Bichon frisé

Korkeus: noin 23-30 cm
Korkeus: 23-28 cm
Paino: 3-5 kg (uros)
Paino: 3-5 kg (naaras)
Elinikä: 15 vuotta

Bichon frisé, Bichon à poil frisé, Bichon Tenerife, Bichon de Tenerife

Mikä on Bichon frisé

Bichon frisé on pieni ja iloinen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti pehmeästä valkoisesta turkistaan. Tämä rotu on peräisin Välimeren alueelta, ja se on saavuttanut suuren suosion seurakoirana ympäri maailmaa.

Bichon frisé on leikkisä, ystävällinen ja älykäs rotu, joka on helppo kouluttaa. Ne ovat myös erittäin seurallisia ja rakastavat olla perheensä kanssa. Bichon frisén turkki vaatii säännöllistä hoitoa, mutta se ei vuoda paljon karvaa, joten se sopii myös allergikoille.

Tämä rotu on energinen ja tarvitsee päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Bichon frisét ovat tunnettuja iloisesta luonteestaan ja ystävällisestä asenteestaan, mikä tekee niistä suosittuja seuralaisia monille ihmisille.

Bichon frisén historia

Bichon frisé on pieni seurakoira, joka on peräisin Välimeren alueelta. Rotu on peräisin todennäköisesti Kanariansaarilta ja se on kehittynyt erilaisista bichon-tyyppisistä koirista.

Bichon frisé oli suosittu hovien ja aateliston keskuudessa renessanssin aikana. Ne olivat suosittuja seurakoiria ja niitä pidettiin myös hyönteisten torjujina. Ranskan kuningas Frans I rakasti erityisesti bichon frisé-rotua ja piti niitä seurassaan hovissaan.

Rotu levisi myös muualle Eurooppaan ja sittemmin myös Amerikkaan. Nykyään bichon frisé on suosittu seurakoira ympäri maailmaa ja se tunnetaan erityisesti iloisesta ja ystävällisestä luonteestaan.

Bichon frisén luonne

Bichon frisé on iloinen, leikkisä ja ystävällinen koira. Se on seurallinen ja rakastaa olla ihmisten seurassa. Bichon frisé on älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii uusien asioiden oppimisesta. Se on myös leikkisä ja energinen, ja tarvitsee päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Bichon frisé on yleensä hyvin sosiaalinen muiden koirien ja ihmisten kanssa, ja se sopii hyvin perhekoiraksi.

Bichon frisén haasteet

 • Altis erilaisille terveysongelmille, kuten allergioille ja silmävaivoille
 • Tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa ja trimmausta
 • Sosiaalistamisen ja koulutuksen tarve, saattaa olla hieman itsepäinen
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena

  Bichon frisén koko

  Bichon frisé on pienikokoinen koirarotu, jonka säkäkorkeus on yleensä noin 23-30 cm ja paino noin 3-5 kg. Ne ovat siis kevyitä ja kompakteja koiria, jotka sopivat hyvin esimerkiksi asuntoihin.

  Bichon frisén turkinhoito

  Bichon frisé on pieni ja pörröinen rotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita bichon frisén turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa bichon friséä vähintään muutaman kerran viikossa, mieluiten päivittäin. Tämä auttaa pitämään turkin takuttomana ja estää karvojen takkuuntumisen.
  • Kylpy: Kylve bichon friséä säännöllisesti käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Muista kuivata turkki hyvin kylvyn jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.
  • Trimmaus: Bichon frisé tarvitsee säännöllistä trimmausta pitääkseen turkkinsa siistinä. Voit joko tehdä trimmauksen itse tai viedä koiran ammattilaiselle.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti bichon friséen korvat ja silmät ja puhdista ne tarvittaessa. Tämä auttaa ehkäisemään tulehduksia.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa bichon friséen kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

  Bichon frisén hinta

  Bichon frisén elinikä

  Bichon frisé -koiran elinikä on keskimäärin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, liikalihavuus, liikunnan puute ja muut terveydenhuollolliset asiat.

  Bichon frisén terveys

  Bichon frisé on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia bichon friséllä ovat patellaluksaatio, jossa polvilumpio saattaa mennä sijoiltaan, sekä silmäsairaudet kuten kaihi ja verkkokalvon rappeuma.

  On tärkeää huolehtia bichon frisén säännöllisestä terveydenhuollosta, kuten rokotuksista, loishäädöistä ja hammashoidosta. Lisäksi on hyvä pitää bichon frisé aktiivisena ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

  Bichon frisén sopii ihmisille, joka

  – etsii seurallista ja leikkisää lemmikkiä

  – haluaa koiran, joka sopii hyvin allergikoille, sillä bichon frisé ei juuri karvaa

  – on valmis sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon ja trimmaukseen

  – kaipaa pientä ja iloista koiraa, joka on ystävällinen ja sosiaalinen muiden ihmisten ja eläinten kanssa

  Bichon frisén lähteet