Billy

Korkeus: 56-61 cm
Korkeus: noin 56-61 cm
Paino: X kg (uros)
Paino: X kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Billyn muita nimiä ovat esimerkiksi Beagle, Beaglekoira, Beaglehauva.

Mikä on Billy

Billy on pieni koirarotu, joka tunnetaan energisyydestään ja iloisesta luonteestaan. Ne ovat yleensä hyvin leikkisiä ja seurallisia koiria, jotka rakastavat olla ihmisten seurassa. Billyt ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä.

Tämä rotu on peräisin Englannista ja sitä pidetään usein seurakoirana. Billyt ovat myös hyviä vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja haukkuvat herkästi vieraiden lähestyessä. Ne ovat myös hyvin rohkeita ja voivat olla hieman tempperamenttisia, joten niiden koulutus ja sosiaalistaminen on tärkeää.

Billyt tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne nauttivat pitkistä lenkeistä ja leikeistä omistajansa kanssa. Billyt ovat myös yleensä hyvin terveitä koiria, mutta niillä voi olla taipumusta lihavuuteen, joten ruokinnassa on oltava tarkkana.

Billyn historia

Billy on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti metsästyskoirana. Rotu on peräisin 1800-luvulta ja se kehitettiin risteyttämällä erilaisia metsästyskoiria, kuten beagleja ja harrierseja. Billyt ovat erittäin energisiä ja älykkäitä koiria, jotka ovat erinomaisia metsästyskumppaneita.

Billyn luonne

Billy on ystävällinen ja leikkisä koirarotu. Se on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Billy on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Se on yleensä hyvä lasten ja muiden lemmikkien kanssa, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Billy on uskollinen ja omistautunut perheelleen, ja se rakastaa viettää aikaa heidän kanssaan.

Billyn haasteet

 • Billyt ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.
 • Ne voivat olla taipuvaisia haukkumaan ja tarvitsevat asianmukaista koulutusta ja sosiaalistamista.
 • Billyt voivat olla itsenäisiä ja jääräpäisiä, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.
 • Ne voivat olla herkkiä sairauksille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille, joten terveydenhuolto on tärkeää.

  Billyn koko

  Billy on keskikokoinen koira, uroksilla korkeus on noin 45-55 cm ja nartuilla 40-50 cm. Paino vaihtelee yleensä 15-25 kg välillä.

  Billyn turkinhoito

  Billyn turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat sitä säännöllisesti kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Käytä harjaukseen sopivaa koiran harjaa tai kampaa, ja varmista että harjaat myös koiran aluskarvaa.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeellista, ellei koira ole erityisen likainen. Jos kuitenkin päätät pestä Billyn, käytä siihen tarkoitettua koiran shampoota ja varmista että kuivaat turkin hyvin pesun jälkeen.

  Trimmaus ei yleensä ole tarpeellista Billylle, mutta tarkista säännöllisesti koiran korvat, kynnet ja hampaat. Pidä myös Billyn turkki puhtaana ja tarkista mahdolliset ihotulehdukset tai loiset.

  Billyn hinta

  Billyn elinikä

  Billyn elinikä vaihtelee yleisesti 10-14 vuoden välillä. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää Billy terveenä ja hyvinvoivana koko sen elämän ajan.

  Billyn terveys

  Billy on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista terveysongelmista. Rotu voi kuitenkin olla altis liikalihavuudelle, joten on tärkeää pitää huolta koiran ruokavaliosta ja liikunnasta. Lisäksi Billyllä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten lonkkadysplasiaa ja silmäsairauksia. On suositeltavaa tehdä säännöllisiä terveystarkastuksia ja pitää yllä hyvää yleiskuntoa.

  Billyn sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja energinen, sillä Billy on erittäin leikkisä ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Billy voi olla hieman itsepäinen ja tarvitsee johdonmukaista ohjausta.

  on valmis antamaan paljon huomiota ja rakkautta, sillä Billy on erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

  Billyn lähteet