Basset hound

Korkeus: noin 33-38 cm (Input: Tanskandoggi Output: Korkeus: uroksen ollessa vähintään 76 cm)
Korkeus: noin 33-38 cm
Paino: 25-35 kg (uros)
Paino: 20–29 kg (naaras)
Elinikä: noin 10-12 vuotta

Basset, mäyräkoira

Mikä on Basset hound

Basset hound on keskikokoinen koirarotu, joka tunnetaan lyhyistä jaloistaan ja pitkistä korvistaan. Ne ovat perinteisiä metsästyskoiria, jotka ovat erikoistuneet jäljestämään riistaa haju- ja äänimerkkien avulla.

Basset houndit ovat ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Ne ovat myös melko itsepäisiä ja saattavat olla omiaan haasteellisia kouluttaa.

Basset houndien turkki on lyhyt ja tiheä, ja se vaatii säännöllistä harjausta pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Rotu on yleensä terve, mutta heillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, kuten lonkkaniveldysplasiaa.

Basset houndin historia

Basset hound on rotu, joka tunnetaan lyhyistä jaloistaan ja pitkistä korvistaan. Rotu kehitettiin Ranskassa 1500-luvulla metsästyskäyttöön. Basset houndeja käytettiin erityisesti jänisten metsästykseen, sillä niiden matala vartalo ja hajuaisti sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen.

Rotu levisi myös Englantiin, jossa siitä tuli suosittu metsästyskoira. Basset houndia alettiin myös näyttelykoirana 1800-luvulla ja rotu rekisteröitiin virallisesti Kennel Clubissa vuonna 1883.

Basset houndit ovat yhä suosittuja seurakoirina ja metsästyskoirina ympäri maailmaa. Niiden lempeä luonne ja ystävällisyys tekevät niistä suosittuja perheiden keskuudessa. Rotu tunnetaan myös omalaatuisesta ulkonäöstään ja veikeästä persoonallisuudestaan.

Basset houndin luonne

Basset houndit ovat lempeitä ja ystävällisiä koiria. Ne ovat myös älykkäitä ja omistautuvat vahvasti perheelleen. Basset houndit ovat sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat usein rauhallisia ja rentoja koiria, mutta saattavat olla myös jääräpäisiä ja omalaatuisia. Basset houndit rakastavat seikkailla ja seuraavat mielellään nenänsä perässä hajuja. Ne voivat olla hieman hitaita oppimaan uusia temppuja, mutta ovat kuitenkin hyvin tottelevaisia koiria.

Basset houndin haasteet

1. Basset houndit voivat olla jääräpäisiä ja omalaatuisia, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.

2. Tämä rotu voi olla altis lihavuudelle, joten niiden ruokavalioon on kiinnitettävä erityistä huomiota.

3. Basset houndit voivat olla erittäin äänekkäitä ja haukkuvia, mikä voi olla ongelmallista erityisesti kerrostaloasunnossa asuville.

4. Niiden pitkät korvat voivat altistaa ne korvatulehduksille ja muihin korvaongelmiin, joten korvien säännöllinen tarkastaminen on tärkeää.

5. Basset houndit voivat olla taipuvaisia muihin terveysongelmiin, kuten lonkkadysplasiaan ja selkävaivoihin, joten säännöllinen liikunta ja terveellinen elämäntapa ovat tärkeitä.

Basset houndin koko

Basset hound on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus on noin 33-38 cm ja paino voi vaihdella 23-29 kg välillä. Ne ovat lyhytjalkaisia ja vahvarakenteisia koiria.

Basset houndin koko

Basset hound on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus on noin 33-38 cm ja paino voi vaihdella 23-29 kg välillä. Ne ovat lyhytjalkaisia ja vahvarakenteisia koiria.

Basset houndin elinikä

Basset houndin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 13-15 vuotiaiksi.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rotuun liittyvät perinnölliset sairaudet, ylipaino, liikunnan puute, huono ravitsemus ja yleinen terveydenhuolto. On tärkeää pitää huolta basset houndista sen koko elämän ajan, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Basset houndin terveys

Basset hound on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi olla joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia sekä silmäongelmat. Niitä tulisi seurata ja hoitaa asianmukaisesti. Lisäksi basset houndit voivat olla alttiita lihavuudelle, joten niiden ruokintaa tulisi seurata tarkasti.

Basset houndin sopii ihmisille, joka

  • Rakastaa ulkoilua ja pitkiä kävelylenkkejä
  • On valmis sitoutumaan koiran säännölliseen ja pitkäkestoiseen koulutukseen
  • Tarjoaa paljon aikaa ja huomiota koiralleen, sillä basset houndit ovat seurallisia ja kaipaavat ihmiskontaktia
  • Pystyy tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta koira ei kyllästy

Basset houndn lähteet