira monissa maissa.

Argentiinanmastiffi on vaikuttavan näköinen koira, jolla on valkoinen turkki ja tummat merkit päässä. Se on älykäs, uskollinen ja rohkea rotu, ja se on erinomainen vartio- ja suojelukoira. Argentiinanmastiffi vaatii aktiivista liikuntaa ja sosiaalistamista nuorena, jotta se kehittyy tasapainoiseksi ja tottelevaiseksi aikuiseksi.

Tämä rotu sopii parhaiten kokeneelle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja mentaalista stimulaatiota. Argentiinanmastiffi on sitoutunut ja suojeleva perheelleen, mutta se voi olla vierailijoille varautunut ja vaativa.

Argentiinanmastiffin historia

Argentiinanmastiffi, jota kutsutaan myös nimellä Dogo Argentino, on kotoisin Argentiinasta ja sen historia juontaa juurensa 1900-luvun alkuun. Rotu on kehitetty erityisesti metsästyskoiraksi, erityisesti villisian metsästykseen.

Argentiinanmastiffin alkuperäinen kehittäjä oli argentiinalainen lääkäri nimeltä Antonio Nores Martinez, joka tavoitteli rotua, joka olisi rohkea, voimakas ja uskollinen metsästyksessä. Hän alkoi risteyttämään erilaisia koirarotuja, kuten buldoggeja, mastiffeja ja kaneikkoja, saadakseen aikaan tämän vaativan rohkeuden ja voiman yhdistelmän.

Kehitystyön tuloksena syntyi Argentiinanmastiffi, joka on nykyään tunnettu vahvuudestaan ja rohkeudestaan sekä uskollisuudestaan omistajalleen. Rotu on suosittu myös palvelus- ja virkakoirana sekä perheen lemmikkinä.

Argentiinanmastiffi (Dogo Argentino) luonne

Argentiinanmastiffi tunnetaan rohkeudestaan, itsenäisyydestään ja uskollisuudestaan omistajalleen. Se on älykäs ja helposti koulutettavissa oleva rotu, joka kaipaa paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä. Argentiinanmastiffi on yleensä ystävällinen perheenjäsenilleen, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Rotu vaatii johdonmukaista ja positiivista koulutusta, jotta se kehittyy tasapainoiseksi ja hyvin käyttäytyväksi koiraksi.

Argentiinanmastiffin haasteet

 • Aggressiivisuus: Argentiinanmastiffit voivat olla taipuvaisia aggressiiviseen käyttäytymiseen, mikä voi olla huolenaihe erityisesti ympäristön turvallisuuden kannalta.
 • Liikunnantarve: Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Sosiaalistaminen: Argentiinanmastiffit vaativat hyvää sosiaalistamista pentuina voidakseen olla ystävällisiä ja luottavaisia aikuisina.
 • Terveysongelmat: Tähän rotuun voi liittyä tiettyjä terveysongelmia, kuten kuurous ja lonkkavikaisuus, jotka tulee ottaa huomioon.
 • Argentiinanmastiffin koko

  Argentiinanmastiffi on suuri ja voimakas koirarotu. Urosten korkeus on yleensä noin 60-68 cm ja paino 40-45 kg. Naaraat ovat hieman pienempiä, noin 60 cm korkeita ja painavat noin 35-40 kg. Rotu on hyvin lihaksikas ja vankka.

  Argentiinanmastiffin koko

  Argentiinanmastiffi on suuri ja voimakas koirarotu. Urosten korkeus on yleensä noin 60-68 cm ja paino 40-45 kg. Naaraat ovat hieman pienempiä, noin 60 cm korkeita ja painavat noin 35-40 kg. Rotu on hyvin lihaksikas ja vankka.

  Argentiinanmastiffin elinikä

  Argentiinanmastiffin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Monet tekijät voivat vaikuttaa koiran elinikään, kuten perinnölliset sairaudet, ravitsemus, liikunta ja yleinen terveydentila. On tärkeää tarjota koiralle tasapainoista ruokavaliota, riittävästi liikuntaa ja säännöllisiä eläinlääkärintarkastuksia maksimaalisen eliniän saavuttamiseksi.

  Argentiinanmastiffi (Dogo Argentino)n terveys

  Argentiinanmastiffi on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkkaniveldysplasia, sydänongelmat ja kuurous. On tärkeää huolehtia rodun terveydestä ja tehdä säännöllisiä terveystarkastuksia eläinlääkärillä. Lisäksi on tärkeää antaa koiralle riittävästi liikuntaa ja terveellistä ruokaa pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

  Argentiinanmastiffi (Dogo Argentino) sopii ihmisille, joka

  on kokenut koiran omistaja ja pystyy tarjoamaan johdonmukaista ja vahvaa johtajuutta.

  on aktiivinen ja tarjoaa koiralle runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on valmis sitoutumaan koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen varhaisessa vaiheessa.

  on valmis tarjoamaan aitauksen tai turvallisen ympäristön, jossa koira voi ulkoilla valvotusti.

  Argentiinanmastiffin lähteet