Bostoninterrieri

Korkeus: noin 38-43 cm
Korkeus: noin 25-30 cm
Paino: 5-11 kg (uros)
Paino: 5-11 kg (naaras)
Elinikä: 11-13 vuotta

Amerikanterrieri, Bostoninterrieri

Mikä on Bostoninterrieri

Bostoninterrieri on pieni ja eloisa koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä ”Amerikan gentlemani”. Ne ovat ystävällisiä, älykkäitä ja leikkisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Bostoninterrierit ovat tunnettuja lyhyestä turkistaan, valkoisesta rinnastaan ja mustista tai tummanruskeista merkeistään.

Nämä koirat ovat energisiä ja tarvitsevat päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä. Bostoninterrierit ovat yleensä ystävällisiä muita koiria ja ihmisiä kohtaan, mutta voivat olla hieman itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista koulutusta.

Kaiken kaikkiaan Bostoninterrieri on ihanteellinen valinta perheelle, joka etsii pientä, leikkisää ja ystävällistä koiraa, joka sopii hyvin niin kaupunki- kuin maaseutuympäristöönkin.

Bostoninterrierin historia

Bostoninterrieri on alkuperältään Yhdysvalloista kotoisin oleva koirarotu. Rotu sai alkunsa 1800-luvun lopulla, kun englantilainen bulldoggi risteytettiin valkoisen englanninterrierin kanssa. Tuloksena oli pienikokoinen, lyhytkarvainen ja eloisa koira, joka sai pian suuren suosion Yhdysvalloissa.

Bostoninterrieri tunnetaan lempinimellä ”Amerikan gentleman” sen tyylikkään ulkonäön ja ystävällisen luonteen vuoksi. Rotu on suosittu seurakoira ja perheenjäsen ympäri maailmaa.

Bostoninterrierin luonne

Bostoninterrieri on iloinen, leikkisä ja ystävällinen rotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Bostoninterrierit ovat myös hyvin seurallisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat energisiä ja tarvitsevat päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Bostoninterrierit ovat myös rohkeita ja uteliaita, ja ne voivat olla hyviä vahtikoiria. Ne ovat yleensä hyvin sosiaalisia muiden koirien kanssa, mutta voivat olla hieman dominoivia toisten urosten kanssa. Yleisesti ottaen Bostoninterrierit ovat iloisia ja rakastavia perheenjäseniä.

Bostoninterrierin haasteet

  • Altis hengitystieongelmille ja lämpöhalvaukselle johtuen lyhyestä kuonosta
  • Sosiaalinen ja tarvitsee paljon huomiota ja seuraa
  • Saattaa olla taipumus dominanssiin muiden koirien kanssa
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena

Bostoninterrierin koko

Bostoninterrieri on pienikokoinen rotu, urosten ollessa yleensä noin 38-43 cm korkeita ja painoltaan noin 7-11 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 36-41 cm korkeita ja painavat noin 6-9 kg. Rotu on siis kompaktin kokoinen ja sopii hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

Bostoninterrierin turkinhoito

Bostoninterrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pehmeällä harjalla tai kumisualla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin kiiltävänä. Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä liiallinen peseminen voi kuivattaa koiran ihon.

Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen on hyvä tehdä säännöllisesti. Tarkista myös silmien kunto ja puhdista tarvittaessa silmäkulmat kostealla vanulapulla.

Muista myös harjata koiran hampaita säännöllisesti ja tarjota sille riittävästi pureskeltavaa pitääksesi hampaat terveinä.

Bostoninterrierin hinta

Bostoninterrierin elinikä

Bostoninterrierin elinikä on yleensä noin 11-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Bostoninterrierin terveys

Bostoninterrierit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta heillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat hengitysvaikeudet, silmäongelmat ja allergiat. Bostoninterrierit voivat myös olla herkkiä kuumuudelle ja liikalihavuudelle, joten niiden ruokavaliota ja liikuntaa tulee seurata tarkasti.

Bostoninterrierin sopii ihmisille, joka

– etsii pientä ja energistä seuralaista

– asuu kaupunkiympäristössä, sillä rotu sopeutuu hyvin kerrostaloelämään

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

– on valmis tarjoamaan säännöllistä liikuntaa ja aktivointia koiralleen

Bostoninterrierin lähteet