Argentiinanmastiffi

Korkeus: 62-68 cm
Korkeus: n. 62-68 cm
Paino: 50-65 kg (uros)
Paino: 40-65 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Dogo Argentino

Mikä on Argentiinanmastiffi

Argentiinanmastiffi on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Argentiinasta. Se tunnetaan myös nimellä Dogo Argentino. Rotu on alun perin jalostettu metsästykseen ja vartiointiin, mutta nykyään sitä pidetään enimmäkseen seurakoirana.

Argentiinanmastiffi on hyvin rohkea, uskollinen ja suojeleva rotu, joka voi olla erittäin omistautunut perheelleen. Se on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Tämä rotu tarvitsee johdonmukaista ja päättäväistä koulutusta, jotta siitä kasvaisi hyvin käyttäytyvä ja tasapainoinen koira. Argentiinanmastiffi on potentiaalisesti aggressiivinen vieraita kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeä osa sen koulutusta.

Argentiinanmastiffi

Argentiinanmastiffi on alkuperältään Argentiinasta kotoisin oleva koirarotu. Se tunnetaan myös nimellä Dogo Argentino. Rotu on syntynyt 1900-luvun alussa, kun argentiinalainen lääkäri Antonio Nores Martinez halusi luoda rodun, joka olisi sopiva metsästykseen, vahti- ja seurakoiraksi.

Argentiinanmastiffi on jalostettu risteyttämällä useita eri rotuja, kuten bullterrieriä, dogia ja Staffordshiren terrieriä. Tavoitteena oli saada aikaan vahva, urhea ja kuuliainen koira, joka pystyisi metsästämään suurriistaa, kuten villisikoja ja pumia.

Argentiinanmastiffi on erittäin suosittu rotu Argentiinassa ja sitä käytetään edelleen metsästyksessä, mutta myös perhekoirana. Se on älykäs, uskollinen ja suojeleva rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä.

Argentiinanmastiffi

Argentiinanmastiffi on voimakas, itsenäinen ja rohkea koirarotu. Ne ovat uskollisia perheenjäseniä, mutta voivat olla vieraille varautuneita. Argentiinanmastiffit ovat erittäin vahvoja ja päättäväisiä, joten niiden koulutus ja sosiaalistaminen on tärkeää. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta niillä voi olla taipumus olla dominoivia muita koiria kohtaan. Argentiinanmastiffi vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Argentiinanmastiffin haasteet

Argentiinanmastiffi on voimakas ja suuri rotu, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Tämä rotu saattaa olla haastava ensikertalaisille omistajille, sillä se vaatii johdonmukaista koulutusta ja selkeät rajat. Argentiinanmastiffi voi myös olla aggressiivinen muita eläimiä kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää.

Argentiinanmastiffin koko

Argentiinanmastiffi on suuri ja vahva koirarotu. Urosten korkeus on yleensä noin 62-68 cm ja paino voi olla jopa 45-65 kg. Naaraat ovat hieman pienempiä, noin 60-65 cm korkeita ja painavat yleensä noin 40-55 kg.

Argentiinanmastiffin turkinhoito

Argentiinanmastiffi on lyhytkarvainen rotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen karvansa terveenä ja kiiltävänä. Tässä muutamia vinkkejä Argentiinanmastiffin turkinhoitoon:

  • Harjaa koira säännöllisesti pehmeällä harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen.
  • Kylve koira tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Älä pese koiraa liian usein, sillä se voi kuivattaa sen ihon ja turkin.
  • Trimmaa koiran kynnet tarvittaessa ja tarkista korvat ja hampaat säännöllisesti.
  • Pidä koiran turkki lyhyenä ja siistinä leikkaamalla tarvittaessa ylimääräinen karva pois esimerkiksi kainaloista ja tassujen välistä.
  • Käytä tarvittaessa koirien hoitoaineita, esimerkiksi karvan kiiltoa antavaa sprayta.

Seuraa koirasi turkin kuntoa ja tarpeita ja pyri pitämään sen turkki terveenä ja hyvässä kunnossa säännöllisen turkinhoidon avulla.

Argentiinanmastiffin hinta

Argentiinanmastiffin elinikä

Argentiinanmastiffin elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 14 vuotiaiksi asti.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ravitsemus, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat pidentää Argentiinanmastiffin elinikää.

Argentiinanmastiffin terveys

Argentiinanmastiffit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta heillä on taipumus perinnöllisiin sairauksiin kuten lonkkadysplasiaan ja sydänongelmiin. On tärkeää hankkia pentu luotettavalta kasvattajalta, joka tekee terveystarkastuksia vanhemmilleen ja pentueelle.

Argentiinanmastiffit tarvitsevat riittävästi liikuntaa ja aktiivista elämäntyyliä pysyäkseen terveinä. Ne voivat olla herkkiä kuumuudelle, joten niiden kanssa tulee olla varovainen kuumina päivinä ja pitää ne viileinä ja kosteina.

Säännölliset eläinlääkärintarkastukset, tasapainoinen ruokavalio ja riittävä liikunta ovat avainasemassa argentiinanmastiffin terveyden ylläpitämisessä.

Argentiinanmastiffin sopii ihmisille, joka

– on kokenut koiranomistaja

– pystyy tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– kykenee käsittelemään voimakkaan ja itsepäisen luonteen

– osaa asettaa selvät rajat ja olla johdonmukainen koulutuksessa

Argentiinanmastiffin lähteet

Wikipedia – Argentiinanmastiffi

Suomen Kennelliitto – Argentiinanmastiffi

American Bully – Argentiinanmastiffi