Bullterrieri

Korkeus: 53-61 cm
Korkeus: 45-55 cm
Paino: 24-38 kg (uros)
Paino: 20-30 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Englanninterrieri, Bulli

Mikä on Bullterrieri

Bullterrieri on keskikokoinen ja voimakasrotuinen koira, joka tunnetaan erityisesti omalaatuisesta ulkonäöstään. Niillä on tunnusomainen munanmuotoinen pää ja pienet kolmiomaiset silmät. Bullterrierit ovat rohkeita, aktiivisia ja leikkisiä koiria, jotka ovat myös erittäin uskollisia omistajilleen.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Bullterrierit ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta ne voivat olla myös itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista koulutusta. Hyvin koulutettuna Bullterrieri on kuitenkin mainio seuralainen ja perhekoira.

Bullterrierin historia

Bullterrieri on alkuperältään brittiläinen koirarotu, joka kehitettiin 1800-luvun lopulla Englannissa. Rotu sai alkunsa risteyttämällä bulldogia ja valkoista terrieriä, ja sitä käytettiin alun perin taistelukoirana.

Bullterrierit olivat alun perin suunniteltu taistelukoiriksi, mutta rotu on sittemmin jalostettu ystävälliseksi ja leikkisäksi seurakoiraksi. Nykyään bullterrierit ovat suosittuja lemmikkejä ympäri maailmaa.

Bullterrieri on tunnettu erityisestä ulkonäöstään, jossa on ominainen munanmuotoinen pää ja pienet kolmiomaiset silmät. Rotu on myös tunnettu energisyydestään ja leikkisyydestään, ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Bullterrierin luonne

Bullterrieri on rohkea, aktiivinen ja leikkisä rotu. Se on älykäs ja oppivainen, mutta samalla myös itsepäinen ja omatoiminen. Bullterrieri on yleensä ystävällinen ja seurallinen, mutta saattaa olla aggressiivinen muita koiria kohtaan. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä ja terveenä.

Bullterrierin haasteet

 • Aggressiivisuus: Bullterrierit voivat olla taipuvaisia aggressiiviseen käytökseen, erityisesti muita koiria kohtaan. Tämä voi aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa tilanteissa ja vaatii johdonmukaista koulutusta.
 • Liikunnantarve: Bullterrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Riittämätön liikunta voi johtaa käytösongelmiin.
 • Terveysongelmat: Bullterriereillä voi olla geneettisiä terveysongelmia, kuten sydän- ja iho-ongelmia. Omistajan tulee olla tietoinen näistä riskeistä ja huolehtia koiran terveydestä asianmukaisesti.
 • Sosiaalistaminen: Bullterrierit tarvitsevat varhaista ja johdonmukaista sosiaalistamista voidakseen olla mukavia muiden koirien ja ihmisten kanssa. Puutteellinen sosiaalistaminen voi johtaa pelkoon ja aggressiiviseen käytökseen.

  Bullterrierin koko

  Bullterrieri on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 53-56 cm korkeita ja narttujen noin 50-53 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-30 kg välillä.

  Bullterrierin turkinhoito

  Bullterrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Sen turkkia tulee harjata säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa, poistaakseen irtoavan karvan ja pitääkseen turkin hyvässä kunnossa. Harjaamisen lisäksi Bullterrierin turkkia voi tarvittaessa pestä vedellä ja koiran shampoolla. Kynnet tulee leikata säännöllisesti ja korvat tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa.

  Bullterrierin turkki ei vaadi kovin paljon hoitoa, mutta säännöllinen harjaaminen ja muut perushoitorutiinit pitävät koiran turkin hyvässä kunnossa ja vähentävät esimerkiksi ihon ongelmia.

  Bullterrierin hinta

  Bullterrierin hinta vaihtelee yleisesti 1000-2000 euron välillä Suomessa.

  Bullterrierin elinikä

  Bullterrierin elinikä on yleensä noin 10-14 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Bullterrierin terveys

  Bullterrierit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta rodulla voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia bullterriereillä ovat kuurous, sydänongelmat, allergiat ja polveen liittyvät ongelmat.

  On tärkeää huolehtia bullterrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi on tärkeää hankkia bullterrieri luotettavalta kasvattajalta, joka tekee terveystutkimuksia vanhemmille koirilleen.

  Bullterrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on johdonmukainen ja päättäväinen koulutuksessa, sillä bullterrieri voi olla itsepäinen ja vaativa

  – on valmis sitoutumaan koiran terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon, sillä bullterrieri tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota

  – on valmis tarjoamaan koiralleen paljon sosiaalista kanssakäymistä ja aktiviteetteja, sillä bullterrieri on seurallinen ja leikkisä rotu

  Bullterrierin lähteet