Bracco italiano

Korkeus: 58-67 cm
Korkeus: 58-67 cm
Paino: 25-40 kg (uros)
Paino: 25-40 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Italialainen bracco

Mikä on Bracco italiano

Bracco italiano on italialainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti metsästyskoirana. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on pitkä ja joustava askel. Bracco italianolla on lyhyt ja tiheä karvapeite, joka voi olla eri värejä kuten valkoinen, oranssi tai ruskea.

Tämä rotu on älykäs, ystävällinen ja lempeä luonteeltaan. Se on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Bracco italiano on myös erinomainen metsästyskoira, joka on erikoistunut lintujen metsästykseen.

Bracco italiano on hyvä perhekoira, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa. Se on omistautunut ja helppo kouluttaa, mutta se tarvitsee johdonmukaista ja positiivista ohjausta. Tämä rotu sopii aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Bracco italianon historia

Bracco italiano on perinteinen italialainen metsästyskoira, joka tunnetaan erinomaisesta hajuaististaan ja metsästystaidoistaan. Rotu on peräisin antiikin Roomasta, jossa sitä käytettiin metsästyksessä jo yli 2000 vuotta sitten.

Bracco italiano kehitettiin erityisesti lintumetsästykseen, ja se on erinomainen lintukoirarotu. Se on myös erittäin nopea ja kestävä koira, joka pystyy työskentelemään pitkiä aikoja vaikeissa maastoissa.

Rotu on ollut suosittu Italiassa jo vuosisatojen ajan, ja se on myös levinnyt muihin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Bracco italiano on nykyään suosittu sekä metsästys- että seurakoirana ympäri maailmaa.

Bracco italianon luonne

Bracco italiano on lempeä, ystävällinen ja älykäs koira. Se on erittäin kiintynyt perheeseensä ja rakastaa olla mukana kaikessa toiminnassa. Bracco italiano on myös erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Se on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Bracco italiano on myös erittäin älykäs ja oppii nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä. Se on erinomainen metsästyskoira ja nauttii ulkona liikkumisesta ja haasteista.

Bracco italianon haasteet

 • Bracco italiano on erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Rotu saattaa olla hieman itsepäinen ja vaatia johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
 • Bracco italiano saattaa olla herkkä ja tarvitsee paljon sosiaalista vuorovaikutusta ja huomiota omistajaltaan.
 • Rotu saattaa olla altis erilaisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja korvavaivoille.
 • Bracco italiano saattaa olla metsästysviettinen ja tarvitsee paljon stimulaatiota ja aktiviteetteja pitääkseen mielenkiintonsa yllä.

  Bracco italianon koko

  Bracco italiano on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 58-67 cm korkeita ja narttujen 55-62 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 25-40 kg välillä.

  Bracco italianon turkinhoito

  Bracco italianon turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää kumisualla tai harjalla irrottamaan irtokarvat ja pitämään turkin kiiltävänä.

  Kylpeminen ei ole välttämätöntä usein, mutta tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

  Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen kannattaa tehdä säännöllisesti. Tarkista myös hampaiden kunto ja harjaa niitä tarvittaessa.

  Bracco italianon hinta

  Bracco italianon elinikä

  Bracco italianon elinikä on yleisesti noin 12-14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

  Bracco italianon terveys

  Bracco italiano on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 12-14 vuotta. Rotu voi kuitenkin olla altis joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Bracco italianon sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Bracco italiano on älykäs ja sosiaalinen rotu, joka tarvitsee paljon stimulaatiota.

  on valmis antamaan koiralle paljon huomiota ja rakkautta, sillä Bracco italiano on hyvin kiintyväinen ja se kaipaa paljon läheisyyttä omistajansa kanssa.

  Bracco italianon lähteet