Black and Tan Coonhound

Korkeus: noin 63-69 cm
Korkeus: 58-64 cm
Paino: 29-34 kg (uros)
Paino: 25-34 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Musta ja ruskea coonhound

Mikä on Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhound on rotu, joka on alun perin kehitetty Yhdysvalloissa metsästykseen. Ne ovat keskikokoisia koiria, joilla on vahva hajuaisti ja hyvä kestävyys. Rotu on nimetty sen mustan ja tan-väristen turkkien mukaan.

Nämä koirat ovat älykkäitä ja itsenäisiä, mutta myös ystävällisiä ja leikkisiä perheenjäseniä. Ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Black and Tan Coonhoundit ovat myös erinomaisia metsästyskoiria, erityisesti jäljityksessä ja haukussa. Ne ovat omistautuneita ja uskollisia kumppaneita, jotka sopivat hyvin aktiivisiin ja ulkoilmaelämään harrastaviin perheisiin.

Black and Tan Coonhoundin historia

Black and Tan Coonhound on rotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Se kehitettiin 1800-luvulla metsästyskoiraksi, erityisesti pesukarhujen ja muiden pienriistan metsästykseen. Rotu on saanut nimensä sen mustasta ja tan-värisestä turkista, joka auttaa sitä sulautumaan ympäristöönsä metsästyksen aikana.

Black and Tan Coonhound on erittäin älykäs ja omistautunut rotu, joka on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja metsästystaidoistaan. Se on myös lempeä ja ystävällinen perheenjäsen, joka sopii hyvin aktiiviseen elämäntapaan.

Rotu on edelleen suosittu metsästyskoira Yhdysvalloissa, mutta sitä pidetään myös seurakoirana monissa kodeissa ympäri maailmaa.

Black and Tan Coonhoundin luonne

Black and Tan Coonhound on ystävällinen, rohkea ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia koiria, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Ne ovat myös erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Black and Tan Coonhoundit ovat erinomaisia metsästyskoiria ja niillä on erinomainen hajuaisti. Ne ovat myös erittäin äänekkäitä ja voivat haukkua paljon, mikä on hyvä ottaa huomioon asuinympäristöä valittaessa.

Rotuna Black and Tan Coonhoundit ovat omistautuneita perheelleen ja rakastavat viettää aikaa yhdessä ihmistensä kanssa. Ne ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä.

Black and Tan Coonhoundin haasteet

  • Black and Tan Coonhoundit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.
  • Heillä on voimakas metsästysvietti, mikä voi aiheuttaa haasteita niiden kouluttamisessa ja hallinnassa ulkona ollessa.
  • Black and Tan Coonhoundit voivat olla itsepäisiä ja omistautuneita, mikä vaatii omistajalta kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta niiden kouluttamisessa.
  • Heillä voi olla taipumus haukkua ja ulvoa, mikä voi aiheuttaa ongelmia naapureiden kanssa, jos he eivät saa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä.
  • Black and Tan Coonhoundit voivat olla herkkiä terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja korvatulehduksille, joten niiden terveydestä on huolehdittava asianmukaisesti.

Black and Tan Coonhoundin koko

Black and Tan Coonhound on suuri koirarotu, urosten ollessa yleensä noin 63-69 cm korkeita ja painoltaan noin 29-34 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 58-64 cm korkeita ja painavat noin 25-29 kg. Tämä rotu on vahva ja lihaksikas, mutta samalla elegantti ja tasapainoinen.

Black and Tan Coonhoundin turkinhoito

Black and Tan Coonhound on rotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Black and Tan Coonhoundin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Black and Tan Coonhoundin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen.
  • Kylpy: Kylve Black and Tan Coonhound tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä kuitenkin liian usein pesemistä, sillä se voi kuivattaa koiran ihon.
  • Korvien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Black and Tan Coonhoundin korvat ja puhdista ne tarvittaessa kostealla vanulapulla. Tämä auttaa ehkäisemään korvatulehduksia.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Black and Tan Coonhoundin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.
  • Hampaiden harjaus: Harjaa Black and Tan Coonhoundin hampaat säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

Black and Tan Coonhoundin hinta

Black and Tan Coonhoundin elinikä

Black and Tan Coonhoundin elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Black and Tan Coonhoundin terveys

Black and Tan Coonhound on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja korvatulehdukset. On tärkeää pitää rodun edustajan korvat puhtaina ja tarkistaa ne säännöllisesti.

Black and Tan Coonhoundin tulee saada riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen ruokavalio ovat myös tärkeitä osia tämän rodun terveyden ylläpitämisessä.

Black and Tan Coonhoundin sopii ihmisille, joka

on aktiivinen ja ulkoilmaihminen. Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Black and Tan Coonhound on myös erittäin älykäs ja omistautunut rotu, joka kaipaa paljon huomiota ja seuraa omistajaltaan. Tämä rotu sopii parhaiten ihmisille, jotka ovat valmiita sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Black and Tan Coonhoundin lähteet