Dogo argentino

Korkeus: 60-68 cm
Korkeus: 60-68 cm
Paino: 45-65 kg (uros)
Paino: 40-45 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Argentiinanmastiffi

Mikä on Dogo argentino

Dogo argentino on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Argentiinasta. Rotu on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti villisikojen metsästykseen. Dogo argentino on rohkea, itsenäinen ja älykäs koira, joka on myös erittäin uskollinen omistajalleen.

Tämä rotu on tunnettu valkoisesta turkistaan ja vahvasta rakenteestaan. Dogo argentino on myös erittäin urheilullinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Vaikka Dogo argentino on yleensä ystävällinen ja lempeä perheenjäsen, se voi olla myös varautunut vieraita kohtaan ja tarvitsee hyvää sosiaalistamista nuorena. Rotu on myös erittäin suojeleva ja voi olla aggressiivinen muita koiria kohtaan, joten sen kanssa on tärkeää olla johdonmukainen ja määrätietoinen koulutuksessa.

Dogo argentino

Dogo argentino on argentiinalainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästys- ja vartiokoiraksi. Rotu sai alkunsa 1900-luvun alussa, kun argentiinalainen lääkäri ja koiraharrastaja Antonio Nores Martinez alkoi risteyttää erilaisia koirarotuja, kuten bulldoggeja, mastiffeja ja pointeria, luodakseen uudenlaisen ja monipuolisen metsästyskoiran.

Dogo argentino on vahva ja rohkea koira, joka on erinomainen metsästäjä ja vartija. Rotu on myös tunnettu uskollisuudestaan ja suojeluhalustaan perhettään kohtaan. Dogo argentino on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa, ja sitä käytetään edelleen metsästyksessä sekä seurakoirana.

Dogo argentino

Dogo argentino on rohkea, uskollinen ja älykäs koirarotu. Se on erittäin suojeleva perheensä jäseniä kohtaan ja se voi olla vieraita kohtaan varautunut. Dogo argentino on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on erinomainen vahti- ja metsästyskoira, mutta se voi myös olla lempeä ja hellä perheen lasten kanssa. Dogo argentino on erittäin älykäs ja oppii nopeasti, mutta se tarvitsee johdonmukaista ja positiivista koulutusta.

Dogo argentinon haasteet

  • Aggressiivisuus: Dogo argentinot voivat olla taipuvaisia aggressiiviseen käytökseen, mikä voi aiheuttaa ongelmia omistajille.
  • Liikunnantarve: Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
  • Sosiaalistaminen: Dogo argentinot tarvitsevat hyvää sosiaalistamista varmistaakseen, että ne ovat ystävällisiä ja turvallisia muiden ihmisten ja eläinten kanssa.
  • Terveysongelmat: Rotu voi olla altis tietyille terveysongelmille, kuten kuurous ja lonkkavika.

Dogo argentinon koko

Dogo argentinon koirarotu on keskikokoinen ja vahva rotu. Urosten korkeus on yleensä noin 60-68 cm ja paino noin 40-45 kg, kun taas nartut ovat hieman pienempiä. Rotu on lihaksikas ja atleettinen, ja sillä on vahva rakenne.

Dogo argentino -turkinhoito

Dogo argentino on lyhytkarvainen rotu, joka ei vaadi erityisen paljon turkinhoitoa. Rotu on helppo pitää puhtaana ja siistinä, mutta muutamia perusasioita on hyvä muistaa turkinhoidon suhteen.

Ensinnäkin, Dogo argentinoa ei tarvitse kylpeä usein, sillä se ei yleensä haise pahalle eikä likaannu helposti. Riittää, että koira kylpee muutaman kerran vuodessa tarvittaessa. Koiran turkki kannattaa harjata säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa, poistaakseen irtoavan karvan ja pitääkseen turkin kiiltävänä.

Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa Dogo argentino -rodun turkinhoitoa. Kynnet kannattaa leikata säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta koiralle epämukavuutta.

Myös korvien ja silmien puhtaanapito on tärkeää. Tarkista säännöllisesti koiran korvat ja puhdista ne tarvittaessa. Silmien ympärykset kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla, jos niihin kertyy likaa.

Muista myös harjata koiran hampaita säännöllisesti ja tarjota sille riittävästi raikasta vettä juotavaksi. Näin varmistat koiran hyvän yleisterveyden ja hyvinvoivan turkin.

Dogo argentinon hinta

Dogo argentino elinikä

Dogo argentino -rodun elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset, ruokavalio, liikunta, terveydenhuolto ja yleinen elinympäristö.

Dogo argentino terveys

Dogo argentino on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat kuulovauriot, lonkkadysplasia ja sydänongelmat. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Dogo argentino sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– on johdonmukainen ja päättäväinen koulutuksessa, sillä Dogo argentino tarvitsee selkeät rajat ja ohjeet

– on valmis sitoutumaan koiran terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon, sillä rotu voi olla altis joillekin terveysongelmille

– asuu omakotitalossa tai tilavassa asunnossa, sillä Dogo argentino tarvitsee tilaa liikkua ja leikkiä

Dogo argentino lähteet