Cane corso

Korkeus: 64-68 cm
Korkeus: 58-64 cm
Paino: 45-50 kg (uros)
Paino: 40-45 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Italian mastiff

Mikä on Cane corso

Cane corso on suuri ja voimakas italialainen koirarotu, joka on peräisin antiikin Roomasta. Se on perinteisesti ollut käytetty paimen- ja vartijakoirana, mutta nykyään sitä pidetään enemmän seurakoirana.

Cane corso on älykäs, rohkea ja uskollinen rotu, joka on omistautunut perheelleen. Se on myös erittäin suojeleva ja varautunut vieraita kohtaan, mikä tekee siitä hyvän vahtikoiran.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Cane corso on myös erittäin helppo kouluttaa, mutta se vaatii johdonmukaista ja positiivista koulutusta.

Cane corso on suuri ja voimakas rotu, joten se ei välttämättä sovi ensikertalaiselle koiranomistajalle. Sen omistajan tulee olla johdonmukainen ja pystyä hallitsemaan tätä vahvaa koiraa.

Cane corson historia

Cane corso on italialainen koirarotu, joka on peräisin antiikin Roomasta. Sitä käytettiin alun perin paimenkoirana ja vartijakoirana, ja se oli myös suosittu metsästyskumppani. Cane corso on vahva ja rohkea koira, joka on tunnettu uskollisuudestaan ja suojeluhalustaan.

Rotu oli lähellä sukupuuttoon kuolemista toisen maailmansodan aikana, mutta sitä on onnistuttu elvyttämään ja se on nykyään suosittu koirarotu ympäri maailmaa. Cane corso on edelleen suosittu vartijakoira ja perhekoira, ja se on myös menestynyt hyvin erilaisissa koiraurheilulajeissa.

Cane corson luonne

Cane corso on rohkea, itsenäinen ja älykäs koirarotu. Se on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen, joka on erittäin omistautunut omistajalleen. Cane corso on myös erittäin valpas ja tarkkaavainen ympäristössään, mikä tekee siitä hyvän vahtikoiran. Se on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Cane corson haasteet

 • Aggressiivisuus: Cane corsoja pidetään usein aggressiivisina rotuina, ja niiden on tärkeää saada oikeanlaista sosiaalistamista ja koulutusta nuoresta iästä lähtien.
 • Liikunnantarve: Cane corso on energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Suurikokoisuus: Cane corso on suuri rotu, joka tarvitsee tilaa ja mahdollisesti vahvan omistajan, joka pystyy hallitsemaan sitä.
 • Terveysongelmat: Cane corsoilla voi olla taipumusta erilaisiin terveysongelmiin, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaan sekä sydän- ja silmäsairauksiin.
 • Omistajan sitoutuminen: Cane corso on rotu, joka vaatii omistajaltaan paljon aikaa, huomiota ja sitoutumista sen kouluttamiseen ja hoitamiseen.

  Cane corson koko

  Cane corso on suuri ja voimakas koirarotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 64-68 cm ja narttujen noin 60-64 cm. Paino vaihtelee urosten ollessa noin 45-50 kg ja narttujen noin 40-45 kg.

  Cane corson turkinhoito

  Cane corso on lyhytkarvainen rotu, joka ei vaadi erityisen paljon turkinhoitoa. Kuitenkin säännöllinen harjaus auttaa pitämään turkin terveenä ja kiiltävänä. Harjausta suositellaan tehtäväksi vähintään kerran viikossa, mutta tarvittaessa sitä voi tehdä useamminkin.

  Korvien ja silmien puhdistaminen on myös tärkeää, jotta mahdolliset tulehdukset voidaan ehkäistä. Tarkista korvat ja silmät viikoittain ja puhdista ne tarvittaessa kostealla vanulapulla tai erityisillä puhdistusaineilla.

  Kynsien leikkaaminen on osa turkinhoitoa, ja se tulisi tehdä säännöllisesti. Kynsien leikkaaminen voi olla haastavaa, joten tarvittaessa kannattaa pyytää apua eläinlääkäriltä tai koiratrimmaajalta.

  Cane corsoa ei yleensä tarvitse kylpeä usein, sillä se pitää turkkinsa yleensä puhtaana itse. Kuitenkin tarvittaessa koira voidaan pestä miedolla koirashampoolla. Muista kuivata koira hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

  Cane corson hinta

  Cane corson elinikä

  Cane corson elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat kuitenkin vaihdella yksilöittäin ja rodun geneettisistä taipumuksista riippuen. Terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja hyvä hoito voivat edistää koiran pitkää elinikää. Lisäksi perinnölliset sairaudet ja rodun ominaispiirteet voivat vaikuttaa elinikään.

  Cane corson terveys

  Cane corso on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia cane corsoilla ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat, silmäsairaudet ja mahalaukun kiertymä. On tärkeää huolehtia cane corson terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Cane corson sopii ihmisille, joka

  – on kokenut koiran omistaja ja pystyy tarjoamaan sille johdonmukaisen ja tiukan koulutuksen

  – on aktiivinen ja tarjoaa koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi sosiaalistamista ja seuraa, sillä cane corso on hyvin seurallinen rotu

  – haluaa omistaa suuren ja voimakkaan koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheelleen

  Cane corson lähteet