Beagle-harrier

Korkeus: noin 45-50 cm
Korkeus: noin 48-53 cm
Paino: 18-19 kg (uros)
Paino: 18-29 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Beagle, harrier

Mikä on Beagle-harrier?

Beagle-harrier on sekoitus rotukoirista, jossa yhdistyvät Beagle ja Harrier-rodut. Tämä rotu on aktiivinen, ulospäinsuuntautunut ja ystävällinen. Beagle-harrierilla on hyvä nenä ja ne ovat erinomaisia metsästyskoiria. Ne ovat myös sosiaalisia ja rakastavat viettää aikaa perheensä kanssa. Beagle-harrierit ovat keskikokoisia koiria, jotka sopivat aktiiviseen elämäntapaan.

Beagle-harrierin historia

Beagle-harrier on koirarotu, joka on peräisin Ranskasta. Rotu sai alkunsa 1800-luvulla, kun sitä alettiin jalostaa metsästyskoiraksi, joka pystyi seuraamaan riistaeläimiä sekä maastossa että nenänsä avulla. Beagle-harrierissa yhdistyvät beagle ja ranskalainen harrier, ja rotu tunnetaan erityisesti erinomaisesta metsästyskyvystään.

Beagle-harrierin luonne

Beagle-harrier on energinen ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja koulutettavissa olevia koiria, jotka nauttivat ihmisten seurasta. Beagle-harrierit ovat myös uteliaita ja seikkailunhaluisia, ja ne saattavat olla hieman taipuvaisia omatoimiseen juoksenteluun, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana ulkoillessa. Rotu on leikkisä ja innokas, ja ne ovat usein hyviä perhekoiria. Beagle-harrierit rakastavat liikkumista ja aktiviteetteja niiden kanssa kannattaa harrastaa liikunnallista ja mielekästä.

Beagle-harrierin haasteet

Beagle-harrier on energinen ja aktiivinen rotu, jonka haasteisiin kuuluu tarve riittävään liikuntaan ja aktivointiin. Tämä rotu voi helposti kyllästyä ja käyttäytyä tuhoisasti, jos se ei saa tarpeeksi liikuntaa.

Beagle-harrierilla voi myös olla taipumusta metsästysviettiin, joten sen kanssa tulee olla varovainen ulkoillessa. Lisäksi rotu saattaa olla itsepäinen ja sitä voi olla haastava kouluttaa, joten kärsivällisyys on avain sen kanssa työskennellessä.

Beagle-harrierin koko

Beagle-harrier on keskikokoinen rotu, uroksilla korkeus on noin 45-50 cm ja nartuilla noin 40-45 cm. Paino vaihtelee yleensä 18-26 kg välillä. He ovat hyvin liikkuvia ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.

Beagle-harrierin turkinhoito

Beagle-harrierin turkki on lyhyt ja tiheä, eikä se vaadi paljoa hoitoa. Riittää, kun harjaa koira säännöllisesti lyhytkarvaisella harjalla poistamaan irtoavaa karvaa ja pitämään turkki siistinä. Koiraa kannattaa kuitenkin kylvettää tarpeen mukaan esimerkiksi silloin, kun se on tullut likaiseksi ulkoillessaan. Muista käyttää koiralle sopivaa shampoota ja hoitoainetta.

Korvat on myös hyvä tarkistaa ja puhdistaa säännöllisesti, erityisesti jos koira viettää paljon aikaa ulkona. Kynnet on hyvä leikata tarpeen mukaan, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.

Muista myös tarkistaa ja harjata koiran hampaita säännöllisesti. Puhdistaminen voi auttaa ehkäisemään hammasongelmia ja pitämään koiran suun terveenä.

Beagle-harrierin hinta

Beagle-harrierin elinikä

Beagle-harrierin elinikä on yleensä noin 11-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset ominaisuudet, terveellinen ruokavalio, aktiivinen liikunta, asianmukainen terveydenhuolto ja yleinen elinolosuhde.

Beagle-harrierin terveys

Beagle-harrierit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta rodulla on joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, joita omistajan tulee pitää mielessä. Yleisimpiä terveysongelmia Beagle-harriereilla voivat olla esimerkiksi lonkkadysplasia, silmäsairaudet ja korvatulehdukset.

On tärkeää huolehtia Beagle-harrierin terveydestä pitämällä se aktiivisena ja tarjoamalla sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja. Lisäksi säännölliset eläinlääkärin tarkastukset ja rokotukset ovat tärkeä osa koiran terveyden ylläpitoa.

Omistajan on myös tärkeä kiinnittää huomiota Beagle-harrierin ruokavalioon ja varmistaa, että se saa tarpeeksi ravintoa ja juomavettä päivittäin. Liikalihavuus voi aiheuttaa terveysongelmia koiralle, joten ruokinnassa kannattaa noudattaa eläinlääkärin suosituksia.

Beagle-harrierin sopii ihmisille, joka

Beagle-harrierin lähteet