Basset fauve de Bretagne

Korkeus: noin 32-38 cm
Korkeus: 32-38 cm
Paino: 16-20 kg (uros)
Paino: 16-18 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Bretagnenbassetti

Mikä on Basset fauve de Bretagne

Basset fauve de Bretagne on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan lyhyistä jaloistaan, pitkistä korvistaan ja vaaleanpunaisesta turkistaan. Ne ovat keskikokoisia koiria, jotka ovat luonteeltaan ystävällisiä ja leikkisiä. Basset fauve de Bretagnen uskotaan olevan peräisin Bretagnen alueelta Ranskasta ja niitä käytettiin alun perin metsästykseen kanien ja jänisten parissa.

Tämä rotu tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne ovat myös älykkäitä ja tottelevaisia koiria, jotka ovat valmiita oppimaan uusia temppuja ja käskyjä. Basset fauve de Bretagne on loistava perhekoira, joka rakastaa viettää aikaa ihmisten seurassa.

Basset fauve de Bretagnen historia

Basset fauve de Bretagne on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Bretagnen alueelta länsi-Ranskasta. Rotu on kehittynyt 1800-luvun lopulla metsästyskoiraksi, erityisesti jäniksen metsästykseen.

Basset fauve de Bretagne on ketterä ja rohkea koira, joka on erinomainen metsästyskumppani. Rotu on säilyttänyt ulkonäkönsä ja ominaisuutensa vuosisatojen ajan, ja se on edelleen suosittu metsästyskoira Ranskassa ja muualla maailmassa.

Basset fauve de Bretagnen luonne

Basset fauve de Bretagne tunnetaan lempeästä ja ystävällisestä luonteestaan. Ne ovat sosiaalisia koiria, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Ne ovat myös leikkisiä ja energisiä, mutta samalla myös rauhallisia ja helppoja käsitellä. Basset fauve de Bretagne on älykäs rotu, joka oppii nopeasti ja nauttii erilaisista aktiviteeteista. Ne ovat myös erinomaisia metsästyskoiria, jotka ovat hyviä jäljittäjiä. Kaiken kaikkiaan basset fauve de Bretagne on ihmisrakas ja iloinen koira, joka sopii monenlaiseen perheeseen.

Basset fauve de Bretagnen haasteet

  • Antaa ääntä: Basset fauve de Bretagne on melko äänekäs rotu, joka saattaa haukkua paljon, etenkin jos se kokee olonsa yksinäiseksi tai tylsistyneeksi.
  • Omistautuminen: Tämä rotu vaatii paljon huomiota ja se saattaa kehittää eroahdistusta, jos sitä jätetään yksin liian pitkäksi aikaa.
  • Terveysongelmat: Basset fauve de Bretagnella voi esiintyä joitain yleisiä terveysongelmia, kuten korvatulehduksia ja iho-ongelmia.
  • Koulutettavuus: Koska nämä koirat ovat erittäin itsepäisiä ja itsenäisiä, niiden kouluttaminen voi olla haastavaa.
  • Liikunta: Basset fauve de Bretagne tarvitsee runsaasti liikuntaa pitääkseen itsensä terveenä ja onnellisena, mikä voi olla haaste erityisesti kaupunkiympäristöissä.

Basset fauve de Bretagnen koko

Basset fauve de Bretagne on keskikokoinen rotu, joka painaa tyypillisesti noin 16-18 kiloa ja säkäkorkeus on noin 32-38 senttimetriä. Ne ovat vahvaluustoisia ja kompakteja koiria, joilla on pitkä runko ja lyhyet jalat. Rotu on vahva ja kestävä, vaikka se näyttääkin hieman kömpelöltä.

Basset fauve de Bretagnen turkinhoito

Basset fauve de Bretagne on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on lyhyt mutta tiheä turkki. Turkin hoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään Basset fauve de Bretagnen turkin puhtaana ja takuttomana. Voit käyttää harjaukseen kumihanskoja tai harjaa, joka sopii sen lyhyelle turkille.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa liian usein, sillä liiallinen pesu voi kuivattaa koiran ihon ja turkin. Koiran voi pestä tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota.
  • Korvien ja silmien säännöllinen tarkistaminen on tärkeää, erityisesti metsästyksen jälkeen. Puhdista korvat ja silmät tarvittaessa kostealla vanulapulla tai koirille tarkoitetuilla puhdistusaineilla.
  • Kynsien leikkaaminen on myös osa turkinhoitoa. Leikkaa koiran kynnet säännöllisesti varoen leikkaamasta liian lyhyeksi ja vahingoittamasta koiraa.

Muista myös, että Basset fauve de Bretagnen turkki tarvitsee suojaa kylmältä ja kosteudelta erityisesti talvella. Varmista, että koiralla on riittävästi lämmintä ja kuivaa turkinhuoltoa varten.

Basset fauve de Bretagnen hinta

Basset fauve de Bretagnen elinikä

Basset fauve de Bretagnen elinikä on keskimäärin 10-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla perinnölliset sairaudet, ravitsemus, yleinen terveydentila ja liikunta.

Basset fauve de Bretagnen terveys

Basset fauve de Bretagne on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi olla taipumus lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaan sekä silmäsairauksiin. On tärkeää pitää huolta rodun painosta ja liikunnasta, jotta nivelongelmia voidaan ehkäistä. Rotu voi myös altistua korvien ja ihon tulehduksille, joten säännöllinen hygienia on tärkeää.

Basset fauve de Bretagnen sopii ihmisille, joka

– on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja monipuoliseen koiran omistamiseen, sillä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

– nauttii ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta, sillä Basset fauve de Bretagne on energinen ja innokas metsästyskoira.

– on kärsivällinen ja sitoutunut koiran kouluttamiseen, sillä rotu voi olla itsepäinen ja oma-aloitteinen.

– haluaa seurallisen ja hyväntuulisen koiran, sillä Basset fauve de Bretagne on ystävällinen ja sosiaalinen luonne.

Basset fauve de Bretagnen lähteet