Boykinspanieli

Korkeus: noin 38-46 cm
Korkeus: noin 35-46 cm
Paino: 13-18 kg (uros)
Paino: 11-18 kg (naaras)
Elinikä: 10-15 vuotta

Boykin spanieli

Mikä on Boykinspanieli

Boykinspanieli on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Ne ovat alun perin metsästyskoiria, erityisesti vesilintujen metsästykseen. Boykinspanielit ovat älykkäitä, energisiä ja ystävällisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi.

Heillä on tiheä ja aaltoileva turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Boykinspanielit ovat myös erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Boykinspanielit ovat myös tunnettuja hyvästä luonteestaan ja sopeutuvaisuudestaan erilaisiin ympäristöihin. He ovat lojaaleja perheenjäseniä ja nauttivat olemisesta ihmisten seurassa.

Boykinspanielin historia

Boykinspanieli on Yhdysvalloista kotoisin oleva koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Rotu sai alkunsa 1900-luvun alussa, kun eräs mies nimeltä L. Whitaker Boykin alkoi jalostaa koiria, jotka olisivat sopivia metsästykseen Etelä-Carolinan suomailla ja vesistöissä.

Boykinspanielit ovat monipuolisia metsästyskoiria, jotka ovat erityisen hyviä vesilintujen metsästyksessä. Ne ovat myös erinomaisia seurakoiria, jotka ovat ystävällisiä, energisiä ja älykkäitä. Rotu tunnustettiin virallisesti American Kennel Clubissa vuonna 2009.

Boykinspanieli

Boykinspanieli on iloinen, energinen ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin ystävällisiä ja sosiaalisia koiria, jotka rakastavat olla ihmisten seurassa. Boykinspanielit ovat myös erittäin leikkisiä ja aktiivisia, joten ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä. Boykinspanielit ovat myös erinomaisia metsästyskoiria ja vesilintujen metsästäjiä, ja ne nauttivat ulkoilusta ja vedessä leikkimisestä.

Boykinspanielin haasteet

 • Boykinspanielit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Niiden energiataso on korkea ja ne voivat kärsiä käyttäytymisongelmista, jos eivät saa tarpeeksi liikuntaa.
 • Boykinspanielit voivat olla itsepäisiä ja omistautuneita, mikä voi aiheuttaa haasteita koulutuksessa. Ne saattavat tarvita johdonmukaista ja positiivista koulutusta.
 • Boykinspanielit voivat olla herkkiä erilaisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille. Omistajan tulee seurata koiran terveyttä ja käydä säännöllisesti eläinlääkärissä.
 • Boykinspanielit voivat olla herkkiä eroahdistukselle ja tarvitsevat paljon seuraa ja huomiota omistajiltaan. Yksinolo voi aiheuttaa stressiä ja käytösongelmia.
 • Boykinspanielit voivat olla metsästyskoiria ja niillä voi olla vahva saalistusvietti. Omistajan tulee olla tietoinen tästä ja tarjota koiralle turvallisia mahdollisuuksia toteuttaa luontaisia vaistojaan.

  Boykinspanielin koko

  Boykinspanieli on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 39-43 cm korkeita ja narttujen noin 36-41 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 13-18 kg välillä.

  Boykinspanielin turkinhoito

  Boykinspanielin turkki on keskipitkä ja aaltoileva, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä boykinspanielin turkinhoitoon:

  • Pese boykinspanielin turkki säännöllisesti käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä liian usein pesemistä, jotta turkin luonnollinen öljy tasapainottuu.
  • Harjaa boykinspanielin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa, erityisesti aaltoilevat alueet kuten korvat ja häntä. Tämä auttaa estämään takkujen muodostumista.
  • Trimmaa boykinspanielin turkkia tarvittaessa, esimerkiksi leikkaamalla tassujen karvoja ja pitämällä korvat siisteinä.
  • Tarkista boykinspanielin turkki säännöllisesti loisten varalta, kuten kirput ja punkit. Käytä tarvittaessa loishäätötuotteita.

  Boykinspanielin turkinhoito vaatii säännöllistä huolenpitoa, mutta oikeilla hoitotoimenpiteillä voit pitää koirasi turkin terveenä ja kauniina.

  Boykinspanielin hinta

  Boykinspanieli

  Boykinspanielin elinikä on yleensä noin 10-15 vuotta.

  Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Boykinspanielin terveys

  Boykinspanielit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, heillä voi olla taipumusta tietyille perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia boykinspanieleilla voivat olla lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja korvatulehdukset.

  On tärkeää pitää boykinspanielin turkki hyvässä kunnossa ja tarkkailla sen korvia säännöllisesti, sillä korvatulehdukset voivat olla yleisiä tässä rodussa. Lisäksi säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä boykinspanielin terveyden ylläpitämisessä.

  Boykinspanieli sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Boykinspanieli tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Boykinspanieli on älykäs ja oppivainen rotu

  – asuu omakotitalossa tai maaseudulla, missä koiralla on tilaa juosta ja leikkiä

  – haluaa koiran, joka on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen

  Boykinspanieli lähteet