Bordeaux’ndoggi

Korkeus: 60-68 cm
Korkeus: 58-66 cm
Paino: 50-68 kg (uros)
Paino: 45-65 kg (naaras)
Elinikä: 8-12 vuotta

Ranskan doggi, Bordeaux’n doggi, Bordeauxin doggi

Mikä on Bordeaux’n doggi

Bordeaux’n doggi on suuri ja voimakas ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Ranskan mastiffi. Ne ovat peräisin Bordeaux’n alueelta Ranskasta ja niitä käytettiin alun perin karjanvartijoina ja vetojuhtina.

Bordeaux’n doggit ovat ystävällisiä ja uskollisia perhekoiria, jotka ovat erittäin suojelevia omistajiaan kohtaan. Ne ovat myös erittäin rohkeita ja itsenäisiä koiria, jotka tarvitsevat johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista.

Tämä rotu on erittäin voimakas ja vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Bordeaux’n doggi on myös tunnettu sydämellisestä luonteestaan ja rakastaa viettää aikaa perheensä kanssa.

Bordeaux’n doggin historia

Bordeaux’n doggi on peräisin Ranskasta ja on vanha koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Ranskan doggi. Rotu on peräisin Bordeaux’n alueelta ja sitä on käytetty alun perin metsästyksessä ja karjan paimentamisessa.

Bordeaux’n doggi on suuri ja voimakas rotu, joka on tunnettu rohkeudestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen. Rotu on myös erittäin suojelunhaluinen ja se soveltuu hyvin vartiointi- ja suojelutehtäviin.

Nykyään Bordeaux’n doggi on suosittu seurakoira ja perheenjäsen, joka on lempeä ja ystävällinen luonteeltaan. Rotu on myös erittäin suosittu näyttelykoira ympäri maailmaa.

Bordeaux’ndoggin luonne

Bordeaux’ndoggi on lempeä, uskollinen ja rauhallinen koirarotu. Se on erittäin kiintynyt perheeseensä ja rakastaa viettää aikaa ihmisten seurassa. Bordeaux’ndoggi on yleensä hyvin kärsivällinen ja lempeä lasten kanssa, mutta se saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Rotu on myös erittäin älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Bordeaux’ndoggi tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Bordeaux’n doggin haasteet

 • Terveydelliset ongelmat, kuten nivelvaivat ja sydänongelmat
 • Liiallinen turkin hoito ja karvanlähtö
 • Taipumus ylipainoon, joka voi aiheuttaa muita terveysongelmia
 • Tarve runsaalle liikunnalle ja aktiviteeteille
 • Sosiaalistaminen ja koulutus ovat tärkeitä rodun luonteen vuoksi

  Bordeaux’n doggin koko

  Bordeaux’n doggi on suuri ja voimakas rotu. Urosten korkeus on yleensä 60-68 cm ja paino 50-68 kg, kun taas nartut ovat hieman pienempiä, korkeudeltaan 58-66 cm ja painoltaan 45-54 kg.

  Bordeaux’n doggin turkinhoito

  Bordeaux’n doggin turkki on lyhyt, tiheä ja karhea. Sen hoitaminen ei vaadi paljoa vaivaa, mutta säännöllinen harjaus on tärkeää pitämään turkki hyvässä kunnossa.

  Harjaa Bordeaux’n doggia vähintään kerran viikossa karvanlähdön aikana ja muulloinkin tarpeen mukaan. Käytä harjaamiseen sopivaa kumista harjaa tai kampaa, joka poistaa irtoavan karvan tehokkaasti.

  Kylpeminen ei ole välttämätöntä usein, sillä Bordeaux’n doggi ei yleensä haise pahalle eikä likaannu helposti. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla ja huolehtia, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

  Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen kannattaa tehdä säännöllisesti. Tarkista myös hampaiden kunto ja harjaa niitä tarvittaessa.

  Muista myös tarkistaa Bordeaux’n doggin turkki ja iho säännöllisesti mahdollisten loisten tai iho-ongelmien varalta. Jos huomaat jotain poikkeavaa, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

  Bordeaux’n doggin hinta

  Bordeaux’n doggin elinikä

  Bordeaux’n doggin elinikä on yleensä noin 8-12 vuotta.

  Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Bordeaux’n doggin terveys

  Bordeaux’n doggi on suhteellisen terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää huolehtia rodun terveydestä ja käydä säännöllisesti eläinlääkärissä tarkistuttamassa koiran terveydentilaa.

  Bordeaux’n doggi sopii ihmisille, joka

  on valmis sitoutumaan voimakkaaseen ja suurikokoiseen koirarotuun.

  haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen.

  on valmis tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen.

  on valmis käyttämään aikaa ja vaivaa rodun terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

  Bordeaux’n doggin lähteet