Bouvier des Flandres (Flaaminkoira)

Korkeus: 62-68 cm
Korkeus: 59-70 cm
Paino: 35-40 kg (uros)
Paino: 27-35 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Flaaminkoira

Mikä on Bouvier des Flandres (Flaaminkoira)

Bouvier des Flandres, eli Flaaminkoira, on suuri ja voimakas belgialainen koirarotu. Se on peräisin Flanderin alueelta Belgiasta ja sitä käytettiin alun perin karjan paimentamiseen ja vartioimiseen. Nykyään Bouvier des Flandres on monipuolinen työ- ja seurakoira.

Tämä rotu on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen. Bouvier des Flandres on myös erittäin suojelus- ja vahtikoira, joka pitää huolta perheestään ja omaisuudestaan. Se on myös erinomainen työkoira erilaisissa tehtävissä, kuten pelastus-, haku- ja jälkikoirana.

Ulkonäöltään Bouvier des Flandres on vahva ja karkea turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa. Rotu on keskikokoinen ja lihaksikas, ja sillä on vahva rakenne. Bouvier des Flandres on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Kaiken kaikkiaan Bouvier des Flandres on ihanteellinen valinta omistajalle, joka etsii uskollista ja monipuolista koirakumppania. Tämä rotu sopii hyvin perhekoiraksi, kunhan sille tarjotaan riittävästi liikuntaa, aktiviteetteja ja sosiaalistamista.

Bouvier des Flandresn historia

Bouvier des Flandres, jota kutsutaan myös Flaaminkoiraksi, on peräisin Belgiasta ja Ranskasta. Rotu kehittyi 1600-luvulla Flanderin alueella, jossa sitä käytettiin paimen- ja karjanvartijakoirana.

Flaaminkoira oli alun perin monipuolinen työkoira, joka auttoi maanviljelijöitä karjanhoidossa ja vetotehtävissä. Rotu oli myös suosittu sotilaskoirana ensimmäisen maailmansodan aikana.

Nykyään Bouvier des Flandres on suosittu seurakoira ja harrastuskoira, joka tunnetaan älykkyydestään, uskollisuudestaan ja suojeluvaistostaan. Rotu on myös suosittu näyttelykoira ympäri maailmaa.

Bouvier des Flandresin luonne

Bouvier des Flandres on älykäs, rohkea ja uskollinen koirarotu. Se on erittäin omistautunut perheelleen ja seuraa omistajiaan mielellään minne tahansa. Bouvier des Flandres on myös erittäin suojelushaluinen ja se voi olla varautunut vieraita kohtaan. Se on erittäin voimakas ja kestävä rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Bouvier des Flandres on myös erittäin älykäs ja oppii nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä.

Bouvier des Flandresin haasteet

 • Isokokoisuus: Bouvier des Flandres on suuri ja voimakas rotu, joka tarvitsee runsaasti tilaa ja liikuntaa.
 • Karvapeite: Rotu vaatii säännöllistä karvanhoitoa ja trimmausta, jotta sen turkki pysyy hyvässä kunnossa.
 • Sosiaalistaminen: Bouvier des Flandres on luonteeltaan itsenäinen ja vaatii hyvää sosiaalistamista ja koulutusta jo pennusta asti.
 • Liikunnantarve: Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Terveysongelmat: Bouvier des Flandresilla voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, kuten lonkka- ja silmäsairauksia.

  Bouvier des Flandresin koko

  Bouvier des Flandres on suuri ja vahva koirarotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 62-68 cm ja narttujen noin 59-65 cm. Paino vaihtelee yleensä 27-52 kg välillä. Bouvier des Flandresilla on vahva ja lihaksikas rakenne, joka tekee siitä vaikuttavan näköisen koiran.

  Bouvier des Flandresin turkinhoito

  Bouvier des Flandres on karkeakarvainen rotu, joka vaatii säännöllistä ja huolellista turkinhoitoa. Tässä muutamia ohjeita ja vinkkejä Bouvier des Flandresin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Bouvier des Flandresin turkki tulee harjata vähintään kerran viikossa, mieluiten useammin. Käytä harjaamiseen sopivaa harjaa tai kampaa, joka poistaa irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumisen.
  • Kylpy: Bouvier des Flandresia ei tarvitse kylpeä usein, sillä liiallinen peseminen voi kuivattaa sen karvaa ja ihoa. Kylpemiseen sopii koirille tarkoitettu shampoo, joka ei ärsytä sen herkkää ihoa.
  • Trimmaus: Bouvier des Flandresin turkkia tulee trimmata säännöllisesti, erityisesti korvien, tassujen ja hännän alueelta. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja estää takkujen muodostumisen.
  • Kynsien leikkaus: Tarkista säännöllisesti Bouvier des Flandresin kynnet ja leikkaa ne tarvittaessa. Liian pitkät kynnet voivat aiheuttaa kipua ja haitata koiran liikkumista.
  • Hampaiden hoito: Pidä Bouvier des Flandresin hampaat puhtaina harjaamalla niitä säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla. Puhdistus auttaa ehkäisemään hammaskiveä ja muita suun ongelmia.

  Bouvier des Flandres (Flaaminkoira) hinta

  Bouvier des Flandres elinikä

  Bouvier des Flandres -koiran elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Bouvier des Flandres -koiran elinikää.

  Bouvier des Flandresin terveys

  Bouvier des Flandres on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja sydänongelmat. On tärkeää huolehtia Bouvier des Flandresin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Bouvier des Flandres (Flaaminkoira) sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja haluaa liikkua paljon

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – tarjoaa koiralle paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota

  – haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

  Bouvier des Flandres (Flaaminkoira) lähteet