Chow chow

Korkeus: noin 46-56 cm
Korkeus: noin 46-56 cm
Paino: 25-32 kg (uros)
Paino: 20-32 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Kiinalainen chow chow

Mikä on Chow chow

Chow chow on antiikin Kiinasta peräisin oleva koirarotu, joka tunnetaan erityisesti tuuheasta turkistaan ja sinisestä kielestään. Chow chow on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on ylpeä ja itsenäinen luonne. Rotu on alun perin kehitetty vartiointi- ja metsästystarkoituksiin, mutta nykyään se on suosittu seurakoira.

Chow chow on itsenäinen ja hieman jääräpäinen rotu, joka vaatii johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta. Se on yleensä hyvin uskollinen omistajalleen, mutta saattaa olla vieraille varautunut. Chow chow tarvitsee myös säännöllistä turkinhoitoa, sillä sen paksu turkki vaatii harjaamista useita kertoja viikossa.

Chow chow on rauhallinen ja hiljainen koira, joka sopii hyvin asumaan myös kerrostalossa. Se ei yleensä hauku turhaan, mutta on valpas ja varoittaa omistajaansa mahdollisista vaaroista. Rotu on myös melko terve ja kestävä, mutta sillä voi olla taipumusta nivelongelmiin ja allergioihin.

Chow chown historia

Chow chow on antiikin aikainen koirarotu, joka on peräisin Kiinasta. Rotu on yksi vanhimmista ja alkuperäisimmistä koiraroduista maailmassa. Chow chowta on käytetty monipuolisesti Kiinassa, muun muassa metsästykseen, vartiointiin ja ruoanlaittoon. Rotu on tunnettu myös siitä, että sillä on musta kieli ja paksu karvapeite.

Chow chowta alettiin tuoda Eurooppaan 1800-luvulla, ja se sai suosiota myös länsimaissa. Rotu on nykyään suosittu seurakoira ympäri maailmaa, ja sitä arvostetaan sen itsenäisen ja rohkean luonteen vuoksi.

Chow chow’n luonne

Chow chow on itsenäinen, rohkea ja ylpeä koirarotu. Se on uskollinen ja omistautunut perheelleen, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Chow chow on myös älykäs ja itsepäinen, joten sen kouluttaminen saattaa vaatia kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta. Rotu on yleensä rauhallinen ja hiljainen, mutta se saattaa olla myös hyvin suojeleva ja territoriaalinen. Chow chow tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Chow chow’n haasteet

Chow chow -rotu on tunnettu itsenäisestä ja itsepäisestä luonteestaan, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa. Ne saattavat olla myös varautuneita vieraita kohtaan ja tarvitsevat paljon sosiaalistamista jo pentuna.

Chow chow -koirat voivat olla herkkiä kuumuudelle ja tarvitsevat viileän ympäristön erityisesti kesäisin. Niiden turkin hoito vaatii myös säännöllistä harjaamista ja hoitoa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa.

Lisäksi chow chow -rodulla voi olla taipumusta nivelongelmiin ja silmäsairauksiin, joten omistajan tulee olla tarkkana näiden asioiden suhteen ja huolehtia koiran terveydestä asianmukaisesti.

Chow chown koko

Chow chow on keskikokoinen rotu, urosten ollessa noin 48-56 cm korkeita ja naaraiden 46-51 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-32 kg välillä. Heillä on vahva ja kompakti rakenne, joka antaa niille vaikuttavan ulkonäön.

Chow chow’n turkinhoito

Chow chow’n turkki on paksu ja karhea, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä chow chow’n turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa chow chow’n turkkia vähintään muutaman kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa harjaa tai kampaa.
  • Kylpy: Kylve chow chow harvoin, noin kerran kuukaudessa. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla kylvyn jälkeen.
  • Trimmaus: Tarvittaessa trimmaa chow chow’n turkkia leikkaamalla esimerkiksi tassujen ja korvien alueita lyhyemmäksi. Voit myös käyttää ammattilaisen apua trimmauksessa.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa chow chow’n kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Varo leikkaamasta liian lyhyeksi, jotta vältät vahingoittamasta koiraa.

Seuraa chow chow’n turkin kuntoa ja tarpeita säännöllisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin tai koiranhoitajaan, jos tarvitset apua turkinhoidossa.

Chow chow’n hinta

Chow chow’n elinikä

Chow chow -rotujen elinikä on yleensä noin 9-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja onnellisen elämän.

Chow chow’n terveys

Chow chow -rotu on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia chow chow’lla ovat lonkkadysplasia, silmäsairaudet ja allergiat. On tärkeää huolehtia chow chow’n terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla.

Chow chow’n sopii ihmisille, joka

on valmis sitoutumaan päivittäiseen harjaamiseen ja turkin hoitoon.

haluaa koiran, joka on itsenäinen ja hieman ylpeä luonteeltaan.

etsii uskollista ja suojelevaa seuralaista.

Chow chown lähteet