Cavalier kingcharlesinspanieli

Korkeus: noin 30-33 cm
Korkeus: noin 30-33 cm
Paino: 5-8 kg (uros)
Paino: 5-8 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Cavalier King Charles Spanieli

Mikä on Cavalier kingcharlesinspanieli

Cavalier kingcharlesinspanieli on pienikokoinen ja suloinen koirarotu, joka tunnetaan ystävällisestä ja iloisesta luonteestaan. Ne ovat seurallisia ja rakastavat olla ihmisten seurassa. Cavalier kingcharlesinspanielit ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä.

Tämä rotu on peräisin Britanniasta ja sitä pidetään usein seurakoirana. Cavalier kingcharlesinspanielit ovat leikkisiä ja energisiä, joten ne tarvitsevat päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Cavalier kingcharlesinspanielit ovat myös tunnettuja kauniista ulkonäöstään, erityisesti pitkistä korvistaan ja suurista silmistään. Ne ovat usein väriltään kultaisia, mustia ja valkoisia.

Cavalier kingcharlesinspanielin historia

Cavalier kingcharlesinspanieli on pieni seurakoira, joka on saanut nimensä kuningas Kaarle I:n mukaan. Rotu on peräisin Britanniasta, ja sitä pidettiin alun perin aristokraattien seurakoirana. Cavalier kingcharlesinspanielit ovat olleet suosittuja seurakoiria jo useiden vuosisatojen ajan.

Rotu on kehittynyt 1600-luvulla Britanniassa, ja se on saanut vaikutteita muun muassa espanjanvesikoirasta ja kiinanpalatsikoirasta. Cavalier kingcharlesinspanielit ovat tunnettuja ystävällisestä luonteestaan ja seurallisesta käytöksestään.

Nykyään Cavalier kingcharlesinspanielit ovat suosittuja lemmikkejä ympäri maailmaa. Ne ovat leikkisiä, älykkäitä ja hellyydenkipeitä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Rotu on myös suosittu näyttelykoira, ja sitä arvostetaan sen kauniin ulkomuodon ja ystävällisen luonteen vuoksi.

Cavalier kingcharlesinspanielin luonne

Cavalier kingcharlesinspanieli on iloinen, ystävällinen ja seurallinen koira. Se on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Cavalier kingcharlesinspanieli rakastaa ihmisten seuraa ja viihtyy hyvin perheenjäsenten kanssa. Se on lempeä ja hellyydenkipeä koira, joka kaipaa paljon huomiota ja rakkautta. Cavalier kingcharlesinspanieli on myös leikkisä ja energinen, ja se nauttii erilaisista aktiviteeteista ja ulkoilusta. Tämä rotu sopii hyvin perhekoiraksi ja se on yleensä hyvin sopeutuvainen erilaisiin elinympäristöihin.

Cavalier kingcharlesinspanielin haasteet

  • Altistuminen sydän- ja silmäsairauksille
  • Altistuminen nivelongelmille, kuten patellaluksaatiolle
  • Taipumus ylipainoon, mikä voi aiheuttaa terveysongelmia
  • Herkkä iho, joka voi aiheuttaa allergioita ja muita ihosairauksia
  • Taipumus eristäytyä ja kärsiä eroahdistuksesta

Cavalier kingcharlesinspanielin koko

Cavalier kingcharlesinspanieli on pienikokoinen rotu, urosten ollessa yleensä noin 30-33 cm korkeita ja painoltaan noin 5-8 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 25-30 cm korkeita ja painavat noin 5-7 kg. Rotu on siis kompaktin kokoinen ja sopii hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

Cavalier kingcharlesinspanielin turkinhoito

Cavalier kingcharlesinspanielin turkki on pitkä ja silkkisen pehmeä. Sen hoitaminen vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

Harjaa cavalier kingcharlesinspanielin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa, erityisesti korvien takaa ja vatsan alta, missä takkuja voi helposti muodostua. Käytä harjauksessa pehmeää harjaa tai kampaa, jotta et vahingoita koiran ihoa.

Käytä tarvittaessa myös trimmauskoneita tai saksia pitämään turkki siistinä ja lyhentämään sitä tarvittaessa. Muista myös leikata koiran kynnet säännöllisesti ja puhdistaa korvat sekä silmät tarvittaessa.

Älä unohda myöskään pesua, joka tulisi tehdä tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Kuivaa turkki huolellisesti pesun jälkeen ja varmista, että se on täysin kuiva ennen ulos menoa, ettei koira palellu.

Cavalier kingcharlesinspanielin hinta

Cavalier kingcharlesinspanielin elinikä

Cavalier kingcharlesinspanielin elinikä on yleisesti noin 9-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ylipaino, liikunnan puute ja huono ruokavalio.

On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta sen elinikä olisi mahdollisimman pitkä.

Cavalier kingcharlesinspanielin terveys

Cavalier kingcharlesinspanielit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta rodulla on joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, joihin omistajan tulee kiinnittää huomiota. Yleisimpiä terveysongelmia rodulla ovat sydänsairaudet, erityisesti sydänläpän ahtauma, sekä aivokalvontulehdus eli syringomyelia.

On tärkeää huolehtia cavalier kingcharlesinspanielin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä perushoidolla. Rodun jalostuksessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota terveiden yksilöiden valintaan, jotta perinnölliset terveysongelmat saataisiin minimoitua tulevaisuudessa.

Cavalier kingcharlesinspanieli sopii ihmisille, joka

– rakastaa seurallisia ja leikkisiä koiria

– haluaa koiran, joka sopii hyvin perheeseen ja lapsille

– etsii koiraa, joka on helppo kouluttaa ja sopeutuu hyvin erilaisiin ympäristöihin

– kaipaa koiraa, joka on lempeä, ystävällinen ja hellyyttä rakastava

Cavalier kingcharlesinspanielin lähteet