Ceskoslovenský vlciak

Korkeus: 65-70 cm
Korkeus: 60-70 cm
Paino: 26-30 kg (uros)
Paino: 20-26 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Tšekkoslovakian susikoira

Mikä on Ceskoslovenský vlciak

Ceskoslovenský vlciak, tunnetaan myös nimellä Czechoslovakian Wolfdog, on rotu, joka on peräisin Tšekkoslovakiasta. Se on sekoitus saksanpaimenkoiraa ja karpaattien susia, ja se on kehitetty erityisesti työskentelemään suurriistan metsästyksessä.

Ceskoslovenský vlciak on keskikokoinen koira, jolla on vahva ja lihaksikas rakenne. Sen turkki on karhea ja kaksinkertainen, mikä auttaa sitä kestämään vaihtelevia sääolosuhteita. Rotu on älykäs, rohkea ja uskollinen, ja se sopii erinomaisesti aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja henkistä stimulaatiota.

Ceskoslovenský vlciak on edelleen harvinainen rotu, mutta se on saavuttanut suosiota erityisesti harrastuskoirana ja palveluskoirana. Sen luontainen vaisto ja vahva työskentelyhalu tekevät siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi pelastuskoiraksi tai harrastuskoiraksi erilaisiin koiraurheilulajeihin.

Ceskoslovenský vlciakn historia

Ceskoslovenský vlciak, tunnetaan myös Tšekkoslovakian susikoirana, on suhteellisen uusi koirarotu, joka kehitettiin Tšekkoslovakian ja Saksan rajalla 1950-luvulla. Rotu on risteytetty saksanpaimenkoiran ja karpaattien suden välillä, ja sen tarkoituksena oli luoda koirarotu, joka yhdistäisi suden ulkonäön ja voiman sekä saksanpaimenkoiran älykkyyden ja kuuliaisuuden.

Ceskoslovenský vlciak on alun perin kehitetty sotilaskäyttöön, mutta sittemmin se on saanut suosiota myös seurakoirana ja harrastuskoirana. Rotu on edelleen melko harvinainen, mutta se on saavuttanut suosiota erityisesti Tšekissä ja Slovakiassa.

Ceskoslovenský vlciakn luonne

Ceskoslovenský vlciak on älykäs, uskollinen ja rohkea rotu. Se on erittäin itsenäinen ja tarvitsee johdonmukaista ja tiukkaa koulutusta. Rotu on erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen onnellisena. Ceskoslovenský vlciak on yleensä varautunut vieraita kohtaan, mutta se on erittäin omistautunut ja suojeleva perheelleen. Rotu on myös erittäin sosiaalinen muiden koirien kanssa, mutta saattaa olla aggressiivinen tuntemattomia koiria kohtaan. Ceskoslovenský vlciak on erinomainen vahti- ja suojelukoira, ja se on valmis puolustamaan perhettään tarvittaessa.

Ceskoslovenský vlciakn haasteet

  • Luonne: Ceskoslovenský vlciak on itsenäinen ja voimakastahtoinen rotu, joka vaatii johdonmukaista ja päättäväistä koulutusta. Niiden omistajan tulee olla kärsivällinen ja sitoutunut, sillä nämä koirat voivat olla haastavia kouluttaa.
  • Sosiaalisuus: Ceskoslovenský vlciak on luonteeltaan varautunut ja vieraita kohtaan epäluuloinen. Niiden sosiaalistaminen on tärkeää jo pentu-iässä, jotta ne oppivat luottamaan uusiin ihmisiin ja muihin eläimiin.
  • Liikunta: Ceskoslovenský vlciak on erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Niiden omistajan tulee tarjota niille riittävästi liikuntaa ja älyllistä stimulaatiota pitääkseen ne tyytyväisinä ja terveinä.
  • Terveydenhuolto: Ceskoslovenský vlciakilla voi olla taipumusta perinnöllisiin terveysongelmiin, kuten lonkkadysplasiaan. Omistajan tulee huolehtia niiden terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja terveellisellä ruokavaliolla.

Ceskoslovenský vlciakn koko

Ceskoslovenský vlciak on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 65-75 cm korkeita ja narttujen noin 60-70 cm korkeita. Ne painavat yleensä noin 20-30 kg.

Ceskoslovenský vlciakn turkinhoito

Ceskoslovenský vlciak on rotu, jolla on karkea ja tiheä turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun hyvinvointia ja terveyttä.

Seuraavassa on muutamia ohjeita Ceskoslovenský vlciakin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Ceskoslovenský vlciakin turkkia säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpy: Kylve Ceskoslovenský vlciak tarpeen mukaan, mutta älä ylitä kylpemiskertoja. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja huuhtele turkki huolellisesti.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Ceskoslovenský vlciakin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi. Käytä kynsileikkureita ja varo leikkaamasta liian lyhyeksi.
  • Korvien puhdistus: Puhdista Ceskoslovenský vlciakin korvat säännöllisesti, jotta estät korvatulehduksia. Käytä koirille tarkoitettuja korvienpuhdistusaineita ja vanulappuja.

Noudattamalla näitä ohjeita voit pitää Ceskoslovenský vlciakin turkin terveenä ja kauniina.

Ceskoslovenský vlciakn hinta

Ceskoslovenský vlciakn elinikä

Ceskoslovenský vlciakien elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

Ceskoslovenský vlciakn terveys

Ceskoslovenský vlciak on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu on kestävä ja vahva, ja sillä on hyvä immuunijärjestelmä. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, myös Ceskoslovenský vlciakilla voi olla alttius joillekin terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille.

On tärkeää huolehtia Ceskoslovenský vlciakin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä hygienialla. Lisäksi rotu saattaa tarvita erityistä huomiota hampaiden terveyden ylläpitämiseksi.

Ceskoslovenský vlciak sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on kokenut koiranomistaja ja osaa kouluttaa ja hallita voimakasta ja itsenäistä rotua

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, jossa koiralla on tilaa liikkua ja juosta vapaasti

– on valmis sitoutumaan koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen, sillä Ceskoslovenský vlciak voi olla varautunut vieraita kohtaan

Ceskoslovenský vlciakn lähteet