Boxer

Korkeus: noin 57-63 cm
Korkeus: 53-63 cm
Paino: 30-32 kg (uros)
Paino: 25-30 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Saksan boxer, Deutscher Boxer

Mikä on Boxer

Boxer on keskikokoinen ja voimakasrotuinen koira, joka tunnetaan leikkisästä ja ystävällisestä luonteestaan. Boxerit ovat energisiä ja aktiivisia koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Boxerit ovat myös erittäin älykkäitä ja helposti koulutettavissa. Ne ovat uskollisia perheenjäseniä ja rakastavat viettää aikaa ihmisten seurassa. Boxerit ovat myös erinomaisia vahtikoiria, sillä ne ovat rohkeita ja suojelevia perheensä suhteen.

Ulkonäöltään Boxerit ovat vahvarakenteisia ja lihaksikkaita koiria, joilla on lyhyt turkki ja voimakkaat leuat. Niiden korvat ovat yleensä pystyt ja häntä on usein leikattu lyhyeksi.

Boxerit ovat erinomaisia valintoja aktiivisille perheille, jotka haluavat koiran, joka on leikkisä, älykäs ja uskollinen. He ovat myös suosittuja näyttelykoiria, agilityssa ja muissa koiraurheilulajeissa.

Boxerin historia

Boxer on saksalainen koirarotu, joka kehitettiin 1800-luvun lopulla. Rotu sai alkunsa risteyttämällä bullenbeisser- ja englannin bulldoggi -rotuja. Boxerit olivat alun perin käytössä metsästyksessä, erityisesti villisian ja karhun metsästyksessä.

Boxerit ovat myös olleet suosittuja palveluskoiria ja niitä on käytetty muun muassa sotilaskoirina. Rotu on tunnettu rohkeudestaan, älykkyydestään ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Boxerit ovat nykyään suosittuja seurakoiria ja perheenjäseniä ympäri maailmaa. Ne ovat leikkisiä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Boxerin luonne

Boxerit ovat ystävällisiä, leikkisiä ja energisiä koiria. Ne ovat erittäin uskollisia perheelleen ja rakastavat olla mukana kaikessa toiminnassa. Boxerit ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä. Ne ovat leikkisiä ja iloisia koiria, jotka nauttivat liikunnasta ja aktiviteeteista. Boxerit ovat myös erittäin suojelunhaluisia ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Ne ovat kuitenkin yleensä ystävällisiä ja leikkisiä kaikkien kanssa, kunhan ne saavat tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja päivittäin.

Boxerin haasteet

 • Boxerit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Niiden energiataso on korkea ja ne voivat muuten käyttäytyä tuhoisasti.
 • Boxerit ovat alttiita erilaisille terveysongelmille, kuten sydänvaivoille, nivelongelmille ja syövälle.
 • Boxerit voivat olla hyvin temperamenttisia ja tarvitsevat johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
 • Boxerit ovat erittäin seurallisia ja tarvitsevat paljon huomiota ja sosiaalista kanssakäymistä.
 • Boxerit voivat olla aggressiivisia muita koiria kohtaan, joten niiden kanssa on oltava varovainen muiden koirien kanssa leikkiessä.

  Boxerin koko

  Boxer on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 57-63 cm ja nartuilla noin 53-59 cm. Paino vaihtelee yleensä 25-32 kg välillä.

  Boxerin turkinhoito

  Boxerilla on lyhyt ja tiheä turkki, joka ei vaadi kovin paljon hoitoa. Turkkia kannattaa harjata säännöllisesti esimerkiksi kumisualla tai harjalla poistamaan irtoavaa karvaa ja pitämään turkki siistinä. Boxerin turkkia ei tarvitse leikata, mutta korvien ja varpaiden alueet kannattaa pitää lyhyinä.

  Boxerit eivät yleensä tarvitse usein kylpyjä, sillä ne pitävät itseään melko puhtaina. Kuitenkin tarvittaessa ne voidaan pestä miedolla koirashampoolla. Turkin pesun jälkeen on tärkeää varmistaa, että turkki kuivuu kunnolla, jotta iho ei ärsyynny.

  Boxerit voivat vuodattaa karvaa jonkin verran ympäri vuoden, mutta erityisesti keväisin ja syksyisin karvanlähtö voi olla voimakkaampaa. Tällöin turkkia kannattaa harjata useammin, jotta irtoava karva saadaan poistettua.

  Boxerin hinta

  Boxerin elinikä

  Boxerin elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 14 vuotiaiksi.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Boxerin terveys

  Boxerit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta heillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia, joita boxerit voivat kohdata, ovat sydänongelmat, nivelongelmat ja syöpä. Boxerit voivat myös olla alttiita iho- ja allergiaoireille.

  On tärkeää huolehtia boxerin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi on suositeltavaa hankkia boxer pentu luotettavalta kasvattajalta, joka tekee terveystarkastuksia vanhemmille koirilleen.

  Boxerin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, sillä boxerit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä boxerit voivat olla itsepäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ohjausta

  – on valmis antamaan paljon huomiota ja aikaa koiralleen, sillä boxerit ovat hyvin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajaansa

  – asuu tilavassa kodissa, sillä boxerit ovat keskikokoisia ja tarvitsevat tilaa liikkumiseen

  – on valmis harjaamaan ja hoitamaan koiran lyhyttä turkkia säännöllisesti

  Boxerin lähteet