Broholmer (Tanskalainen pihakoira)

Korkeus: 75-80 cm
Korkeus: 70-75 cm
Paino: 50-70 kg (uros)
Paino: 45-55 kg (naaras)
Elinikä: 8-12 vuotta

Tanskan mastiffi

Mikä on Broholmer (Tanskalainen pihakoira)

Broholmer on suuri ja voimakas koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Tanskalainen pihakoira. Se on peräisin Tanskasta ja sitä pidetään maan kansallisrotuna. Broholmer on ystävällinen, lempeä ja uskollinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi.

Tämä rotu on erittäin suuri ja sillä on vahva ja lihaksikas rakenne. Broholmerilla on lyhyt ja tiheä turkki, joka voi olla eri värejä, kuten kermanvärinen, punaruskea tai musta. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja helppoja kouluttaa.

Broholmerit ovat erinomaisia vahtikoiria ja ne ovat hyvin suojelunhaluisia perhettään kohtaan. Ne ovat myös erittäin leikkisiä ja energisiä, joten ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Broholmerin historia

Broholmer on peräisin Tanskasta ja se on vanha koirarotu, joka on saanut nimensä Broholm-nimisestä kartanosta. Rotu on peräisin 1500-luvulta ja sitä on käytetty alun perin metsästyksessä sekä vartio- ja seurakoirana.

Broholmerin kanta oli lähellä sukupuuton partaalla 1800-luvulla, mutta rotua on onnistuttu elvyttämään ja se on nykyään suosittu perhekoira Tanskassa ja muualla maailmassa. Broholmer on suuri ja voimakas koira, joka on ystävällinen ja lempeä luonteeltaan.

Broholmerin luonne

Broholmer on lempeä, ystävällinen ja rauhallinen koirarotu. Se on erittäin uskollinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa. Broholmer on myös rohkea ja itsenäinen, mutta samalla se on myös herkkä ja tarvitsee paljon huomiota ja rakkautta.

Tämä rotu on erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Broholmer on myös erittäin leikkisä ja energinen, ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Broholmer on myös erittäin älykäs ja oppivainen rotu, ja se nauttii erilaisista aktiviteeteista ja koulutuksesta. Se on myös erinomainen vahti- ja seurakoira, ja se on valmis puolustamaan omistajaansa tarvittaessa.

Broholmerin haasteet

Broholmer on suuri ja voimakas rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Niiden suuri koko voi olla haaste erityisesti kaupunkiympäristössä, jossa tilaa saattaa olla vähän. Lisäksi Broholmerit voivat olla alttiita nivelongelmille ja lihavuudelle, joten niiden ruokavalio ja liikunta on tärkeää pitää hallinnassa.

Broholmerin koko

Broholmer on suuri koirarotu, urosten ollessa yleensä noin 75-80 cm korkeita ja painoltaan noin 50-70 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 70-75 cm korkeita ja painavat noin 40-60 kg. Näillä koirilla on vahva ja lihaksikas rakenne.

Broholmerin turkinhoito

Broholmerin turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää kumiharjaa tai harjaa, joka sopii lyhyelle turkille.

Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Broholmerin turkki ei likaannu helposti. Voit kuitenkin pestä koiran tarvittaessa miedolla koirashampoolla. Muista myös tarkistaa ja puhdistaa korvat sekä leikata kynnet säännöllisesti.

Broholmerin turkki ei vaadi kovin paljon trimmausta, mutta voit tarvittaessa leikata turkin lyhyeksi esimerkiksi kesäksi. Muista kuitenkin, että turkin leikkaaminen voi vaikuttaa koiran lämpötilan säätelyyn, joten pidä huoli siitä, että koira ei palellu.

Broholmerin hinta

Broholmerin elinikä

Broholmerin elinikä on yleensä noin 8-12 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

Broholmerin terveys

Broholmer on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 10-12 vuotta. Rotu on kuitenkin altis joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkkadysplasialle ja kyynärpään dysplasialle. Siksi on tärkeää, että kasvattajat tekevät terveystarkastuksia vanhemmille koirille ennen pentujen kasvatusta.

Broholmerit voivat myös kärsiä liikalihavuudesta, joten on tärkeää pitää ne aktiivisina ja tarjota niille tasapainoista ruokavaliota. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja rokotukset ovat myös tärkeitä pitämään Broholmer terveenä ja onnellisena.

Broholmerin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Broholmer tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on kärsivällinen ja sitoutunut, sillä Broholmer on suuri ja voimakas rotu, joka tarvitsee johdonmukaista koulutusta

– on valmis antamaan paljon huomiota ja rakkautta, sillä Broholmer on erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa

– asuu tilavassa kodissa, sillä Broholmer tarvitsee runsaasti tilaa liikkua ja leikkiä

Broholmerin lähteet