Broholmer

Korkeus: 75-80 cm
Korkeus: 70-75 cm
Paino: 50-70 kg (uros)
Paino: 45-55 kg (naaras)
Elinikä: 8-12 vuotta

Tanskan mastiffi

Mikä on Broholmer

Broholmer on suuri ja voimakas tanskalaista alkuperää oleva koirarotu. Se tunnetaan myös nimellä Tanskan mastiffi. Broholmer on ystävällinen, lempeä ja uskollinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Rotu on perinteisesti ollut käytössä metsästyksessä ja vartioinnissa, mutta nykyään se on enemmänkin seurakoira.

Broholmerilla on vahva ja lihaksikas rakenne, ja sen turkki on lyhyt ja tiheä. Väritykseltään se voi olla eri sävyjä, kuten kermanvalkoinen, keltainen tai punaruskea. Rotu on melko helppohoitoinen, mutta se tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Broholmer on sosiaalinen koira, joka tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Se on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii erilaisista aktiviteeteista ja koulutuksesta. Broholmer on lojaali perheelleen ja valmis puolustamaan heitä tarvittaessa.

Broholmerin historia

Broholmer on vanha tanskalaista alkuperää oleva koirarotu, joka on saanut nimensä Broholm-nimisestä kartanosta Tanskassa. Rotu on peräisin 1500-luvulta ja sitä käytettiin alun perin metsästyksessä sekä vartio- ja seurakoirana.

Broholmerin kanta väheni merkittävästi 1800-luvulla, mutta rotu on onnistuttu säilyttämään ja nykyään sitä pidetään harvinaisena. Rotu on suosittu erityisesti Tanskassa, mutta sitä löytyy myös muista Pohjoismaista.

Broholmer on suuri ja voimakas rotu, joka on ystävällinen ja lempeäluonteinen. Se soveltuu hyvin perhekoiraksi, mutta tarvitsee riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Broholmerin luonne

Broholmer on lempeä, ystävällinen ja rauhallinen koirarotu. Se on erittäin uskollinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa. Broholmer on myös rohkea ja itsenäinen, mutta samalla se on helppo kouluttaa ja totella. Se on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Broholmer on myös erittäin leikkisä ja energinen, ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Broholmerin haasteet

Broholmer on suuri ja voimakas rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Tämä voi olla haaste erityisesti kaupunkiympäristössä, jossa tilaa ja mahdollisuuksia liikkumiseen voi olla vähemmän.

Broholmerit voivat myös olla alttiita nivel- ja luustovaivoille, joten niiden ruokavalio ja liikunta on tärkeää pitää tasapainossa. Lisäksi rotu saattaa olla altis perinnöllisille sairauksille, joten kasvattajan huolellinen valinta on tärkeää terveen koiran saamiseksi.

Broholmerin koko

Broholmer on suuri koirarotu, urosten ollessa yleensä noin 75-80 cm korkeita ja painoltaan noin 50-70 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 70-75 cm korkeita ja painavat noin 40-60 kg. Broholmerit ovat vahvarakenteisia ja lihaksikkaita koiria.

Broholmerin turkinhoito

Broholmer on suuri ja voimakas koirarotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Sen turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä harjaamista ja huolenpitoa.

Broholmerin turkki on lyhyt, mutta se voi silti kerätä likaa ja roskia. Siksi on tärkeää harjata koiraa säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa. Harjaamisen lisäksi Broholmeria kannattaa kylvettää tarpeen mukaan, mutta liiallista pesemistä tulee välttää, jotta turkin luonnollinen öljykerros säilyy.

Broholmerin korvat tulee myös tarkistaa ja puhdistaa säännöllisesti, jotta korvatulehduksilta vältytään. Kynsien leikkaaminen on myös osa turkinhoitoa, ja se kannattaa tehdä tarvittaessa.

Yleisesti ottaen Broholmerin turkinhoito on melko helppoa, kunhan sitä tehdään säännöllisesti ja huolellisesti. Näin varmistetaan koiran hyvinvointi ja terveys.

Broholmerin hinta

Broholmerin elinikä

Broholmerin elinikä on yleisesti noin 8-10 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 12 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Broholmerin terveys

Broholmer on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 8-12 vuotta. Rotu voi kuitenkin olla altis joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkkadysplasialle ja kyynärpään dysplasialle. On tärkeää pitää huolta Broholmerin terveydestä ruokkimalla sitä laadukkaalla ruoalla, tarjoamalla sille riittävästi liikuntaa ja huolehtimalla säännöllisistä eläinlääkärintarkastuksista.

Broholmerin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Broholmer tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on kärsivällinen ja sitoutunut, sillä Broholmer on suuri rotu ja vaatii johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista

– asuu omakotitalossa tai maaseudulla, sillä Broholmer tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– haluaa seurakoiran, joka on uskollinen ja rakastava perheenjäsen

Broholmerin lähteet