Azawakh

Korkeus: 64-74 cm
Korkeus: noin 60-70 cm
Paino: 20-25 kg (uros)
Paino: 15-25 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Tuareg Sloughi, Oska, Rawondu, Idi, Hanshee

Mikä on Azawakh

Azawakh on vanha koirarotu, joka on peräisin Länsi-Afrikasta. Ne ovat keskikokoisia koiria, joilla on elegantti ulkonäkö ja pitkä, hoikka vartalo. Azawakhit ovat nopeita ja kestäviä koiria, jotka on alun perin jalostettu metsästykseen ja vahtikoiriksi.

Tämä rotu on tunnettu uskollisuudestaan omistajalleen ja varautuneisuudesta vieraita kohtaan. Azawakhit ovat myös erittäin itsenäisiä ja rohkeita koiria, jotka tarvitsevat aktiivista liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Azawakhit ovat harvinaisia koiria, ja ne soveltuvat parhaiten omistajille, joilla on kokemusta koirista ja jotka pystyvät tarjoamaan niille tarvittavaa liikuntaa ja aktiviteetteja.

Azawakhin historia

Azawakh on vanha ja alkuperäinen rotu, joka on peräisin Länsi-Afrikasta, erityisesti Malin, Burkina Fason ja Nigrin alueilta. Azawakhia on käytetty metsästykseen ja vartioimiseen jo vuosisatojen ajan.

Azawakhin uskotaan olevan peräisin muinaisista paimenkoirista, jotka ovat kehittyneet nykyiseen muotoonsa aavikon ankarien olosuhteiden keskellä. Rotu tunnetaan nopeudestaan ja kestävyydestään, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

Azawakhin ulkonäkö on elegantti ja siro, ja se on tunnettu vahvasta ja itsenäisestä luonteestaan. Rotu on harvinainen ja sitä pidetään arvokkaana perintönä Afrikan kulttuurissa.

Azawakhin luonne

Azawakh on arvokas ja itsenäinen koira, joka on tunnettu vahvasta vaistostaan ja vartioinnistaan. Se on älykäs ja uskollinen kumppani, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Azawakh on myös erittäin nopea ja kestävä juoksija, mikä tekee siitä loistavan metsästyskumppanin.

Azawakhin haasteet

1. Azawakhit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen ne onnellisina ja terveinä.

2. Azawakhit ovat herkkiä ja vaativat omistajiltaan paljon aikaa ja huomiota.

3. Azawakhit voivat olla arkoja ja varautuneita vieraita kohtaan, joten niiden sosiaalistaminen on tärkeää.

4. Azawakhit ovat itsenäisiä ja omistautuneita rotuunsa, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.

5. Azawakhit tarvitsevat myös paljon tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana turvallisessa ympäristössä.

Azawakhin koko

Azawakh on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus vaihtelee yleensä 64-74 cm ja narttujen 60-70 cm välillä. Ne painavat noin 15-25 kg. Azawakh on siro ja vahvarakenteinen koira, jolla on pitkät ja hoikat raajat.

Azawakhin koko

Azawakh on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus vaihtelee yleensä 64-74 cm ja narttujen 60-70 cm välillä. Ne painavat noin 15-25 kg. Azawakh on siro ja vahvarakenteinen koira, jolla on pitkät ja hoikat raajat.

Azawakhin elinikä

Azawakhin elinikä vaihtelee yleisesti 10-14 vuoden välillä. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla perinnöllisiä sairauksia, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila.

Azawakhin terveys

Azawakh on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suurta geneettistä alttiutta perinnöllisiin sairauksiin. Niillä on kuitenkin taipumus herkkyyteen tietyille terveysongelmille, kuten herkkä iho ja ruoansulatusongelmat. Azawakhit tarvitsevat myös runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen ne terveinä ja onnellisina.

Azawakh’n sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen

– etsii seuraa ja on valmis antamaan paljon aikaa ja huomiota koiralleen

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja omistautunut omistajalleen

– osaa kouluttaa ja hallita itsenäistä ja temperamenttista rotua

– elää alueella, jossa koira pääsee juoksemaan vapaana ja liikkumaan paljon

Azawakhin lähteet