Bouvier des Ardennes

Korkeus: noin 55-60 cm
Korkeus: noin 52-56 cm
Paino: 35-45 kg (uros)
Paino: 25-35 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Ardennienpaimenkoira

Mikä on Bouvier des Ardennes

Bouvier des Ardennes on belgialainen koirarotu, joka on peräisin Ardennien alueelta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on alun perin kehitetty paimenkoiraksi. Bouvier des Ardennes on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Tämä rotu on erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Bouvier des Ardennes on myös erinomainen vahti- ja suojelukoira, sillä se on valpas ja valmis puolustamaan omistajaansa tarvittaessa.

Bouvier des Ardennesilla on karkea ja karvainen turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Rotu on yleisesti terve, mutta sillä voi olla taipumusta nivelongelmiin ja silmäsairauksiin.

Kokonaisuudessaan Bouvier des Ardennes on lojaali ja rakastettava koirarotu, joka sopii aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarvittavan liikunnan ja aktiviteetit.

Bouvier des Ardennesn historia

Bouvier des Ardennes on belgialainen koirarotu, joka on peräisin Ardennien alueelta Belgiasta. Rotu on perinteisesti ollut karjanpaimenkoira, joka on auttanut paimentamaan karjaa ja vartioimaan tiloja.

Bouvier des Ardennesin uskotaan olevan peräisin vanhoista belgialaisista karjanpaimenkoirista, ja rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana erityisesti Ardennien karuissa olosuhteissa. Bouvier des Ardennesin uskotaan olevan sukua myös muille belgialaisille bouvier-roduille, kuten Bouvier des Flandresille.

Nykyään Bouvier des Ardennesia käytetään edelleen karjanpaimennuksessa, mutta se on myös suosittu seurakoira ja harrastuskoira. Rotu on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Bouvier des Ardennes luonne

Bouvier des Ardennes on älykäs, rohkea ja itsenäinen koirarotu. Se on erittäin uskollinen omistajalleen ja perheelleen, mutta saattaa olla vieraille hieman varautunut. Bouvier des Ardennes on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin suojelushaluinen ja saattaa olla varuillaan vieraita tai muita koiria kohtaan. Bouvier des Ardennes on kuitenkin myös lempeä ja rakastava perheenjäsen, joka nauttii yhdessäolosta ja huomiosta.

Bouvier des Ardennesin haasteet

 • Harvinainen rotu, vaikea löytää kasvattajia ja pentuja
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, ei sovi passiiviselle omistajalle
 • Sosiaalistamisen ja koulutuksen tarve, voi olla dominantti ja haastava hallittava
 • Sopii parhaiten kokeneelle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarvittavan ohjauksen ja rajat

  Bouvier des Ardennesin koko

  Bouvier des Ardennes on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 56-59 cm ja narttujen noin 52-55 cm. Paino vaihtelee yleensä 20-35 kg välillä.

  Bouvier des Ardennesin turkinhoito

  Bouvier des Ardennes on keskikokoinen koira, jolla on karkea ja karvainen turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun hyvinvointia ja ulkonäköä. Alla on joitakin ohjeita Bouvier des Ardennesin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Bouvier des Ardennesin turkki tulee harjata säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa pitämään turkin terveenä ja estää takkujen muodostumisen.
  • Kylpy: Koira tulee kylvettää tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa. Käytä koirille tarkoitettua shampooa ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla kylvyn jälkeen.
  • Trimmaus: Bouvier des Ardennesin turkkia tulee trimmata säännöllisesti, erityisesti korvien ja tassujen ympäriltä. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja terveenä.
  • Kynsien leikkaus: Muista leikata koiran kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Liian pitkät kynnet voivat aiheuttaa epämukavuutta ja jopa vammoja koiralle.

  Noudattamalla näitä ohjeita voit pitää Bouvier des Ardennesin turkin hyvässä kunnossa ja varmistaa koiran hyvinvoinnin.

  Bouvier des Ardennesn hinta

  Bouvier des Ardennesin elinikä

  Bouvier des Ardennesin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

  Bouvier des Ardennes terveys

  Bouvier des Ardennes on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja vahva, ja sillä on hyvä elinikäinen odotusarvo. Kuten kaikilla koirilla, Bouvier des Ardennesilla voi kuitenkin olla alttius joillekin terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille.

  On tärkeää huolehtia Bouvier des Ardennesin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi rotu saattaa tarvita erityistä huomiota turkin hoidossa ja korvien puhdistuksessa, jotta voidaan ehkäistä mahdollisia iho- ja korvaongelmia.

  Bouvier des Ardennes sopii ihmisille, joka

  etsii uskollista ja sitoutunutta koirakumppania.

  on valmis tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen.

  haluaa kouluttaa ja sosiaalistaa koiransa hyvin varhaisessa vaiheessa.

  Bouvier des Ardennes lähteet