Dandie Dinmont Terrier

Korkeus: noin 20-28 cm
Paino: 8-11 kg (uros)
Paino: 8-11 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Dandie Dinmont Terrieria kutsutaan myös nimillä Dandie, DDT, Dandie Terrier.

Mikä on Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Skotlannista. Ne ovat tunnettuja pitkästä selästään ja lyhyistä jaloistaan. Dandie Dinmont Terrierit ovat ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka ovat myös erittäin älykkäitä ja helppoja kouluttaa.

Tämä rotu on erinomainen seurakoira, joka rakastaa olla perheensä kanssa ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Vaikka ne ovat pienikokoisia, ne ovat myös rohkeita ja voivat olla hyviä vahtikoiria.

Dandie Dinmont Terrierit tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä. Ne ovat myös melko terveitä koiria, mutta on tärkeää pitää niiden turkki hyvässä kunnossa säännöllisellä harjauksella ja trimmauksella.

Dandie Dinmont Terrierin historia

Dandie Dinmont Terrier on pieni koirarotu, joka on peräisin Skotlannista. Rotu sai nimensä Sir Walter Scottin romaanista ”Guy Mannering”, jossa yksi hahmoista oli nimeltään Dandie Dinmont ja omisti tällaisia koiria.

Dandie Dinmont Terrierit ovat peräisin 1700-luvulta ja ne kehitettiin metsästyskoiriksi, erityisesti kettujen ja mäyrien metsästykseen. Rotu on saanut vaikutteita skotlantilaisista ja englantilaisista terriereistä.

Dandie Dinmont Terrierit ovat tunnettuja rohkeudestaan, älykkyydestään ja ystävällisestä luonteestaan. Ne ovat myös erinomaisia seurakoiria ja sopeutuvat hyvin erilaisiin ympäristöihin.

Dandie Dinmont Terrierin luonne

Dandie Dinmont Terrier on rohkea, itsenäinen ja leikkisä rotu. Se on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Dandie Dinmont Terrier on ystävällinen ja seurallinen koira, joka rakastaa olla perheensä kanssa. Se on myös hyvä vahti, sillä se on valpas ja haukkuherkkä. Dandie Dinmont Terrier on energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä. Rotu on yleensä hyvin leikkisä ja iloinen, ja se sopii hyvin aktiiviseen perheeseen.

Dandie Dinmont Terrierin haasteet

 • Pieni koko voi tehdä niistä haavoittuvia suuremmille koirille.
 • Taipumus haukkua ja olla äänekäs.
 • Voi olla vaikea kouluttaa, sillä ne ovat itsenäisiä ja omalaatuisia.
 • Tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.
 • Taipumus sairastua selkäongelmiin, kuten nikamien rappeutumiseen.

  Dandie Dinmont Terrierin koko

  Dandie Dinmont Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 20-28 cm korkeita ja painoltaan noin 8-11 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 19-25 cm korkeita ja painavat noin 7-10 kg.

  Dandie Dinmont Terrierin turkinhoito

  Dandie Dinmont Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Dandie Dinmont Terrierin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpy: Kylve Dandie Dinmont Terrier tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla kylvyn jälkeen.
  • Trimmaus: Dandie Dinmont Terrierin turkkia tulee trimmata säännöllisesti, noin 4-6 viikon välein. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja terveenä.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Dandie Dinmont Terrierin korvat ja silmät. Puhdista ne tarvittaessa koirille tarkoitetuilla puhdistusaineilla.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Dandie Dinmont Terrierin kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Varmista, että leikkaat vain kynnen terävän kärjen välttäen verisuonia.

  Dandie Dinmont Terrierin hinta

  Dandie Dinmont Terrierin elinikä

  Dandie Dinmont Terrierin elinikä on keskimäärin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet. Huolehtimalla koiran terveydestä ja tarjoamalla sille hyvää hoitoa ja ravintoa voi auttaa pidentämään sen elinikää. On myös tärkeää käydä säännöllisesti eläinlääkärissä ja pitää koiran rokotukset ajan tasalla.

  Dandie Dinmont Terrierin terveys

  Dandie Dinmont Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat selkävaivat, niveltulehdukset ja silmäsairaudet. On tärkeää pitää huolta koiran painosta ja liikunnasta, jotta selkävaivoilta vältytään. Silmät tulee myös tarkastaa säännöllisesti, sillä Dandie Dinmont Terriereillä voi esiintyä esimerkiksi kaihia.

  Dandie Dinmont Terrierin sopii ihmisille, joka

  – on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja monipuoliseen koiranpitoon

  – haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

  – nauttii ulkoilusta ja liikunnasta, sillä Dandie Dinmont Terrier tarvitsee paljon liikuntaa

  – on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti, sillä sen turkki vaatii hoitoa

  – arvostaa koiran seurallisuutta ja leikkisyyttä

  Dandie Dinmont Terrierin lähteet