Bernhardinkoira

Korkeus: 64-70 cm
Korkeus: 58-71 cm
Paino: 40-50 kg (uros)
Paino: 50 kg (naaras)
Elinikä: 7-9 vuotta

Bernhardilainen

Mikä on Bernhardinkoira

Bernhardinkoira on suuri ja voimakas koirarotu, joka tunnetaan erityisesti ystävällisestä ja lempeästä luonteestaan. Ne ovat perheystävällisiä ja rakastavat olla ihmisten seurassa.

Tämä rotu on peräisin Sveitsistä ja sitä käytettiin alun perin karja- ja pelastuskoirana Alpeilla. Nykyään Bernhardinkoirat ovat suosittuja seurakoiria ja näyttelykoiria ympäri maailmaa.

Bernhardinkoirat ovat suuria ja vahvoja, ja niillä on pitkä turkki. Niiden väritys vaihtelee, mutta yleisimmin ne ovat valkoisia mustilla ja ruskeilla merkeillä.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Ne ovat älykkäitä ja tottelevaisia koiria, jotka nauttivat oppimisesta ja uusista haasteista.

Bernhardinkoirat ovat hyviä lapsiperheissä ja sopeutuvat hyvin erilaisiin elinympäristöihin. Ne ovat lempeitä ja suojelevia perheenjäseniä, jotka rakastavat antaa ja saada hellyyttä.

Bernhardinkoira

Bernhardinkoira tunnetaan myös nimellä bernhardilainen. Rotu sai alkunsa Sveitsissä Bernin kaupungissa, ja sitä alettiin kehittää 1700-luvulla luostareissa. Nimensä rotu sai sveitsiläisen St. Bernard luostarin mukaan, jossa koiria käytettiin ennen pelastustehtävissä lumivyöryjen uhreja etsittäessä.

Bernhardinkoirat ovat suuria, voimakkaita ja ystävällisiä koiria, jotka sopivat erinomaisesti perhekoiriksi. Ne ovat tunnettuja myös hyvästä hajuaististaan ja rohkeudestaan. Nykyään bernhardinkoira on suosittu myös näyttely- ja seurakoirana ympäri maailmaa.

Bernhardinkoira luonne

Bernhardinkoira tunnetaan yleisesti lempeänä ja ystävällisenä koirana. Se on erittäin uskollinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa. Bernhardinkoira on yleensä rauhallinen ja tasapainoinen, mutta se voi olla myös leikkisä ja energinen. Se on älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii uusien asioiden oppimisesta. Bernhardinkoira on yleensä hyvin sosiaalinen muiden ihmisten ja eläinten kanssa. Se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen itsensä onnellisena.

Bernhardinkoiran haasteet

Bernhardinkoirat ovat suuria ja vahvoja koiria, joten niiden tarvitsee tilaa liikkua ja aktivoida itseään riittävästi. Ne voivat myös olla alttiita nivelongelmille ja lihavuudelle, joten niiden ruokinta ja liikunta tulee olla tasapainossa. Lisäksi Bernhardinkoirat voivat olla melko itsepäisiä ja hitaita oppimaan, joten niiden koulutus saattaa vaatia kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta. Koska ne ovat erittäin suuria koiria, niiden omistajien tulee myös olla valmiita hoitamaan niitä ja varautumaan mahdollisiin terveysongelmiin.

Bernhardinkoiran koko

Bernhardinkoira on suuri koirarotu. Uroksen säkäkorkeus on yleensä noin 70-90 cm ja paino voi olla jopa yli 90 kg. Narttuja on hieman pienempiä, mutta nekin ovat suuria koiria.

Bernhardinkoira turkinhoito

Bernhardinkoiran turkki on karkea ja vaatii säännöllistä hoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia ohjeita Bernhardinkoiran turkinhoitoon:

  • Harjaa Bernhardinkoiran turkkia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen.
  • Kylvetä Bernhardinkoira tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä liiallista pesua, jotta turkin luonnollinen öljy tasapaino säilyy.
  • Trimmaa Bernhardinkoiran turkkia tarvittaessa, erityisesti korvat, tassut ja takapuoli kannattaa pitää lyhyenä.
  • Tarkista ja puhdista Bernhardinkoiran korvat säännöllisesti, jotta vältetään tulehdukset.
  • Leikkaa Bernhardinkoiran kynnet tarvittaessa, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua.

Bernhardinkoiran hinta

Bernhardinkoira elinikä

Bernhardinkoiran elinikä on keskimäärin noin 7-10 vuotta. Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat mm. rodun terveystilanne, ruokavalio, liikunta, geneettiset tekijät ja yleinen elämäntyyli.

Bernhardinkoira terveys

Bernhardinkoira on suhteellisen terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkkadysplasia ja mahalaukun kiertymä. Siksi on tärkeää pitää huolta koiran painosta ja liikunnasta sekä säännöllisistä eläinlääkärikäynneistä.

On myös tärkeää huolehtia bernhardinkoiran korvanpuhdistuksesta ja hampaiden harjauksesta, sillä ne ovat alttiita korvatulehduksille ja hammaskivelle. Lisäksi rotu saattaa olla herkkä lämpöhalvaukselle, joten äärimmäisissä kuumissa olosuhteissa on tärkeää pitää koira viileänä ja tarjota sille runsaasti vettä.

Bernhardinkoira sopii ihmisille, joka

– on valmis omistamaan suuren ja voimakkaan koiran

– on aktiivinen ja tarjoaa koiralle riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

– haluaa hankkia perheystävällisen ja uskollisen koiran

Bernhardinkoiran lähteet