Bouvier des Flandres

Korkeus: 62-68 cm
Korkeus: 59-70 cm
Paino: 35-40 kg (uros)
Paino: 27-35 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Flanderinbouviers, Flanderin karjakoirat

Mikä on Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres on suuri ja voimakas belgialainen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Flanderin karjakoirat. Ne ovat alun perin olleet karjanpaimenkoiria, mutta nykyään niitä käytetään enimmäkseen seurakoirina ja näyttelykoirina.

Tämä rotu on älykäs, uskollinen ja rohkea. Ne ovat erittäin suojelualttiita perheelleen ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Bouvier des Flandres on myös erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Bouvier des Flandresilla on karkea ja karkea turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta ja trimmausta. Ne voivat olla erinomaisia vahtikoiria ja ovat yleensä hyvin suojelevia perheensä suhteen.

Bouvier des Flandresn historia

Bouvier des Flandres on belgialainen koirarotu, joka on peräisin Flanderin alueelta Belgiassa. Rotu kehittyi 1600-luvulla ja sitä käytettiin alun perin karjan paimentamiseen ja vartioimiseen. Bouvier des Flandres oli myös suosittu veto- ja sotilaskoira ensimmäisen maailmansodan aikana.

Nykyään Bouvier des Flandres on suosittu seurakoira ja harrastuskoira ympäri maailmaa. Rotu on tunnettu älykkyydestään, uskollisuudestaan ja rohkeudestaan. Bouvier des Flandres on myös erinomainen vahti- ja suojelukoira.

Bouvier des Flandresin luonne

Bouvier des Flandres on älykäs, uskollinen ja rohkea koirarotu. Ne ovat erittäin omistautuneita perheelleen ja tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Bouvier des Flandresit ovat myös erittäin suojelualttiita ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Ne ovat erinomaisia vahtikoiria, mutta voivat olla myös lempeitä ja leikkisiä perheenjäseniä. Bouvier des Flandresit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Bouvier des Flandresin haasteet

 • Isokokoinen ja voimakas rotu, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Tarvitsee johdonmukaista ja tiukkaa koulutusta, sillä se voi olla itsepäinen ja dominoiva.
 • Suuri turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja trimmausta pitääkseen sen hyvässä kunnossa.
 • Sosiaalistaminen on tärkeää, jotta se ei kehity liian suojelevaksi tai aggressiiviseksi vieraita kohtaan.
 • Saattaa olla altis terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille.

  Bouvier des Flandres’n koko

  Bouvier des Flandres on suuri ja vahva koirarotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 62-68 cm ja narttujen noin 59-65 cm. Paino vaihtelee urosten ollessa noin 35-50 kg ja narttujen noin 27-35 kg.

  Bouvier des Flandres’n turkinhoito

  Bouvier des Flandres on karkeakarvainen rotu, joka vaatii säännöllistä ja huolellista turkinhoitoa. Tässä muutamia ohjeita Bouvier des Flandres’n turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Bouvier des Flandres’n turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Käytä harjaa, joka sopii karkeakarvaiselle rodulle ja poista takut ja irtoava karva.
  • Kylpy: Kylve Bouvier des Flandres tarvittaessa, mutta älä liian usein, jotta turkin luonnollinen öljy ei häiriinny. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.
  • Kuivaus: Kuivaa Bouvier des Flandres huolellisesti kylvyn jälkeen. Voit käyttää pyyhettä tai fööniä matalalla lämmöllä.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Bouvier des Flandres’n kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.
  • Korvien puhdistus: Puhdista Bouvier des Flandres’n korvat säännöllisesti, jotta estät korvatulehduksia. Käytä koirille tarkoitettuja korvienpuhdistustuotteita.

  Bouvier des Flandresn hinta

  Bouvier des Flandres’n elinikä

  Bouvier des Flandres -rotujen elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

  Bouvier des Flandres terveys

  Bouvier des Flandres on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja sydänongelmat. On tärkeää huolehtia Bouvier des Flandresin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Bouvier des Flandres sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja haluaa liikkua paljon

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – kaipaa seuraa ja läheisyyttä, sillä Bouvier des Flandres on erittäin kiintynyt omistajaansa

  – on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti, sillä sen turkki vaatii huoltoa

  Bouvier des Flandres lähteet