Basset bleu de Gascogne

Korkeus: 34-39 cm
Korkeus: noin 34-38 cm
Paino: noin 16-18 kg (uros)
Paino: 16-18 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Gascognen sininen basset

Mikä on Basset bleu de Gascogne?

Basset bleu de Gascogne on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti pitkistä korvistaan ja sinisestä turkistaan. Tämä rotu kuuluu metsästyskoirien ryhmään ja sitä käytetään pääasiassa metsästämään pienriistaa, kuten jäniksiä ja kettuja.

Basset bleu de Gascognen uskotaan polveutuvan 1500-luvulla kehitetystä Grand Bleu de Gascognen rotusta. Se on keskikokoinen koira, jolla on hienostunut nenä ja erinomainen hajuaisti. Rotu on ystävällinen, leikkisä ja sosiaalinen, mutta se saattaa olla myös itsepäinen ja omistajaan vahvasti kiintynyt.

Nämä koirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne pärjäävät hyvin perhekoirina, mutta ne voivat olla myös vaativia kouluttaa johtuen niiden metsästysvietistä ja itsenäisyydestä.

Basset bleu de Gascogne on harvinainen rotu, mutta se on yhä suosittu Ranskassa, erityisesti metsästyskoirana ja seurakoirana.

Basset bleu de Gascognen historia

Basset bleu de Gascogne on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Esanssin alueelta Etelä-Ranskasta. Rotu on osa basset-rotujen perhettä ja se on erikoistunut metsästykseen.

Basset bleu de Gascognen uskotaan polveutuvan muinaisista ranskalaisista metsästyskoirista, joita käytettiin metsästämään pienriistaa, kuten jäniksiä ja kettuja. Rotu kehitettiin erityisesti matalan profiilinsa ansiosta, joka auttaa niitä seuraamaan saalista maastossa.

Rotu on saavuttanut suosiota erityisesti Ranskassa metsästyskäytön lisäksi myös seurakoirana. Basset bleu de Gascognen erottaa muista basset-roduista sen sinisenharmaasta turkista ja houkuttelevasta ulkonäöstä.

Basset bleu de Gascognen luonne

Basset bleu de Gascogne on lempeä, ystävällinen ja leikkisä koirarotu. Ne ovat kiintyneitä perheeseensä ja nauttivat seurasta. Basset bleu de Gascognet ovat älykkäitä ja helposti koulutettavissa, mutta heillä voi olla omaa tahtoa. Ne ovat myös erinomaisia metsästyskoiria, ja niillä on vahva saalistusvietti. Basset bleu de Gascognet ovat yleensä rauhallisia ja helppoja kumppaneita, jotka sopivat hyvin aktiiviseen perheeseen.

Basset bleu de Gascognen haasteet

 • Luontaisesti itsenäinen ja omatoiminen luonne, saattaa olla jääräpäinen koulutuksen suhteen
 • Vahva metsästysvietti ja haukkuherkkyys, voi olla vaikeaa pitää irti hihnassa
 • Taipumus lihoa, tulee seurata tarkasti ruokavaliota
 • Herkkä korvilleen ja voi haukkuu helposti
 • Vaatii runsaasti liikuntaa ja aktivointia, pitkäkestoinen ja monipuolinen liikunta on tärkeää<>
 • Saattaa olla vaikeaa saada tulemaan luokse, kun sillä on jotain mielenkiintoista tekemistä

  Basset bleu de Gascognen koko

  Basset bleu de Gascogne on keskikokoinen koira, uroksen säkäkorkeuden ollessa noin 32-38 cm ja nartun 30-36 cm. Paino vaihtelee yleensä noin 16-19 kg välillä.

  Basset bleu de Gascognen turkinhoito

  Basset bleu de Gascognen turkki on lyhyt, tiheä ja sileä. Sen hoito on suhteellisen helppoa, mutta säännöllinen harjaus on suositeltavaa pitämään turkki siistinä ja vähentämään karvanlähtöä.

  Pese Basset bleu de Gascognen turkki tarvittaessa miedolla koirashampoolla ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla puhdistuksen jälkeen. Turkin pesemistä kannattaa välttää liialliseen kuivattamiseen johtavan usean pesukerran sijaan.

  Trimmaa tarvittaessa Basset bleu de Gascognen korvat ja tassujen alueet, ja tarkista säännöllisesti sen kynnet ja hampaat. Hampaat voi harjata koiran hammastahnaa käyttäen.

  Viikottainen harjaus on suositeltavaa pitämään turkki siistinä ja vähentämään karvanlähtöä. Käytä harjausta hyväksi myös ihon ja turkin kunnon tarkkailuun.

  Muista myös säännöllinen turkin tarkastus loisten varalta sekä säännölliset eläinlääkärikäynnit turkin ja ihon terveyden varmistamiseksi.

  Basset bleu de Gascongen hinta

  Basset bleu de Gascognen elinikä

  Basset bleu de Gascognen keskimääräinen elinikä on noin 10-14 vuotta. Terveellä ja hyvin hoidetulla koiralla voi olla pidempi elinikä.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydenhuolto. Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta voivat edistää koiran hyvinvointia ja pidentää sen elinikää.

  Basset bleu de Gascognen terveys

  Basset bleu de Gascogne on yleisesti terve rotu, ja niillä on keskimäärin hyvä terveys. Rotu voi kuitenkin olla altis joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille. On tärkeää huolehtia rodun terveydestä tarjoamalla niille riittävästi liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset voivat auttaa tunnistamaan mahdolliset terveysongelmat varhaisessa vaiheessa.

  Basset bleu de Gascognen sopii ihmisille, joka

  – on valmis antamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja tälle energiselle rodulle

  – nauttii seurasta ja haluaa sitoutua koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – pystyy tarjoamaan tarvittavan pitkäjänteisyyden ja kärsivällisyyden rodun ominaisuuksien ymmärtämiseen ja hallintaan

  Basset bleu de Gascognen lähteet

  American Kennel Club – Basset Hound

  United Kennel Club – Basset Hound