Caniche (Poodle)

Korkeus: 35-45 cm
Korkeus: 24-28 cm
Paino: 7-8 kg (uros)
Paino: 3-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Villakoira

Mikä on Caniche (Poodle)

Caniche eli Poodle on vanha ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti sen kiharakarvaisesta turkista. Canicheja on kolme eri kokovaihtoehtoa: suuri, keskikokoinen ja pieni. Ne ovat älykkäitä, leikkisiä ja ystävällisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi.

Canicheja käytetään usein myös näyttelykoirina, ja niitä on helppo kouluttaa erilaisten temppujen tekemiseen. Ne ovat myös hyviä vesipetoja ja nauttivat uimisesta. Caniche on allergiaystävällinen rotu, sillä niiden turkki ei irtoa juuri lainkaan.

Canicheja on eri väreissä, kuten valkoisena, mustana, ruskeana ja harmaana. Ne tarvitsevat säännöllistä turkinhoitoa, jotta niiden turkki pysyy kauniina ja terveenä. Caniche on iloinen ja seurallinen koira, joka rakastaa olla ihmisten seurassa.

Canichen historia

Caniche eli villakoira on vanha ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti sen kiharasta ja villamaisesta turkista. Rotu on peräisin Saksasta, mutta se on saanut nimensä Ranskasta, missä sitä alettiin kasvattaa 1500-luvulla. Caniche oli alun perin vesilintujen metsästykseen erikoistunut koira, ja sen nimi tulee ranskan sanasta ”canard”, joka tarkoittaa ankkaa.

Canichesta on jalostettu useita eri kokoisia muunnoksia, kuten lelukokoiset, keskikokoiset ja suurikokoiset yksilöt. Rotu on älykäs, oppivainen ja leikkisä, ja se soveltuu hyvin seurakoiraksi. Caniche on myös erittäin suosittu näyttelykoira ympäri maailmaa.

Canichen luonne

Caniche eli villakoira on älykäs, leikkisä ja ystävällinen rotu. Ne ovat hyvin seurallisia ja rakastavat olla ihmisten seurassa. Canichet ovat myös oppivaisia ja helppoja kouluttaa, mikä tekee niistä suosittuja lemmikkejä. Ne ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Canichet ovat myös hyvin uteliaita ja leikkisiä, ja ne nauttivat erilaisista aktiviteeteista ja leluista. Yleisesti ottaen canichet ovat iloisia ja elämänmyönteisiä koiria, jotka tuovat iloa ja energiaa perheeseensä.

Canichen haasteet

 • Korkea älykkyys ja energisyys voivat vaatia paljon aktiviteetteja ja aivojumppaa.
 • Turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja trimmausta.
 • Saattaa olla herkkä iholle ja allergioille.
 • Voi olla vaikeaa kouluttaa, jos omistaja ei ole johdonmukainen ja sitoutunut.
 • Saattaa olla taipumus ylipainoon, joten ruokavalion ja liikunnan seuranta on tärkeää.

  Canichen koko

  Caniche eli villakoira on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus vaihtelee yleensä 35-45 senttimetrin välillä. Paino voi olla noin 7-15 kiloa riippuen koiran koosta ja rodusta.

  Canichen turkinhoito

  Caniche eli villakoira on rotu, jolla on erittäin tiheä ja kihara turkki. Turkinhoito vaatii säännöllistä huolenpitoa ja hoitoa, jotta se pysyy terveenä ja kauniina.

  Canichen turkki tulee harjata ja kammata säännöllisesti, mieluiten päivittäin. Tämä auttaa estämään takkujen muodostumista ja pitää turkin hyvässä kunnossa. Käytä laadukasta koiran harjaa tai kampaa, joka sopii kiharan turkin hoitoon.

  Canichen turkki tulee myös leikata ja trimmata säännöllisesti. Monet omistajat vievät koiransa ammattilaiselle trimmattavaksi, mutta voit myös opetella itse trimmaamaan koirasi turkin. Muista leikata myös koiran tassujen ja korvien alueet, jotta ne pysyvät puhtaina ja terveinä.

  Kylpeminen on tärkeä osa Canichen turkinhoitoa. Koiraa tulee kylpeä säännöllisesti käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Muista myös kuivata koiran turkki hyvin kylvyn jälkeen, jotta se ei jää kosteaksi ja alttiiksi iho-ongelmille.

  Viimeistele Canichen turkinhoito leikkaamalla kynnet ja puhdistamalla koiran hampaat säännöllisesti. Näin varmistat, että koirasi pysyy terveenä ja onnellisena.

  Canichen hinta

  Canichen hinta vaihtelee Suomessa yleisesti 1000-3000 euron välillä, riippuen koiran sukutaulusta, terveydestä ja kasvattajasta.

  Canichen elinikä

  Canichen elinikä vaihtelee yleisesti 12-15 vuoden välillä.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Hyvin hoidettu ja terve Caniche voi elää jopa yli 15-vuotiaaksi. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

  Canichen terveys

  Caniche eli villakoira on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 12-15 vuoden ikään. Rotu on altis joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkkadysplasialle, silmäsairauksille ja kilpirauhasen ongelmille. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Canichen sopii ihmisille, joka

  on allerginen koiran karvoille, sillä Caniche on hypoallergeeninen rotu.

  haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, sillä Caniche on yksi älykkäimmistä koiraroduista.

  on valmis sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon, sillä Caniche tarvitsee säännöllistä trimmausta ja harjausta.

  haluaa koiran, joka on leikkisä ja energinen, mutta samalla myös rauhallinen ja seurallinen.

  Canichen lähteet